Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Τα λιοντάρια του 251 Τάγματος Πεζικού και ο διοικητής τους . Αντισυνταγματάρχης Παύλος Κουρούπης, της Maria Moyssidou -

 


Ιούλιος 1974 
Τα λιοντάρια του 251 Τάγματος Πεζικού και ο διοικητής τους . Αντισυνταγματάρχης Παύλος Κουρούπης κομματιάζουν τους 5.000 Τούρκους που τολμήσαν να πατήσουν το πόδι τους στο ιερό μας έδαφος και έκαναν απόβαση στο Πεντεμίλι .
Φονεύουν ακόμα και το διοικητή της Τουρκικής απόβασης .
Με τις λόγχες πάνω στα όπλα περιμένουν για δυο μέρες την υποστήριξη του πυροβολικού και τις εφεδρείες για να αντεπιτεθούν και να τους πνίξουν οριστικά .
Η βοήθεια δεν ήρθε ποτέ..
Ενώ πλέον η τοποθεσία τους έχει υπερκερασθεί ο διοικητής δεν εγκαταλείπει τους άντρες του .
Προσπαθώντας να σώσει και τους τελευταίους τραυματίζετε θανάσιμα τραβάει το πιστόλι του και μάχεται ως άλλος Λεωνίδας μόνος του και βαριά τραυματισμός, με τα στίφη των Τούρκων.
Αυτός και οι άντρες του έκαναν το καθήκον τους και δε νικήθηκαν ποτέ !
 
http://pirforosellin.blogspot.gr/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου