Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μήπως το περιεχόμενο του βιβλίου της Κας Δραγώνας «Τι είν’ η Πατρίδα μας» 1997 κρύβει ενός είδους προδοσίας, απέναντι στην Ελλάδα ; ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΡΜΕΙΔΗ



Η τέως βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ κ. Θάλεια Δραγώνα  [από το καλοκαίρι του 2012 Βουλευτής τότε της ΔΗΜ.ΑΡ σήμερα ΣΥΡΙΖΑ υπέυθυνη της λης των σχολικών βιβλίων] εξέδωσε ένα βιβλίο με τον τίτλο : «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;» μερικά εξ αυτών των κακοβούλων και κακοηθιών
αναγραφομένων είναι τα κάτωθι :

  Σελίδα 16 :  Η Ελληνική Εθνική Ταυτότητα δεν υπήρχε πριν από τον 19ο αιώνα, ότι ήτο δημιούργημα «αποκιοκρατών και επεκτατικών ιμπεριαλιστών» διότι η εποχή εκείνη είχε έντονο το στοιχείο του εθνικισμού [η κυρία.. εδώ φαίνεται ότι δεν έχει πάει να δει σε λεξικά τι σημαίνει η λέξη εθνικισμός = η αγάπη για την πατρίδα χωρίς να έχει πολιτική θέση από την μια η την άλλη πλευρά]. Δηλαδή εν ολίγοις κάποιοι Ευρωπαίοι τον 19ο αιώνα μας είπαν ότι είμαστε Έλληνες και εμείς το δεχθήκαμε γιατί θα είχαμε όφελος όσο κανένας άλλος στην Υφήλιο και το αποδεχθήκαμε εκ τούτου…ότι είμαστε απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων…ψέμματα δηλαδή.
  Σελίδα 16 : αναφέρει ότι η οποιαδήποτε αξιολόγηση των πολιτισμών σε καλύτερους ή χειρότερους αυτόματα είναι ρατσισμός «ασυνειδητός», χωρίς να το ξέρει αυτός που το κάνει (;) 
  Σελίδα  20 :  και φυσικά το ίδιο συμβαίνει όποιος θεωρεί ανεπιθύμητους τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.
  Σελίδα 82 :  αυτός ο οποίος δεν δέχεται την σημασία, την έκταση, την τεραστία δύναμη και το κύρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας ή αρνείται τις τουρκικές επιρροές στον Νεοελληνικό  Πολιτισμό ισχυριζόμενος ότι αυτό είχε μόνο αρνητική επίδραση, είναι ρατσισμός.
  Σελίδα 84 : στείρος εθνοκεντρισμός είναι και ο ισχυρισμός ότι οι Έλληνες ήσαν ενίοτε οι αδικημένοι της Ιστορίας αλλά και ότι για τις ήττες και τις καταστροφές που υπέστησαν οι Έλληνες, υπαίτιοι είναι αποκλειστικά οι Μεγάλες Δυνάμεις, δηλαδή άλλη μια ένδειξη ρατσισμού των Ελλήνων (!).
  Σελίδα 85 : η γνωστή ρήση, όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες, αυτοί έτρωγαν βαλανίδια, θεωρώντας τους εαυτούς μας συνεχιστές του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, είναι έντονη ένδειξη ρατσισμού.
  Σελίδα 86 : δεν μπορούν οι Έλληνες να μιλούν για την απόλυτη ομοιογένεια του Ελληνικού Έθνους, στοιχείο έντονου ρατσισμού (!)
   Σελίδα 95 : σιωπούν οι Έλληνες για την ύπαρξη χιλιάδων Εβραίων που υπάρχουν στις Ελληνικές πόλεις εδώ και 450 χρόνια, άλλο ένας στοιχείο ρατσισμού (!).
  Σελίδα 96 :  οι Έλληνες είναι ένας λαός, «ξενοφοβικός» οι οποίοι ανησυχούν για τους πολλούς ξένους μετανάστες που υπάρχουν στην χώρα τους, λέγοντας ότι σε λίγο θα ψάχνουν να βρουν Έλληνα στην Ελλάδα και ότι πρέπει να κρατήσουν την εθνική τους ομοιογένεια να μην διαβρωθούν εθνολογικά, ο οποίος είναι ένας υπέρμετρος ρατσισμός (;)
  Σελίδα 100 : οι Έλληνες λέγουν ότι με την είσοδο των Ξένων μεταναστών στην Ελλάδα αυξάνεται η εγκληματικότητα [η εν λόγω κυρία δεν ζει στην Αθήνα, αλλά στα βόρεια προάστεια όπου την περιοχή της φρουρεί «ιδιωτική εταιρεία φυλάξεως»] και η ανεργία των Ελλήνων [δεν βλέπει άνεργους Έλληνες ή ελαχίστους και τεμπέληδες όπως και ο τέως «αρχηγός της», αυτός που λάσπωσε την εικόνα του Έλληνα] άλλη μια μορφή ρατσισμού.
  Στην σελίδα 105 : η εν λόγω «κυρία» μας προειδοποιεί ότι ο εθνικισμός εύκολα μπορεί να γλιστρήσει στην ξενοφοβία, στον ρατσισμό και στην μισαλλοδοξία.
  Το βιβλίο της Κας Δραγώνας κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Αλεξάνδρεια» και σε συνεργασία με «προοδευτικούς» και υπότιτλο «Ο Εθνοκεντρισμός στην Εκπαίδευση», τον Φεβρουάριο του 1997. Όπου η εν λόγω κυρία μετά την εκλογική νίκη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. του Σημίτη το 2000, η τότε κυβέρνηση «παρήγγειλε» στην ΕΡΤ μια σειρά ντοκυμαντέρ με θέμα το περιεχόμενο του βιβλίου της. «Τι είν΄ η Πατρίδα μας;».
  Πόσο «σύμπτωση -συγκυρία» αλήθεια είναι ότι ο σύζυγος της Νίκος Μουζέλης, συνταξιούχος καθηγητής στο «London School of Economics» είναι παιδικός φίλος του τέως πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη ;
  Η Θάλεια Δραγώνα είναι καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο Τμήμα Αγωγής της Προσχολικής Ηλικίας) και ο νοών νοείτω !
 [απόσπασμα από το άρθρο και την από την ακόλουθη ιστοσελίδα : www..............................................]
Η βιβλιογραφία αποκρύπτεται μέχρι κυκλοφορίας του βιβλίου, επειδή αναπαράχθηκαν άρθρα του συγγραφέως άνευ αναφοράς του ονόματός του, της ιστοσελίδος αλλά και του βιβλίου μέρος α που αναφέρεται κάτωθι.
Απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέως Ομήρου Ερμείδη με τον τίτλο «Αναμνήσεις από το μέλλον του χθες» υπότιτλο «Ηρωολόγιον Αγιολόγιον», μέρος β,  [μέρος α, 1998 εκδόσεις Γεωργιάδης] υπό έκδοσιν.
http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου