Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας με τις 3 κόρες της Αγάπη, Πίστη & Ελπίδας στο Μυλοποτάμου, στο νησί των Κυθήρων / Her cave Saint Sophia with the 3 daughters of Love, Faith & Hope in Mylopotamos, on the island of Kythira / La sua grotta Santa Sofia con le 3 figlie dell'Amore, della Fede e della Speranza a Mylopotamos, sull'isola di Citera / Ее пещера Святая София с тремя дочерьми Любви, Веры и Надежды в Милопотамосе, на острове Китира.


 Σπήλαιο της
Αγίας Σοφίας του Μυλοποτάμου, στο νησί των Κυθήρων, που βρίσκεται κοντά στα χωριά Καψάλι και Μυλοπόταμος, Ελλάδα

Μέσα στο σπήλαιο υπάρχει μια ωραία εκκλησία με ανοιχτή στέγη αφιερωμένη στην Αγία Σοφία

Ένας θρύλος λέει ότι το πτώμα της βρέθηκε εκεί και κάτοικοι του χωριού Μυλοπόταμος έχτισαν ένα παρεκκλήσι το 1875 μ.Χ., για να την τιμήσουν. Αυτή η εκκλησία έχει μερικές ιερές εικόνες και ωραίες τοιχογραφίες (χρονολογημένη στον 13ο αιώνα μ.Χ.), όπως τοιχογραφία με τη μορφή της Αγίας Σοφίας (σοφία) και των τριών κόρες της (Αγάπη, Πίστη και Ελπίδα) - Ελπίδα (Ελπίδα), Πίστη (Πίστη) και Αγάπη, ακριβώς στην είσοδο. 

Μερικά λείψανα της παλαιοχριστιανικής εποχής έχουν επίσης βρεθεί στο σπήλαιο, γεγονός που δείχνει ότι εκεί τελούνταν χριστιανικές λατρείες.

Πηγή: https://twitter.com/archeohistories/status/1761480528879091933

http://pirforosellin.blogspot.gr/   -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.736
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου