Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Σαν σήμερα 28 Ιανουαρίου 1974, η επομένη του θανάτου του Στρατηγού Γρίβα, του Ανδρέας Κανίκλης - Today, January 28, 1974, the day after the death of General Grivas, Andreas Kaniklis

 


Η Πολιτεία τίμησε τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα Διγενή με το θάνατο του ως εθνικό ήρωα και κήρυξε τριήμερο πένθος.
Παράλληλα αποφάσισε όπως η ημέρα της κηδείας του τηρηθεί δημόσια αργία.
Η απόφαση λήφθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 28 Ιανουαρίου 1974, επομένη του θανάτου του Στρατηγού.
Επίσημη ανακοίνωση
"Επί τω θανάτω του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα- Διγενή συνήλθε σήμερον εκτάκτως υπό την προεδρίαν της Α.Μ. του Προέδρου της Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου το Υπουργικόν Συμβούλιον, παρισταμένου και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, και απεφάσισεν όπως τηρηθή τριήμερον πένθος. Ούτω:
α) Θα αναρτηθούν μεσίστιοι σημαίαι εις όλα τα κυβερνητικά κτίρια επί τριήμερον, μέχρι της ημέρας της κηδείας.
β). Θα αργήσουν τα σχολεία της νήσου επί τριήμερον.
γ). Θα αργήσουν όλαι αι δημόσιαι υπηρεσίαι κατά την ημέραν της κηδείας.
Του Ανδρέα Κανίκλη 
http://pirforosellin.blogspot.gr/   -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου