Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Τα αρχαία ορυχεία στην Ουαλία με το μεγάλο μυστικό - The ancient mines in Wales with the big secret - there is a translator on the website - Le antiche miniere in Galles con il grande segreto - c'è un traduttore sul sito web - Древние мины в Уэльсе с большой тайной - на сайте есть переводчик



Τα αρχαία ορυχεία με το μεγάλο μυστικό!
Ποιοι τα έσκαβαν πριν από αιώνες;
Ήταν τα μεγαλύτερα ορυχεία χαλκού την προϊστορική εποχή, στην πλαγιά ενός βουνού στο γραφικό Λάντουντο (Llandudno), στην Ουαλία.


Βρίσκονται στο Γκρέιτ Ορμ (Great Orme), χρονολογούνται πριν από 3.800 χρόνια και αποτελούν έναν ολόκληρο λαβύρινθο. Εκτιμάται ότι η παραγωγή τους έφτασε τους 2.000 τόνους χαλκού.
Μάλιστα, ένας αρχαιολόγος τα ονόμασε «το Στόουνχεντζ της εξόρυξης χαλκού» λόγω της ιστορικής τους αξίας.
Ο αρχαίος λαβύρινθος με τα περάσματα που οδηγούν στα ορυχεία, ανακαλύφθηκε το 1987 κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος εξωραϊσμού.
Πάνω από οκτώ χιλιόμετρα σήραγγες, διάδρομοι και σπήλαια έχουν δημιουργηθεί σε εννέα διαφορετικά υπόγεια επίπεδα.
Το ορυχείο είναι ιδιαίτερα βαθύ, καθώς φτάνει τα 70 μέτρα κάτω από το έδαφος. Ορισμένες από τις σήραγγες είναι πολύ στενές, αποκαλύπτοντας το μυστικό του.
Όπως πιστεύουν οι αρχαιολόγοι, όλο το ορυχείο έχει σκαφτεί από παιδιά, ηλικίας μικρότερης των πέντε ετών.
Η εξόρυξη χαλκού πιθανότατα γινόταν από οικογένειες, και τα παιδιά ήταν εκείνα που μπορούσαν να φτάσουν μέσα από τις στενές και μικρές σήραγγες, στη φλέβα του χαλκού.
Επίσης, βρέθηκαν πάνω από 30.000 οστά ζώων, διάσπαρτα σε ολόκληρο το λαβύρινθο των περασμάτων. Αυτά, την εποχή του χαλκού, ήταν τα εργαλεία για το ξύσιμο των βράχων, που προηγουμένως είχαν σπάσει με πέτρινα σφυριά.
Τα ορυχεία εγκαταλείφθηκαν γύρω στο 600 π.Χ., μέχρις ότου οι Ρωμαίοι τα ξανάνοιξαν για μερικούς αιώνες.
Άνοιξαν πάλι στα τέλη του 17ου αιώνα, αλλά το ορυχείο εγκαταλείφθηκε λίγο αργότερα. Τώρα, αποτελεί έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό.
http://pirforosellin.blogspot.gr/  - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου