Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Ο άγριος Σκυλόλακας ένα από τα παράξενα της Σαμοθράκης, Κρυπτοζωολογία ; / Il selvaggio Slylolakas è una delle strane cose di Samotracia, criptozoologia?

Ο άγριος Σκυλόλακας ένα από τα παράξενα της Σαμοθράκης, Κρυπτοζωολογία ; / Il selvaggio Slylolakas è una delle strane cose di Samotracia, criptozoologia?


Ας συνεχίσουμε με ένα ακόμη  άρθρο σχετικά με τα παράξενα του νησιού μας !! Προσωπικά με ελκύει και με εξιτάρει το μυστήριο και το παράξενο και σίγουρα η Σαμοθράκη έχει πολλά να μας δώσει και σε αυτό το τομέα . Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν γι’ αυτά τα πράγματα και είχα τη τύχη να γνωρίσω κάποιους από αυτούς . Ας διαβάσουμε λοιπόν παρακάτω την αφήγηση ενός φίλου και ας μάθουμε και κάποια πράγματα πέρα απο τα καθημερινά και τετριμμένα. Καλή σας ανάγνωση!
Η πρώτη εξόρμηση έρευνας με τον Saman lycan ήταν στην πανέμορφη Σαμοθράκη!! Λένε ότι η Σαμοθράκη είναι παράξενο νησί, ιδιαίτερο, μυστηριώδες. Και ότι όποιος πηγαίνει εκεί βιώνει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το μυστήριο της… φτάνοντας εκεί ο Saman μου είπε:
«Εδώ ήταν η έδρα των περίφημων Καβειρίων Μυστηρίων, για τα οποία γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα. Το νησί αποτελεί πόλο έλξης εκείνων που αρέσκονται στον εναλλακτικό τουρισμό και συνήθως, λέγεται πως αποφεύγουν την κατασκήνωση κοντά στο ρέμα του φονιά, όπου πιθανώς να υπάρχει ισχυρό ενεργειακό πεδίο, το οποίο διαπιστώνει κανείς από τον αλλόκοτο τρόπο με τον οποίο εκφύονται οι κορμοί και τα κλαδιά των δέντρων.
Λέγεται επίσης ότι ο επισκέπτης που θα ανέβει στην κορυφή του όρους Σάος θα έρθει σε επαφή με παράξενα φαινόμενα, ενώ μπορεί ακόμη να δει και τις τρομερές μορφές των Καβείρων επάνω στους βράχους. Επίσης, λέγεται πως σε ένα αρχαίο τείχος υπάρχει εντοιχισμένη μια αρχαία πλάκα, που στην πραγματικότητα είναι χάρτης του νησιού όπως φαίνεται από ψηλά και η αλήθεια είναι πως η ομοιότητα είναι σημαντική»
photo:Tsipos Giorgos
Τα γυρίσαμε όλα και τα είδαμε τα ψάξαμε και τα φωτογραφίσαμε ακόμα και τα σκιτσάραμε κάτι που μου προξένησε πολύ μεγάλη περιέργεια , πράγμα που έκανε ο Saman ο οποίος  μου είπε ότι για μένα καλύτερα να σκιτσάρω διότι μένουν καλύτερα στην ψυχή μου από μια απλή φωτογραφία….!!
Έτσι λοιπόν τριγυρνούσαμε στην Σαμοθράκη δυο ολόκληρες βδομάδες ώσπου φτάσαμε στην κορυφή του όρους Σάος η οποία ονομάζεται φεγγάρι και είναι η ποιο ψηλή κορφή του βουνού!! Είδαμε κάποια περίεργα φώτα τα οποία δεν ήταν ΑΤΙΑ αλλά μικρά και παράξενα,  τα οποία ανέβαιναν από τους πρόποδες του βουνού μέχρι την κορφή… πραγματικά πολύ ωραίο γεγονός και παράξενο.  Ο Saman μου τα ονόμασε Φωτεινούς εξηγώντας μου τι είναι… όποιος θέλει να μάθει τι είναι οι Φωτεινοί ας διαβάσει το άρθρο της ομάδας μας :  http://www.invisiblelycans.gr/idiko-arthro-proti-panellinia-anafora-fotini/ !!
Δεν είδαμε κάτι άλλο το παράξενο εκεί και έτσι ξεκινήσαμε να κατεβαίνουμε με το ξημέρωμα.. όπου και κάπου το μεσημεράκι βρεθήκαμε στο ποτάμι που ακούει στο όνομα «Φονιάς» (!!!!)  το οποίο κατεβαίνοντας δημιουργεί μια σειρά από μικρές και μεγάλες βάθρες – ιδανικές για κολύμπι στα πολύ κρύα νερά τους. Κάθε χρόνο, μάλιστα, έρχονται εδώ λίγοι κατασκηνωτές από όλο τον κόσμο για να απολαύσουν τη σκιά του βουνού και τη δροσιά των υδάτων του!!
Οι βάθρες είναι αρκετές και ο βαθμός δυσκολίας για να προσεγγίσετε τις ψηλότερες από αυτές μεγαλώνει, γι’ αυτό επιδείξτε σύνεση και προσοχή αν κάποιοι από εσάς θέλετε να πάτε εκεί!! Το όνομα του ποταμού, άλλωστε, τα λέει όλα!! Υπάρχουν όμως και άλλα σημεία με βάθρες, όπως η Γριά Βάθρα, που βρίσκεται πιο χαμηλά, στην περιοχή των Θερμών… εμείς όμως είχαμε επικεντρώσει την έρευνα μας στον πιο χαρακτηριστικό  υγρότοπο ονόματι Βδελολίμνη που σχηματίζεται στις εκβολές του Φονιά!! Είναι μια ρηχή λίμνη δίπλα στην θάλασσα που καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος της από δάσος Σκλήθρου – Alnus glutinosa (https://en.wikipedia.org/wiki/Alnus_glutinosa  ) είδος που σπάνια βρίσκει κανείς στα νησιά του Αιγαίου!! Εκεί κάποιοι ντόπιοι είχαν δει πολλές φορές παράξενα φαινόμενα αλλά και μυστηριώδεις…!! Μερικά από αυτά είναι οι μυστηριώδεις Τόπακες όπου είναι ένα πολύ μεγάλο μυστήριο για την Σαμοθράκη όπου άλλοι λένε ότι είναι ξωτικά άλλοι νεράιδες και άλλοι λένε ότι είναι κάτοικοι της Μέσης Γης… άλλο παράξενο είναι ότι κάθε δέκα χρόνια τα νερά που και που φαίνεται να βράζουν ενώ δεν είναι έτσι, όταν γίνεται αυτό πολλά κολεόπτερα πετάνε πάνω από τα νερά τα οποία αφήνουν μια παράξενη πράσινη χρωματιστή ομίχλη… αυτά τα παράξενα δεν τα είδαμε αλλά μας τα διηγήθηκαν οι ντόπιοι!! Μα το πιο παράξενο γεγονός  της λίμνης αυτής είναι ο Σκυλόλακας , το οποίο ελάχιστοι  γνωρίζουν και αυτό ήταν το παράξενο που θέλαμε να διερευνήσουμε!!
Ο Σκυλόλακας από ότι μου είπε ο Saman  προτού φτάσουμε εκεί ήταν μια ιστορία από την Τουρκοκρατία!! Ήταν ένα διαβολικό σκυλί το οποίο είχε επικαλεστεί ένας μουφτής της τουρκοκρατίας για να φοβίζει τον λαό εκείνης της εποχής Τούρκους και Έλληνες!! Έβγαινε από την Βδελολίμνη , εκεί κάπου στα ρηχά δημιουργούταν ένας λάκκος όπου το νερό έβραζε και μετά από λίγο ξεπηδούσε ο Σκυλόλακας ένα σατανικό σκυλί της κολάσεως όπου δεν υπήρχε προηγούμενο του!! Επί τουρκοκρατίας πολλοί το είχαν δει μα από μακριά το περνούσαν για αγρίμι μα όταν το έβλεπαν από κοντά συνήθως αρρώσταιναν βαριά και μετά από λίγο πέθαιναν… κάποιοι όπως ο λαογράφος Άγγελος Δευταιρέος όπου και αυτός είχε πει στον Saman για τον Σκυλόλακα πίστευε ότι ήταν από την αρχαιότητα και ήταν ένα είδος φύλακας των Καβείρων!! Θυμάμαι τον Saman  που μου είπε τι του είχε πει ο Δευταιρέος:
« … ξέρεις πόσα παράξενα έχει η χώρα μας; 
Τα μέρη μας και τα χωριά μας; 
Μα τι ρωτώ εσύ ψάχνεις μια ζωή και αν ήσουν λαογράφος θα είχες γράψει δέκα βιβλία, να όμως που δεν γνωρίζεις κάτι, τον Σκυλόλακα της Σαμοθράκης! Ένα ιδιαίτερο μαύρο σκύλο βγαλμένο από την κόλαση ο οποίος είναι τόσο αρχαίος όσο και η ύπαρξη των Καβειρίων, αυτοί το είχαν φτιάξει και όποιος παράβαινε τον όρκο του αυτό έβγαινε από την Βδελολίμνη και όπου και να ήταν στον κόσμο έψαχνε και κατασπάραζε αυτόν που είχε σπάσει τον όρκο του!»
Έτσι λοιπόν του είχε γίνει του Saman έμμονη ιδέα και είχε έρθει η ώρα να ψάξουμε τριγύρω την περιοχή !! Όπου και να ρωτάγαμε όμως για τον Σκυλόλακα κανείς δεν έδειχνε να γνωρίζει ώσπου βρήκαμε έναν ηλικιωμένο όπου μόλις του είπαμε για τον Σκυλόλακα άνοιξε τα ματιά του και μας ρώτησε όλο απορία:
«Που ξέρετε εσείς για το διαβολόσκυλο!;! Μήπως είσαστε από αυτούς που κάνουν σατανιστικά πράγματα!;!»
Εφόσον του εξηγήσαμε καθησυχάστηκε και μας είπε να μην αναφέρουμε το όνομα του διότι η Σαμοθράκη είναι μικρή και πολλοί θα πίστευαν ότι ίσως έχει σχέση με μαγείες…. έτσι μας είπε:
«Πηγαίνετε στο σπίτι του Χρήστου του …….όπου είχε ένα ψιλικατζίδικο εξηγήστε του τι ψάχνετε και γιατί αυτός έχει πολλά να σας πει και να σας δείξει ….»
Πράγματι την επόμενη μέρα πήγαμε, ήταν ένας ηλικιωμένος άνθρωπος γύρω στα 80 μας καλοδέχτηκε η γυναίκα του και ο ίδιος, μα όταν του είπαμε γιατί είχαμε πάει το πρόσωπο του έλαμψε αλλά και δημιουργήθηκε ένα είδος φόβου μαζί!! Στην αρχή αντέδρασε άσχημα με το να μας λέει να φύγουμε αλλά τελικά καταφέραμε και τον πείσαμε να μας πει τι ήξερε… και ήξερε πολλά!! Εφόσον του είπαμε ότι δεν πρόκειται ποτέ να αναφέρουμε το επώνυμο τους ξεκίνησε να μας λέει:
«Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει σε τέτοια πράγματα η λογική δεν σε αφήνει αλλά κάπου η λογική κάνει και λάθη .Ήταν λοιπόν πριν ξεκινήσει ο πόλεμος Αύγουστος το 1940 ημερομηνία δεν θυμάμαι και τόσο καλά. Η Σαμοθράκη δεν ήταν όπως την ξέρουμε σήμερα αλλά και τότε είχε όμως την αίγλη της! Πηγαίναμε συχνά στην Βδελολίμνη σαν παιδιά και επειδή οι γονείς φοβόντουσαν μην πνιγούμε μας έλεγαν ιστορίες για τον Σκυλόλακα…. Ιστορίες όχι παράξενες μα τρομαχτικές ότι κάπου - κάπου τα νερά βράζανε και άνοιγε ένας λάκκος στα ρηχά και έβγαινε ο Σκυλόλακας ένα παράξενο σκυλί από την κόλαση όπου ένας τούρκος μουφτής επί τουρκοκρατίας είχε φέρει από την κόλαση για να τρομοκρατεί τους Έλληνες αλλά και τους τούρκους…!
Ο πατέρας μου ήταν τότε γύρω στα 20 χρόνων και εκείνο τον Αύγουστο είχε πάει να ξαποστάσει ή και να κάνει μπάνιο δίπλα στην θάλασσα με κάποιους φίλους του, ενώ ήταν μέσα στο νερό άκουσαν και είδαν σε ένα σημείο της λίμνης προς τα δένδρα το νερό να βράζει….! Βγήκαν από την θάλασσα όλο απορία για το τι γινόταν πήγαν γύρω - γύρω την λίμνη και έφτασαν στο σημείο αυτό. Είδανε από ότι μου είπε ο πατέρας μου στο σημείο αυτό να έχει δημιουργηθεί ένας λάκκος μέσα στο νερό στον πάτο της λίμνης όπου είχε βάθος περίπου ένα μέτρο και άνοιγμα το ίδιο. Από τον πάτο του λάκκου έβγαιναν φυσαλίδες όπως βράζει μια κατσαρόλα με νερό! Δεν μπορούσαν να εξηγήσουν το γεγονός το τι μπορεί να ήταν ώσπου από μέσα εκεί στον πάτο του λάκκου άρχισε να βγαίνει σιγά - σιγά ο Σκυλόλακας πρώτα το απαίσιο κεφάλι του… τους έπιασε πανικός ειδικά από τις ιστορίες που είχαν ακούσει ….άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι! Ο πατέρας μου είχε φτάσει μαζί με τους φίλους του περίπου γύρω στα 300 με 400 μέτρα μακριά από την λίμνη όπου σταμάτησε και γύρισε πίσω να δει. Τότε είδε τον Σκυλόλακα όπου είχε βγει από την λίμνη και στεκότανε έξω από το νερό είχε ύψος όσο ένα πρόβατο περίπου μόνο που ήταν κοκαλιάρικο και αποκρουστικό στην όψη. Αυτό τον έκανε να αρχίσει να τρέχει και πάλι ακολουθώντας τους φίλους του γεμάτος τρόμο! Ο Σκυλόλακας όμως δεν ήθελε αυτούς και αυτό φάνηκε όταν τους προσπέρασε από δίπλα τους όπως μου είπε ο πατέρας μου… δεν είχε καθόλου τρίχα επάνω του και αυτό το κεφάλι του ήταν απαίσιο με απαίσια χαρακτηρίστηκα και δόντια ….δεν είχε ξανά δει κάτι τέτοιο ποτέ του! Καθώς τους προσπερνούσε μια απαίσια μυρωδιά βούρκου και θαφιού γέμισε όλη την περιοχή όπου έκανε τον πατέρα μου και τους φίλους του να κάνουν εμετό αμέσως. Ο Σκυλόλακας χάθηκε από τα μάτια τους και δεν τον ξανά είδαν εκείνη την ημέρα. Μετά από ένα μήνα όμως κάπου στα τέλη του Σεπτέμβρη ακούστηκε ότι ο «…..» ( μας παρακάλεσε να μην πούμε το όνομα του….) όπου και ήταν ο φωτογράφος τους νησιού τον είχε φωνάξει η χωροφυλακή να φωτογραφήσει ένα περίεργο ζώο όπου κείτονταν νεκρό εκεί στην λίμνη κοντά στα δένδρα. Το παράξενο αυτό ζώο που δεν το είδε κανείς εκτός χωροφυλακής και του φωτογράφου αλλά και του παπά που φωνάξανε δεν ξέρεις κανείς τι απέγινε. Λένε κάποιοι ότι ο πάπας τότε είπε ότι είναι δαιμόνιο σκυλί και το τεμάχισαν και το έκαψαν με μια ειδική λειτουργία, άλλοι είπανε ότι το πήρανε να το πάνε στην Θεσσαλονίκη για περεταίρω έρευνες ….πολλά ακούστηκαν! Αυτό όμως που έλεγαν τότε είναι ότι ήταν ο Σκυλόλακας! Μετά τον πόλεμο το 47 ο πατέρας μου ήταν 37 χρονών όπου μια μέρα ο φωτογράφος πέθανε και μαζί με άλλους του χωριού έσπευσαν να τον ετοιμάσουν να τον πάνε για να τον θάψουν μια και δεν είχε συγγενείς. Εκεί στις φωτογραφίες που κοιτάζανε όπου πολλές από αυτές έχει το λαογραφικό μουσείο της Χώρας βρήκε και την φωτογραφία του Σκυλόλακα! Ήταν ακριβώς όπως τον θυμότανε…»
Το διέκοψε ξαφνικά ο Saman λέγοντας του:
«Πείτε μου ότι την έχετε την φωτογραφία !;!»
Άνοιξε διάπλατα τα μάτια του ο ηλικιωμένος και χωρίς να απαντήσει σηκώθηκε αργά - αργά άνοιξε ένα παλιό κομό και έβγαλε ένα φάκελο, τον έφερε κοντά μας… ο φάκελος έγραφε από έξω «φωτογραφίες μητέρας πατέρα» τις άδειασε πάνω στο τραπεζάκι με τα τρεμάμενα χέρια του και άρχισε να ψάχνει μια-  μια ώσπου την βρήκε!!
Την κοίταξε για λίγο και την έδωσε στον Saman..!!
«Αυτή εδώ είναι και έχει μαζί και το αρνητικό της φωτογραφίας… τώρα αν είναι ο Σκυλόλακας ή κάτι άλλο αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο πατέρας μου δεν ξανά πήγε ποτέ στην Βδελολίμνη να κάνει μπάνιο!»
Βδελολίμνη

Ο Saman μου έδειξε την φωτογραφία λέγοντας μου:
«Τι έχεις να πεις φίλε μου!;!»
Πήρα την φωτογραφία στα χέρια μου και δεν πίστευα το τι έβλεπα!! Ένα είδος κυνοειδούς όπου ποτέ μου δεν είχα ξανά ματαδεί!! Είπαμε πολλά αλλά αυτό όμως το οποίο μου έκανε εντύπωση ήταν ότι την ιστορία γενικώς του Σκυλόλακα δεν την γνώριζαν οι Σαμοθρακιώτες ειδικά οι νέοι οι παλαιοί γνώριζαν από ότι μας είπε ο γέροντας αλλά δεν την μετέδιδαν όπως είπε για να ξεχαστεί και να μην ξανά εμφανιστεί όπως είχε δώσει ο τότε παπάς οδηγίες σε όλους…
Εδώ η γνήσια φωτογραφία του Σκυλόλακα που μας έδωσε ο γέροντας!! Υπάρχει το αρνητικό όπου έχει στην διάθεση του ο Saman, δεν το αναρτώ για ευνόητους λόγους!!
Σκυλόλακας
 Από τότε ειδικά με τον Σκυλόλακα είχα μια παράξενη αίσθηση ότι θα τον ξανά συναντούσα στην ζωή μου κάπως όπως και έγινε όταν πριν λίγο καιρό ο Saman Lycan  ανάρτησε ένα άρθρο με ένα ίδιο περίπου ον κάπου στην Νότιο Αμερική φωτογραφία ποιο κάτω. 
Όποιος θέλει να διαβάσει το άρθρο αυτό ας πατήσει :      http://www.invisiblelycans.gr/proti-panellinia-anafora-anakalipsi-tou-pragmatikou-tsoupakapra-stin-venezouela-i-kapio-idos-exogiinis-zois-stin-gi/!
Τι να είναι άραγε αυτά τα ζώα!;!
Ζώα κρυπτοζωολογίας!;! Ζώα από κάποια παράξενα πειράματα!;! Από άλλες διαστάσεις ή άλλους κόσμους!;! Η μήπως είναι κάτι το πάρα φυσικό το αδιανόητο το μεταφυσικό ή το αποκρυφιστικό!;! Δεν μπορώ να δώσω κάποια απάντηση αλλά πιστεύω ότι ίσως στο μέλλον να μάθουμε κάποια στιγμή… αν όχι εγώ κάποιοι άνθρωποι θα μάθουν…. βέβαια υπάρχει και περίπτωση να μην μαθευτεί ποτέ!!
Για να στηρίξετε τη προσπάθεια μας και να ενημερώνεστε για νέα άρθρα κάντε like στη σελίδα μας στο facebook !!!!
Πηγή :
http://pirforosellin.blogspot.gr/   -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.[24-1-20:316]
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου