Σάββατο 30 Μαρτίου 2024

Διοξείδιο του Τιτανίου, το δηλητήριο που είναι σε όλα τα προιόντα γύρω μας, της Μ. Ευαγγέλου βιοχημικός / Titanium dioxide, the poison that is in all the products around us, by M. Evangelos biochemist / Biossido di titanio, il veleno che è presente in tutti i prodotti che ci circondano, del biochimico M. Evangelou / Диоксид титана, яд, который содержится во всех продуктах вокруг нас, биохимик М. Евангелу

 

 


ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ, ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΑΝ ΠΡΩΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ.
Διοξείδιο του Τιτανίου, η παραγωγή του γίνεται ΜΟΝΟ NANOΜΟΡΙΑΚΑ
Νανοσωματίδια.
Καταναλώνουμε περίπου 100 τρισεκατομμύρια την ημέρα.
''τα μικροσκοπικά σωματίδια έχουν την τάση να διεισδύουν σε κύτταρα και να διαπερνούν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό
BBB (μεταξύ του αίματος και του κεντρικού νευρικού συστήματος, παρεμβάλλεται ένας κυτταρικός φραγμός που περιορίζει την είσοδο ουσιών προστατεύοντας τον εγκέφαλο).
ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΕΦΕΤ;;
''Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια Τροφίμων («EFSA») δημοσίευσε πρόσφατα μία γνωμοδότηση στην οποία συμπεραίνει ότι, βάσει των μέχρι σήμερα διαθέσιμων στοιχείων, το διοξείδιο του τιτανίου (Ε 171, χημικός τύπος: TiO2) δεν μπορεί πλέον να θεωρείται ασφαλές όταν χρησιμοποιείται ως πρόσθετο τροφίμων.
Το διοξείδιο του τιτανίου είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόσθετο τροφίμων, το οποίο θεωρείτο ασφαλές για πάνω από 50 χρόνια.''
ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ mRNA AYTA ΠΟΥ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΒΟΛΙΑ, ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ, ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΣΦΑΛΗ!!!!!!
ΑΠΟ ΤΟ 2012 ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΟΥ.
''Τα νανοσωματίδια επηρεάζουν την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών
Τα νανοσωματίδια είναι παντού.
Από καλλυντικά, ρούχα, μέχρι τη σόδα και τα σνακ.
Αν και είναι πολλαπλών χρήσεων, τα νανοσωματίδια έχουν ένα μειονέκτημα, λένε οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Binghamton και το Πανεπιστήμιο Cornell σε μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Nanotechnology.
Αυτά τα μικροσκοπικά σωματίδια, ακόμη και σε χαμηλές δόσεις, θα μπορούσαν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο μακροπρόθεσμα στην υγεία μας.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής συντάκτη του άρθρου, Gretchen Mahler, βοηθό καθηγητή της βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Binghamton, μεγάλο μέρος της υπάρχουσας έρευνας σχετικά με την ασφάλεια των νανοσωματιδίων έχει γίνει μόνο για τις άμεσες συνέπειες στην υγεία.''

 
Σοκ: Τα νανοσωματίδια προκαλούν καρδιακές προσβολές και καρκίνο
''Αλλά αυτό που οι Gratchen Mahler και ο Michael L. Shuler του Πανεπιστημίου Cornell μαζί με την ομάδα των ερευνητών τους ήθελαν πραγματικά να μάθουν, ήταν το τι συμβαίνει όταν κάποιος εκτίθεται συνεχώς σε μικρές δόσεις – πχ όταν θα παίρνατε ένα φάρμακο ή ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιλαμβάνει νανοσωματίδια σε κάποια μορφή.''
«Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι για σύντομες εκθέσεις, η απορρόφηση του σιδήρου μειώθηκε κατά περίπου 50 τοις εκατό», είπε ο Mahler.
«Αλλά όταν επεκτείναμε την περίοδο του χρόνου εκθέσης, η απορρόφηση αυξήθηκε στην πραγματικότητα κατά περίπου 200 τοις εκατό -. Τα νανοσωματίδια σίγουρα επηρεάζουν την πρόσληψη του σιδήρου και την μεταφορά του.»
''τα μικροσκοπικά σωματίδια έχουν την τάση να διεισδύουν σε κύτταρα και να διαπερνούν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό BBB.
TA NANOΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ
Οι ασθένειες που σχετίζονται με εισπνεόμενα νανοσωματίδια περιλαμβάνουν το άσθμα, βρογχίτιδα, εμφύσημα, καρκίνος του πνεύμονα, και νευροεκφυλιστικές νόσοι, όπως η νόσος του Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας και ασθένειες του Alzheimer.
Τα Νανοσωματίδια έχουν έχουν συνδεθεί με τη νόσο του Crohn στο γαστρεντερικό σωλήνα και του καρκίνου του παχέος εντέρου.
Τα νανοσωματίδια που εισέρχονται στο κυκλοφορικό σύστημα εμπλέκονται στην αρτηριοσκλήρωση , στον σχηματισμό θρόμβων στο αίμα, αρρυθμία, καρδιακές παθήσεις, και τελικά θάνατο από καρδιακή νόσο.
Όταν εισέρχονται άλλα όργανα, όπως το ήπαρ, η σπλήνα, κλπ., μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες των οργάνων αυτών.
Μερικά νανοσωματίδια σχετίζονται με αυτοάνοσες νόσους, όπως ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος, σκληροδερμία, και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.
«Δεν είναι σίγουρο σε αυτό το στάδιο της έρευνας αν οι επιδράσεις αυτές προκαλούνται από τα νανοσωματίδια που εισέρχονται στον εγκέφαλο ή αν πρόκειται για ένα δευτερεύον αποτέλεσμα της χημείας των νανοσωματιδίων ή λογω της αντίδρασης του οργανισμού», λέει ο καθηγητής Richard Handy, επικεφαλής επιστήμονας.
ΑΛΛΑ ΜΗ ΦΟΒΟΣΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΕΣΙΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ;;
ΑΦΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΚΑΙ ΕΙΣΠΝΕΟΥΜΕ ΠΕΡΝΑΝ ΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΦΡΑΓΜΟ, ΤΑ ΕΜΕΣΙΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;;
Διοξείδιο του τιτανίου ΤiΟ2. Η Νανοαπειλή.
Νανοσωματίδια. Καταναλώνουμε περίπου 100 τρισεκατομμύρια την ημέρα.
Σοκ: Τα νανοσωματίδια προκαλούν καρδιακές προσβολές και καρκίνο
Τα νανοσωματίδια μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στα νεφρά και τον εγκέφαλο
6.4 Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία των νανοσωματιδίων που χρησιμοποιούνται ως φορείς φαρμάκων;
AYTA TA ΓΡΑΦΕΙ Η ec.europa.eu/health/scientific_committees ΟΧΙ ΕΓΩ.

''Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης νανοσωματιδίων για φαρμακευτικά σκευάσματα είναι η πιθανότητα διέλευσης του αιματοεγκεφαλικού φραγμού (BBB). Ωστόσο, αυτό μπορεί επίσης να είναι το σημαντικό μειονέκτημα για τη συστηματική χορήγηση νανοσωματιδίων όσον αφορά την πιθανή τοξικότητα στον εγκέφαλο.
Όταν αξιολογήθηκαν νανοσωματίδια με διαφορετικά χαρακτηριστικά επιφανείας, τα ουδέτερα νανοσωματίδια και οι χαμηλές συγκεντρώσεις ανιονικών νανοσωματιδίων βρέθηκαν να μην έχουν επίδραση στην ακεραιότητα του BBB, ενώ οι υψηλές συγκεντρώσεις ανιονικών νανοσωματιδίων και τα κατιονικά νανοσωματίδια ήταν τοξικές για το BBB.
Τα ποσοστά πρόσληψης του εγκεφάλου, ανιονικών νανοσωματιδίων σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις ήταν ανώτερα από τα ουδέτερα ή κατιονικά σκευάσματα στις ίδιες συγκεντρώσεις. 
Ως εκ τούτου, το επιφανειακό φορτίο νανοσωματιδίων πρέπει να ληφθεί υπόψη για τοξικότητα και προφίλ διανομής εγκεφάλου (Lockman et al 2004).
Η χρήση νανοσωματιδίων ως φορέων φαρμάκων μπορεί να μειώσει την τοξικότητα του ενσωματωμένου φαρμάκου (Kim et al 2003), αν και δεν μπορεί πάντα να γίνει διάκριση μεταξύ του φαρμάκου και της τοξικότητας των νανοσωματιδίων.
In vitro παρατηρήσεις με κερατινοκύτταρα, μακροφάγα και μονοκύτταρα αίματος αποκάλυψαν την επαγωγή οξειδωτικού στρες σε αυτά τα κύτταρα μετά από έκθεση σε νανοσωματίδια (Shvedova et al 2003, Brown et al 2004).
Λαμβάνοντας υπόψη τα ειδικά χαρακτηριστικά που καταδεικνύονται για τα νανοσωματίδια, οι δοκιμές που συνήθως εκτελούνται για τον προσδιορισμό της τοξικότητας των προϊόντων μπορεί να μην επαρκούν για την ανίχνευση όλων των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών των νανοσωματιδίων.
Με βάση τις εμπειρίες στην εισπνοή τοξικολογίας, προτάθηκε μια σειρά δοκιμών για την αξιολόγηση της τοξικότητας των νανοσωματιδίων που χρησιμοποιούνται σε συστήματα διανομής φαρμάκων (Borm και Kreyling 2004).
Αυτές περιελάμβαναν δοκιμές για βλάβη των κυττάρων του αίματος μετά από ενδοφλέβια χορήγηση, αποκρίσεις οξείας φάσης ηπατοκυττάρων ή πνευμονικών κυττάρων, δοκιμές διαπερατότητας ενδοθηλιακών κυττάρων, για αποσταθεροποίηση αθηρωματικών πλακών σε ζωικά μοντέλα για αθηροσκλήρωση, για επιδράσεις στο αυτόνομο νευρικό σύστημα, για επικουρική δραστηριότητα σε μοντέλο ανοσοποίησης, για ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος με μέτρηση της δραστηριότητας των Τ κυττάρων και της επαγωγής της κυτοκίνης στους λεμφαδένες, για τον προσδιορισμό της επιφανειακής δραστηριότητας και της επαγωγής του οξειδωτικού στρες σε κυτταρικές γραμμές, για τοξικότητα σε διάφορες κυτταρικές σειρές in vitro, και για βιοανθεκτικότητα.
Ένας μηχανισμός τοξικότητας των νανοσωματιδίων είναι πιθανό να είναι η επαγωγή αντιδραστικών ειδών οξυγόνου και το επακόλουθο οξειδωτικό στρες σε κύτταρα και όργανα.
Ο έλεγχος για την αλληλεπίδραση νανοσωματιδίων με πρωτεΐνες και διάφορους τύπους κυττάρων πρέπει να εξεταστεί ως μέρος της τοξικολογικής αξιολόγησης.
Με εξαίρεση τα αερομεταφερόμενα σωματίδια που μεταφέρονται στον πνεύμονα, οι πληροφορίες σχετικά με τη βιολογική μοίρα των νανοσωματιδίων, συμπεριλαμβανομένης της κατανομής, της συσσώρευσης, του μεταβολισμού και της τοξικότητας για τα όργανα είναι ακόμη ελάχιστες.''
3.8.5 Συμπεράσματα
Η μείωση του μεγέθους στη νανοκλίμακα αλλάζει τα χαρακτηριστικά των σωματιδίων, κυρίως λόγω της αυξημένης αναλογίας επιφάνειας προς όγκο. Δεν υπάρχουν ακόμη παραδείγματα για την πρόβλεψη της σημασίας οιασδήποτε από αυτές τις αλλαγές στα χαρακτηριστικά, επομένως η αξιολόγηση της ασφάλειας των νανοσωματιδίων και των νανοδομών δεν μπορεί να βασιστεί στο τοξικολογικό και οικοτοξικολογικό προφίλ του κύριου υλικού που έχει ιστορικά προσδιοριστεί.
Η βιολογική συμπεριφορά των νανοσωματιδίων καθορίζεται από τη χημική σύνθεση, συμπεριλαμβανομένων των επικαλύψεων στην επιφάνεια, της μείωσης του μεγέθους και των αντίστοιχων μετατοπίσεων στις χημικές και φυσικές ιδιότητες, τη σχετική αύξηση στην αναλογία επιφάνειας προς όγκο και το σχήμα.
Επιπλέον, οι συσσωματώσεις νανοσωματιδίων μπορεί να επηρεάσουν και τη βιολογική τους συμπεριφορά. Η δόση που εκφράζεται ως επιφάνεια ή αριθμός σωματιδίων που χορηγούνται δείχνει καλύτερη σχέση με βιολογικές και / ή τοξικές επιδράσεις από τη δόση που εκφράζεται ως μάζα.
Η βιολογική αξιολόγηση των νανοσωματιδίων και ή προϊόντων που ενσωματώνουν νανοσωματίδια πρέπει να πραγματοποιείται κατά περίπτωση.
Ένας μηχανισμός τοξικότητας των νανοσωματιδίων είναι πιθανό να είναι η επαγωγή αντιδραστικών ειδών οξυγόνου και το επακόλουθο οξειδωτικό στρες σε κύτταρα και όργανα.
Ο έλεγχος για την αλληλεπίδραση νανοσωματιδίων με πρωτεΐνες και διάφορους τύπους κυττάρων θα πρέπει να εξεταστεί ως μέρος της τοξικολογικής αξιολόγησης.
Η κυκλοφορία και η πρόσληψη νανοσωματιδίων από το σώμα συμβαίνει μετά από έκθεση στην εισπνοή (πρόσληψη νευρωνικών, κυκλοφορία σε ολόκληρο το επιθήλιο των πνευμόνων και κατάποση), στοματική έκθεση (κατάποση) και έκθεση στο δέρμα ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του νανοσωματιδίου που ερευνάται.
Με εξαίρεση τα αερομεταφερόμενα σωματίδια που μεταφέρονται στον πνεύμονα, οι πληροφορίες σχετικά με τη βιολογική τύχη των νανοσωματιδίων, συμπεριλαμβανομένης της κατανομής, της συσσώρευσης, του μεταβολισμού και της τοξικότητας για τα όργανα είναι ακόμη ελάχιστες.''
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου