Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας θα συμβάλει στη διατήρηση των αρχαιολογικών χώρων κοντά στο Καράνοβο (αρχαία Θράκη) - The Bulgarian Ministry of Culture will help preserve the archaeological sites near Karanovo (ancient Thrace) - El Ministerio de Cultura de Bulgaria ayudará a preservar los sitios arqueológicos cerca de Karanovo (antigua Tracia) - Българското Министерство на културата ще помогне за опазването на археологическите обекти край Караново (древна Тракия)



Το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας θα συμβάλει στη διατήρηση των αρχαιολογικών χώρων κοντά στο Καράνοβο (αρχαία Θράκη)

Φωτογραφία: BGNEЅ
Ο υπουργός Πολιτισμού Μποΐλ Μπάνοφ και ομάδα εμπειρογνωμόνων, επιθεώρησαν την κατάσταση των αρχαιολογικών χώρων στον Ανατολικό Τύμβο και τον Τύμβο Σέλιστνα, κοντά στο χωριό Καράνοβο. Μετά την επιθεώρηση, διαπιστώθηκαν ποια μέτρα πρέπει να ληφθούν για την στήριξη των χώρων και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και το Υπουργείο Πολιτισμού δεσμεύτηκε να ενεργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Τύμβος Σέλιστνα είναι ένας από τους μεγαλύτερους προϊστορικούς οικισμούς στη Βουλγαρία και την Ευρώπη ολόκληρη. Κατοικήθηκε από τα μέσα της 6ης έως τη 2η χιλιετία π.Χ. Έχει 13 μέτρα ύψος και οι διαστάσεις της, βάσης του είναι 250х150 μ. Ένα από τα πράγματα που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη είναι η ταφή ενός Θράκα ηγεμόνα, ο οποίος, θάφτηκε με το άρμα του, στα μέσα του 1ου αιώνα μ.Χ. Μέχρι σήμερα έχει ανασκαφεί έκταση 1700 τετραγωνικών μέτρων. Ανακαλύφτηκαν και διαπιστώθηκαν επτά μεγάλα πολιτιστικά στρώματα που σχετίζονται με τη Νεολιθική εποχή, τη Χαλκολιθική και την Εποχή του Χαλκού. Πρόκειται για ένα πλούσιο σε αρχαιολογικά ευρήματα μέρος και έχει χαρακτηριστεί ως χώρος μοναδικής αρχαιολογικής ακίνητης πολιτιστικής αξίας.
© БНР (www.bnr.bg ) Прочетете текста тук
http://pirforosellin.blogspot.gr/  - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου