Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Η μόρφωση του Στρατηγού Διγενή Γρίβα, του Antisthenis Demofontos - The education of General Digenis Grivas, Antisthenis Demofontos

 


ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥς ΝΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΥΨΩΝΟΥΝ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΔΙΓΕΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΝ

Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΓΕΝΗ
Μετα την αποφοίτηση του απο το Παγκύπριο Γυμνάσιο, φοίτησε στην ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
*** Στη διάρκεια του μεσοπολέμου, φοίτησε στη Στρατιωτική Ακαδημία Βερσαλιών και στην Ακαδημία Πολέμου Παρισίων.
*** 1931 – 1932 Φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Πολέμου Θεσσαλονίκης, Απεφοίτησε 2ος στη σειρά
**** Διετέλεσε καθηγητής στην Σχολή Ευελπίδων και στην Ανωτερα Σχολή Πολέμου
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ 2/39 ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΕΥΖΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.
*** 1925. Ο Διοικητής του στο 2/39 Συντάγματος Ευζώνων σημειώνει στην έκθεση του: ".... Εκτελεί καθήκοντα Υπασπιστού του Συντάγματος επιτυχώς. Χαρακτήρ σοβαρός, αξιοπρεπής, τίμιος, ειλικρινής, λίαν πρόθυμος, εργατικός. Ειναι τελείως αφοσιωμένος στο επάγγελμα του και αγαπά τούτο με υπερβολικόν ζήλον. Κέκτηται μεγάλην μορφωσιν και αρτίαν επαγγελματικήν τοιαύτην. Εχει οξείαν αντίληψιν και μεγάλην κρισιν. Γενικώς είναι αξιωματικός αξίας, με πεποίθησιν οτι θα ανέλεθει εις τα ανώτατα αξιώματα. Εμπνέει γενικήν απόλυτον εμπιστοσύνην δι οιανδήποτε υπηρεσίαν...."
Antisthenis Demofontos
Από την φίλη μου sto FB Maria Moyssidou, σε ευχαριστώ και εσένα και τον Antisthenis Demofontos.
 
http://pirforosellin.blogspot.gr/   -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου