Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Κατεβαίνοντας ο Διγενής από την βάρκα, στην παραλία του χωριού Παραμάλι στις 31 Αυγούστου 1971, δίνει το στίγμα του αγώνα, του Ανδρέα Κανίκλη / Digenis getting off the boat, on the beach of the village of Paramali on August 31, 1971, marks the struggle of Andreas Kaniklis / Digenis che scende dalla barca, sulla spiaggia del villaggio di Paramali il 31 agosto 1971, segna la lotta di Andreas Kaniklis

 

Κατεβαίνοντας ο Διγενής από την βάρκα, στην παραλία του χωριού Παραμάλι στις 31 Αυγούστου 1971, ένας από τους λίγους που τον ανέμεναν, του φώναξε:
«Αρχηγέ καλωσόρισες, για να σκοτώσει τον ΜακάριοΑκούοντας αυτό ο Στρατηγός, που ήταν πολύ ταλαιπωρημένος από το ταξίδι και τη θαλασσοταραχή που τους βρήκε, με πολύ θυμό τράβηξε το πιστόλι του, με πρόθεση να τον εκτελέσει γι’ αυτό που είπε! 
«Δεν ήρθα για να σκοτώσω κανέναν Μακάριο», του υπέδειξε επιτακτικά ο Στρατηγός. «Ήρθα για να συνεργαστούμε, για να δούμε πώς θα αποτρέψουμε τη διχοτόμηση της Κύπρου».
http://pirforosellin.blogspot.gr/   -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου