Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Η Προστασία στον Αλέξανδρο [φίδι] του Αστέριου Τσίντσιφου / The Protection of Alexander [snake] by Asterios Tsintsifos / La protezione ad Alessandro [serpente] di Asterios Tsintsifou


  Πιστή αναπαράσταση της περικεφαλαίας μάχης του Αλεξάνδρου, υπάρχει στη βάση της λαβής του ξίφους του Λυσιμάχου, στον τάφο του στη ΒΕΡΓΙΝΑ. Το ξίφος του έτσι, το οδηγούσαν οι προστάτες του μεγάλου στρατηλάτη ΡΕΑ και ΔΙΟΝΥΣΟΣ!    

  Η σφίγγα της ΡΕΑΣ, πρόσφερε την υπέρτατη προστασία στην κορυφή της περικεφαλαίας, την οποία μόνο ο Αλέξανδρος εδικαιούτο! 

  Στις δυο παραγναθίδες, υπήρχαν οι πάνθηρες του Διονύσου σε στάση επιφυλακής!

Στην εθιμοτυπική περικεφαλαία από μετάλλιο της Βέροιας του 3ου μ.Χ. αιώνα, αναπαρίσταται στο κύριο σώμα της η αρπαγή της ΕΥΡΩΠΗΣ, όπως σε νομίσματα από την Αμφίπολη υπάρχει. 

  Η αρπαγή που συνεπάγεται ιερογαμία, ήταν το κύριο δρώμενο στα Καβείρια μυστήρια και έτσι ο Αλέξανδρος απολάμβανε την συνολική προστασία των μεγάλων Θεών.

Kiriakos Mixailidis

 Τελικά εκείνη η κόντρα με τα τρολακια σε μια σελίδα αρχαιολογικού περιεχομένου μας είχε δώσει σαφέστατες αποδείξεις ειδικά με την παρουσίαση στις Σέρρες!

Δίνονταν απαντήσεις σε όλα!

Εδώ όμως επιβεβαιώνεις κάτι το οποίο το είχες αφήσει ως κρυφό χαρτί ,μάλλον έχεις και άλλα.

Σαφέστατα οι δύο πάνθηρες του Διονύσου που δέσποζαν στις παραγναθίδες αναφέρονταν στον οίκο των Τημενιδών αλλά και των Αιακιδών δια μέσω του Πύρρου ανιψιού του Αλέξανδρου αφού η μητέρα του Ολυμπιάδα ήταν αδελφή της γιαγιάς του πρώτου.

Η λαβή του ξίφους των Μολοσσών το επιβεβαιώνει εξάλλου.

Πάντως για να επανέλθω "Μάγκα μου" τους απομυθοποίησες!!

Μου επιτρέπεις αυτόν τον αδόκιμο χαρακτηρισμό.

Σου έθεσα το ερώτημα της περικεφαλαίας σε συσχετισμό με την Πέργαμο, Μυσία σε άλλη σελίδα.

Και μου έδωσες την απάντηση διότι εμφάνισες και το μεταλλείο σε μεγαλύτερη δομή αλλά και παρουσίαση.

Πρέπει το Υπουργείο να σου δώσει μια έδρα νομισματολογίας τίποτε άλλο δεν μπορώ να πω!

Εύγε και συγχαρητήρια.

Είναι παράξενο, που ένα φίδι φαίνεται να εφορμά στη μάχη μαζί με τον έφιππο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ

  Δεν θα είχε λόγο ύπαρξης στο νόμισμα, αν αυτή δεν ήταν συμβολική! 

  Το φίδι, εκτός των άλλων, συμβόλιζε την προστασία που παρέχουν οι μεγάλοι Θεοί στα Καβείρια

  Σε πορτρέτα του Αλεξάνδρου, το ίδιο φίδι με τη σπείρα κάτω από το λαιμό του, υποδηλώνει αυτή την προστασία. Στην πομπή πριν από τη θυσία, η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ κρατά το φίδι επάνω στο άρμα που το σέρνουν Κένταυροι. Δεν δείχνει μόνο την Καβείρια προστασία έτσι, αλλά και την απειλή σ αυτούς που παραβιάζουν τα άρρητα! «Μαύρο φίδι που τους έφαγε». 


 Μινωική Κρήτη


Πέργαμος τα ανωτέρω

Με χαρακτηριστική κίνηση των χεριών της η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, δείχνει προς μια κατεύθυνση στο φίδι με το οποίο συνομιλεί. Το στέλνει στην ανατολή για να προστατεύει τον γιο της!

 

http://pirforosellin.blogspot.gr/   -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου