Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής (1897-1959), ένας από τους σημαντικότερους Ασκητές της Ορθοδοξίας - Saint Joseph the Hesychast (1897-1959), one of the most important Ascetics of Orthodoxy

 


Μια βιογραφική ανασκόπηση ενός από τους σημαντικότερους ορθοδόξους ασκητές του 20ου αιώνα.
Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, διάρκειας μίας ώρας και πέντε λεπτών, που αναφέρεται στη ζωή του Αγίου ωσήφ του Ησυχαστή (1897-1959) 

Πρωταγωνιστής, στο ρόλο του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή ο Jonathan Jackson, ο Χολυγουντιανός ηθοποιός και μουσικός με τα 5 βραβεία Έμμυ, που έγινε Ορθόδοξος το 2012. 

Στο φεστιβάλ LONDON GREEK FILM FESTIVAL του 2019, το ντοκιμαντέρ έλαβε πέντε βραβεία από την επιτροπή του φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου και του βραβείου για το βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι «Μια προσευχή για όλους» με στίχους του Αγίου Ιωσήφ και διασκευασμένους από τον Αλέξανδρο Φωτεινό. Τη μουσική του τραγουδιού έχει συνθέσει ο Ανδρέας Κατσιγιάννης, καθώς και τη μουσική όλου του ντοκιμαντέρ.
Λίγκ του βίντεο :
Πηγή : http://ethniki-paideia.blogspot.com/search?updated-max=2022-09-26T14:35:00%2B03:00&max-results=8
http://pirforosellin.blogspot.gr/ -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος (link). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου