Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Η ηρωϊκή γενιά ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α., της Μαρίας Μουσσίδου / The heroic generation of the EOKA, by Maria Moussidou / L'eroica generazione dell'EOKA, di Maria Moussidou / Героическое поколение ЭОКА, Мария Муссиду

 

 

Η ηρωϊκή γενιά ΤΗΣ Ε.Ο.Κ.Α. πολεμούσε τον εχθρό, πήγαινε στην αγχόνη ψέλνοντας τον εθνικό ύμνο, είχε την γενναιότητα να φωνάξει το μολών λαβέ στον Άγγλο έστω και αν ήξερε ότι η σάρκα της θα καιγόταν εκεί στο κρησφύγετο ,γινόμενη λίπασμα ελευθερίας.

Όχι θα πεθάνω, πρέπει να πεθάνω, φώναξε ο Γρηγόρης στους συντρόφους του .

Η φλόγα της λευτεριάς θα ανάψει στις καρδιές των Ελλήνων. Ηρωϊκές αποφάσεις ,γενναιότητα ελληνικής ψυχής .

Δεν δείλιασαν ,δεν υποκυψαν ,δεν παρεκάλεσαν ,δεν συνθηκολόγησαν ΔΕΝ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΎΔΩΡ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΌ

ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΑΙ ΈΠΕΣΑΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝ ΣΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΆ .ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΗ ΑΥΤΟΔΙΆΘΕΣΗ ΈΝΩΣΗ 🇬🇷 

Αν θέλουμε να ζήσουμε ελεύθεροι στη γη των πατέρων μας ας τους μιμηθούμε

http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου