Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΜΑΝΟΣ - ΙΕΡΕΙΑ


Η γυναίκα που αποκτά επίγνωση του κύκλου της & των ενεργειών του έχει επίγνωση της ζωής πέρα του ορατού.
Κρατά ένα διαισθητικό νήμα με τις ενέργειες της ζωής, της γέννησης, του θανάτου  έτσι αποκτά την Θεϊκότητα στη Γη & μέσα στον εαυτό της επίγνωση, η γυναίκα αλληλεπιδρά όχι μόνο με το ορατό & το κόσμο αλλά & τις αόρατες πνευματικές όψεις της ζωής της.
Μέσα από αυτό το μεταβαλλόμενο επίπεδο συνειδητότητας η γυναίκα Σαμάνκα/medicine γυναίκα , ή αργότερα Ιέρεια, έφερε τις ενέργειες της, τις ενοράσεις της, τη σύνδεση της με το Θεϊκό -Ιερό της κομμάτι στον υλοποιημένο κόσμο & την κοινότητα της.
Ίαση, θεραπεία,προφητεία, διδασκαλία, έμπνευση, μαγεία, διδασκαλία,επιβίωση όλα ήρθαν από την ικανότητα της να αισθάνεται ταυτόχρονα και άλλους κόσμους, να ταξιδεύει μέσα τους & να φέρνει τις εμπειρίες της από τον ένα κόσμο στον άλλο.

Η αύξηση της κυριαρχίας των ανδρών στην κοινωνία & τη θρησκεία οδήγησαν στην άρνηση του Στάτους της Γυναίκας Σαμάνκα/ & της Ιέρειας μέχρι που οι άνδρες πήραν τις θέσεις  & τους ρόλους των γυναικών.
Ο ρόλος της Ιέρειας καταπιέστηκε απόλυτα στη Δυτική κοινωνία & η ενεργός δράση της γυναίκας στη δογματική θρησκεία εξαφανίσθηκε.
Έτσι η λιγότερο δογματική θέση της Σοφής γυναίκας ή μάγισσας συνεχίστηκε υπόγεια  & έγινε η τελευταία της σύνδεση μέσα από τις Μητριαρχικές κοινωνίες. 
Η μάγισσα του χωριού  αντιστράφηκε στη Μαγεία της Φϋσης.
Η θεραπευτική της δύναμη στις σχέσεις μπορούσε να αλληλεπιδράσει μέσα από των κύκλο των έμμηνων, τις εποχές & το διαισθητικό εσωτερικό εαυτό, προσέφερε βοήθεια & καθοδήγηση στη μετάβαση στη ζωή & το θάνατο ( μαίες , μυροφόρες),
έφερνε τη μύηση & τη καθοδήγηση μέσα από τις τελετές περασμάτων ( rites of passage) & καθοδηγούσε εκστατικές τελετές που έφερνε την συνδεσιμότητα, γονιμότητα & έμπνευση στους ανθρώπους της.
Η μάγισσα του χωριού προσέφερε  την ισορροπία στη θηλυκή επίγνωση & στις ενέργειες μιας πατριαρχικής κοινωνίας & θρησκείας.
Δυστυχώς αυτές οι ενέργειες των γυναικών σαφώς θεωρήθηκαν σαν απειλή στην αρσενικής κατοχής δομή & οι μεσαιωνικές διώξεις και εκτελέσεις οδήγησαν στο να καταστραφούν οι παραδόσεις των σοφών γυναικών.
Η μάγισσα έγινε αντικείμενο περίγελου & κόμικς στα παιδικά βιβλία.
Η μετέπειτα κατήχηση του φόβου & της ντροπής απέτρεψαν τις γυναίκες να εκφράσουν τις ανάγκες & ικανότητες τους που θα μπορούσαν να είχαν επανα-αφυπνισθεί στη Θήλεια παράδοση.
Το αποτέλεσμα ήταν η άρνηση στην ενεργή συμμετοχή της γυναίκας στην ίδια τους τη πνευματικότητα & έτσι & οι ίδιες αποδέχθηκαν την αρσενική/κυριαρχική δομή στη κοινωνία & τη θρησκεία.
Για να σταθεί λοιπόν εκεί και να επιβιώσει έπρεπε να υιοθετήσει αυτό το παράδειγμα & να γίνει άνδρας - κάτι πολύ δύσκολο για τη θηλυκή της πνευματικότητα & ταυτότητα στην αρχή......
Αργότερα όμως αφομοίωσε αυτό το σύστημα μέσα της με αποτέλεσμα να χάσει πλήρως την επαφή με τη Θηλυκή Πνευματικότητα της & τα Θηλυκά της εσωτερικά Αρχέτυπα να στρεβλωθούν, σε σημείο που να χάσει την επαφή με τον αληθινό της Εαυτό - τη ψυχή της- την ατομικότητα της & κατά συνέπεια με το Πνεύμα της.
Μετά από πολύ πίεση κάποιες εκκλησίες αποδέχθηκαν γυναίκες /Ιερείς ή σε παραδοσιακές κοινωνίες Σαμάνος/Ιερέας και η λέξη Ιέρεια δεν προσέδιδε πλέον εκτίμησης.
Αντίθετα ένα επίτιμος Ιερέας προσέδιδε τον απαιτούμενο σεβασμό στις γυναίκες & έτσι το Priesthood(παππάς) της προσέφερε ένα αναγνωριστικό πνευματικό επίπεδο ρόλου που μπορούσε να είναι αποδεκτός.
Όχι όμως η Θηλυκή Πνευματικότητα.
Αυτή απαγορεύεται (ειδικά όταν εκφράζεται μέσα από τη θηλυκότητα ή τη σεξουαλικότητα της)
Αυτή η δύναμη για ζωή (γονιμότητα) οι ρυθμοί της ζωής & του Σύμπαντος που εκφράζονται μέσα από τη Θηλυκή Φύση αποσυνδέθηκαν & μέσα από τη Ψυχή της ανθρωπότητας.
Τα αποτελέσματα αυτού του παραδείγματος είναι που βιώνουμε ως ανθρωπότητα σήμερα με τη Χαοτική πατριαρχική κυριαρχία να επιδεικνύει παντού τον όλεθρο, την επίδειξη επιβολής δύναμης, τον ανταγωνισμό & το πόλεμο.
Η ικανότητα να είσαι ως γυναίκα, ένα Πνευματικό Ον, βρίσκεται σίγουρα μέσα στη Φύση & στο σώμα μιας γυναίκας.
Η ικανότητα της Ιέρειας/σοφής γυναίκας ή Σαμάνκας/μάγισσας που μπορεί να διαλογίζεται πάνω στις δυνάμεις του Θεϊκού, βρίσκονται μέσα σε όλες τις γυναίκες & πηγάζει μέσα από τη γυναικεία επίγνωση του εαυτού.
Η εικόνα μιας γυναίκας που κρατά το δισκοπότηρο έχει τελείως διαφορετική σημασία από αυτή ενός άνδρα είτε αναγνωρίζεται συνειδητά είτε ασυνείδητα.
Μάλλον αυτό είναι ένα γεγονός που τρομάζει τους άνδρες γιατί πιστεύουν ότι τώρα θα χάσουν τη δύναμη τους & τη θρησκεία τους.
Είναι αναγκαίο να αφυπνισθούν & οι δυο εικόνες για να είναι ισορροπημένες & ταυτόσημες, αποδεκτές η κάθε μία για τη δική της αξία.
Ο μύθος του αρσενικού & του θηλυκού ΔΕΝ είναι ο ίδιος, αλλά ούτε και διαχωρισμένος.
Είναι περίπλοκα υφασμένος μαζί σε ισορροπία & αρμονία (γιν-γιανκ).
Στο παρελθόν η Σεληνιακή Φύση της γυναίκας ήταν αναγνωρισμένη σαν μία σύνδεση της γυναίκας με το Σύμπαν.
Μέσα από το σώμα της η γυναίκα βίωνε διαισθητικά τη συνδεσιμότητα όλης της ζωής, την έλλειψη του διαχωρισμού με τη θεϊκή δημιουργία,το κύκλο της ζωής και του θανάτου.
Είναι λυπηρό ότι αυτές οι επιγνώσεις σήμερα απουσιάζουν από το χαοτικό κόσμο & δύσκολα συνειδητοποιούνται μέχρι που να βιωθούν μέσα από το σώμα της γυναίκας & μέσα από αυτές για τους άνδρες.
ΔΕΝ υπάρχει χώρος στη mainstream κοινωνία για τους εκστατικούς χορούς της Θηλυκής Πνευματικότητας ή για την εσωτερική ενδοσκόπηση που θα φέρει τη φωνή της προφητείας & των χρησμών.
Αν και αρκετές γυναίκες αρχίζουν να αποκτούν επίγνωση της κυκλικής τους φύσης , να εξερευνούν τις κυκλικές ενέργειες & τη πνευματικότητα τους & να μοιράζονται αυτή τη γνώση μέσα από Εργαστήρια, τέχνη, βιβλία, το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας (& των γυναικών)είναι ακόμα αποκομμένο από τη Θήλεια δύναμη.
Αυτή της έμπνευσης, της δημιουργικότητας, της κατανόησης, της αφαίρεσης του φόβου του θανάτου, την ενοποίηση του νου & της ψυχής, του σώματος & του πνεύματος σε μία δημιουργική ενότητα με το Θεϊκό.
Με τη καταπάτηση της Θήλειας αρχής, στον αρσενικό κόσμο η πρόοδος των γυναικών είναι είναι κυρίως διανοητική, άδεια από διαισθητική κατανόηση & δημιουργικότητα κάτι που είναι η βάση της Φύσης της.
Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας ότι οι γυναίκες θα επανα-ενδυθούν αυτή την επίγνωση της κυκλικής τους Φύσης & θα πετάξουν την έλλειψη των Πνευματικών θηλυκών τους χαρακτηριστικών, ούτως ώστε να φέρουν ξανά αυτή τη δύναμη ενδυνάμωσης σε όλα τα επίπεδα, στην εργασία, στην οικογένεια, στις σχέσεις, στην εκπαίδευση, στη θεραπεία για να δημιουργήσουν προσωπική ανάπτυξη και στόχους που θα βοηθήσουν να χτισθούν βοηθητικές γραμμές για τις κόρες & των κοριτσιών τους ώστε να ξεκινήσει μια προσέγγιση σε νέες παραδόσεις για περισσότερες γυναίκες να ακολουθήσουν ώστε να ξαναβρούν το Θηλυκό Πνεύμα, να εξελιχθούν & να το διευρύνουν.
 Η Συμπαντική Ψυχή που τόση αγάπη κρατά η Μεγάλη Μητέρα θα μεγαλώσει, θα αναπτυχθεί.
Αυτή είναι μια υπευθυνότητα που συνοδεύει κάθε γυναίκα, ώστε να πραγματωθεί στην ΑΛΗΘΙΝΉ της ΦΎΣΗ
(ακόμη & αν προσωρινά δε τη καταλαβαίνει).
ΑΣ ΕΛΠΊΣΟΥΜΕ ΌΤΙ ΔΕ ΧΑΘΕΊ  ΞΑΝΆ μέσα από καμία  γυναίκα & θα αναγνωρισθεί από τις Πρέσβειρες της σε όλους του κόσμους, για να επιστρέψει η Ειρήνη & η ισορροπία στο Πλανήτη μας.

ΜΕ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΡΔΙΆ ΤΗΣ ΘΕΑΣ
Καλλιστώ Νικολαίδου
Ιέρεια του Άβαλον & της Σελήνης


 ΠΗΓΗ = http://seleneblessings.weebly.com/blog/1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου