Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Ο ΔΙΑΣ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟ ΨΗΛΑ ΣΤΟ ΝΟΤΟ ΜΟΛΙΣ ΝΥΧΤΩΣΕΙ....- Nikos Pazaitis



Τα Αστρονομικά μας ενδιαφέροντα αυτόν τον μήνα είναι:


Ο ΕΡΜΗΣ φεύγει πίσω από τον ήλιο και δεν θα τον δούμε αυτόν τον μήνα

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ φωτεινή και λαμπερή κάθε πρωί στην ανατολή πολύ πιο πριν από τον Ήλιο

Ο ΆΡΗΣ στη Δύση μετά το ηλιοβασίλεμα κάθε μέρα αλλά πολύ απομακρυσμένος που δύσκολα θα φαίνεται καθώς φεύγει πίσω από τον Ήλιο..

Ο ΔΙΑΣ κάθε βράδυ ψηλά στον Νότο με τον Αρκτούρο του Βοώτη ψηλά αριστερά του

Ο ΚΡΟΝΟΣ κάθε βράδυ στην ανατολή με τον Αλταιρ του Αετού αριστερά του.  Ο Αλταιρ μαζί με τον Ντενέμπ του Κύκνου και τον Βέγκα του Λύρα σχηματίζουν το τρίγωνο του καλοκαιριού..

Ο ΟΥΡΑΝΟΣ θα κινείται στον αστερισμό των Ιχθείων κοντά στον αστέρα ''ζ''...

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ στον αστερισμό του Υδροχόου θα πλησιάζει προς τον αστέρα ''λ''

Η ΣΕΛΗΝΗ :
Την 1η Ιουνίου ώρα 14:42 θα βρίσκεται στο πρώτο της τέταρτο.
Στις 9 Ιουνίου θα είναι Πανσέληνος ώρα 15:10
Στις 17 Ιουνίου ώρα 13:33 θα βρίσκεται στο τελευταίο της τέταρτο...
Και στις 24 Ιουνίου θα έχουμε μια Νέα Σελήνη ώρα 04:31
Συναντήσεις Σελήνης και Πλανητών:
1η Ιουνίου  αρχίζει ημερολογιακά το Καλοκαίρι
2 Ιουνίου η Αφροδίτη πολύ κοντά στον πλανήτη Ουρανό, όπως την βλέπουμε από την Γη.  Αυτό θα συμβεί και τις επόμενες 2 ημέρες...
3 Ιουνίου η Αφροδίτη στο πιό απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο στις 45` 52'' μοίρες, που σημαίνει πως θα ανατείλει πολύ πιο νωρίς πρίν από τον Ήλιο..
4 Ιουνίου η Σελήνη 1 μοίρα βόρεια του Δία στις 3 το πρωί.  Και το προηγούμενο βράδυ που θα τον δούμε θα είναι πάλι κοντά με την Σελήνη αλλά όχι στην 1 μοίρα, λίγο πιό μακρυά...
Την ίδια μέρα το βράδυ η Σελήνη θα βρίσκεται 6 μοίρες πάνω από τον Στάχυ της Παρθένου...
8 Ιουνίου η Σελήνη θα βρίσκεται πάνω από τον Αντάρη του Σκορπιού...
10 Ιουνίου η Σελήνη 2 μοίρες πάνω από τον Κρόνο...
15 Ιουνίου ο Κρόνος θα βρίσκεται σε Αντίθεση. Η θέση του Κρόνου ώς προς την Γή είναι ευνοϊκή για να βλέπουμε καλύτερα το στεφάνι του.. ( από τον Μάιο του 1015 έως τον Οκτώβριο του 2017 )
16 Ιουνίου η Σελήνη θα περάσει μπροστά από τον Ποσειδώνα και θα τον καλύψει, αυτό θα συμβεί στις 15:00 και θα το δούνε στον Ειρηνικό Ωκεανό και στην Νότιο Αμερική- Ανταρκτική..
20 Ιουνίου έχουμε συνάντηση της Σελήνης με την Αφροδίτη..
Στις 21 Ιουνίου αρχίζει αστρονομικά το Καλοκαίρι, ο Ήλιος βρίσκεται στο πιό ψηλό σημείο της εκλειπτικής στις 4:24 UT ( 6:24 Ελλάδος ) και στις +23, 26' 04'' μοίρες της ουράνιας σφαίρας στην εκλειπτική... Την ημέρα αυτή ο Ήλιος θα φαίνεται στο Όσλο της Σκανδιναβίας  για 18 ώρες και 52 λεπτά !! και τις υπόλοιπες 5 περίπου ώρες θα βρίσκεται πίσω από τον ορίζοντα της Δύσης φωτίζοντας πάλι τον ουρανό, δηλαδή εκεί δεν θα νυχτώσει καθόλου !!
Στις 22 Ιουνίου η Σελήνη καθώς θα βρίσκεται στον αστερισμό του Ταύρου, στις 17:00 θα περάσει μπροστά από τον αστέρα Λαμπαδιά και θα τον καλύψει, κάτι που δεν θα δούμε γιατί ο ήλιος θα βρίσκεται μόνο 22 μοίρες μακρυά τους..
28 Ιουνίου η Σελήνη στον Λέωντα ώρα 03:00 περνά μπροστά από τον αστέρα Βασιλίσκο του Λέωντα..
Να έχουμε έναν έναστρο μήνα Ιούνη
Nikos Pazaitis
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου