Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Στην Κίνα έχουν βρεθεί 17.000 αυγά δεινοσαύρων, ένα πραγματικό Jurassic Park (φωτο ) / In Cina sono stati trovati 17.000 uova dinosauro, un vero Jurassic Park (foto} / 17,000 dinosaur eggs have been found in China, a real Jurassic Park (photo) / В Китае нашли 17 000 яиц динозавров, настоящий Парк Юрского периода (фото)


Στην Κίνα έχουν βρεθεί 17.000 αυγά δεινοσαύρων, ένα  πραγματικό Jurassic Park (βίντεο στα αγγλικά )

Σαράντα τρία απολιθωμένα αυγά δεινοσαύρων εντοπίστηκαν από εργάτες, σε δρόμο της επαρχίας Guangdong στην Κίνα.
Στην "πρωτεύουσα των δεινοσαύρων" όπως την ονομάζουν έχουν βρεθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες περισσότερα από 17.000 αυγά.
Τα τελευταία αυγά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών. Από αυτά, τα 19 είναι διατηρημένα σε άριστη κατάσταση. Το μεγαλύτερο μάλιστα από αυτά, έχει διάμετρο 13 εκατοστών.
Η πρώτη ανακάλυψη πραγματοποιήθηκε το 1995, όταν μία ομάδα μαθητών ξέθαψε κάτι, που έμοιαζε με πέτρες, ενώ έπαιζαν σε σημείο όπου γίνονταν εργασίες.(26120:30)
Οι φωτογραφίες προέρχονται από τις ακόλουθες ιστοσελίδες :
http://pirforosellin.blogspot.gr/   -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου