Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Οι Ειδικοί των Μεγαλιθικών της Αιγύπτου επισκέφθηκαν το PUMA PUNKU στην Βολιβία

Ήταν μεγάλη η χαρά όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 οι τρεις εμπειρογνώμονες της αρχαίας Αιγύπτου  επισκέφθηκαν το Περού και την Βολιβία για να εξετάσουν κομμάτια από τον αρχαίο πολιτισμό αυτών των χωρών. Ο Yousef Awyan , η Patricia Awyan και ο Stephen Mehler της Khemit Σχολής.  Οι οποίοι  στην περιοχή Γκίζα έχουν περάσει δεκαετίες μελετώντας τους δυναστικές πολιτισμούς , αλλά το πιο σημαντικό για την Βολιβία και το Περού ήταν η σαφής απόδειξη ότι η πέτρα του Lost δείχνει ότι ήτο η Αρχαία Υψηλής Τεχνολογίας αυτή που προηγήθηκε του «Φαραωνικού»  λαού της Αιγύπτου.



Αφού εξέτασαν διεξοδικά Tiwanaku , το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση και στην πραγματικότητα το ίδιο το site της Puma Punku , εστίασαν σε ένα από το τελευταίο, με πολυάριθμα παραδείγματα της κοπής ακριβείας και σχήμα σκληρών επιφανειών πέτρας . Δεν υπάρχει κανένας τρόπος ώστε οι χάλκινοι λίθοι που κατασκευάσθηκαν από τους Tiwanaku ανθρώπους , οι οποίοι υπήρξαν εις την περιοχή μεταξύ 100 και 900 μ.Χ. να γίνει κατανοητό πως κατασκευάσθηκαν.
Στην παραπάνω φωτογραφία ο Stephen επιθεωρεί την μαζικής σχήματος πλάκες από κόκκινο ψαμμίτη που φαίνεται να έχουν τα θεμέλια της Puma Punku , ενώ στα δεξιά του είναι ένα τεράστιο μπλοκ του grano - διορίτη . Ο ψαμμίτης είναι πιο πιθανό από λατομεία σε απόσταση 10χλμ από Puma Punku , αλλά το κριτικό - διορίτη είναι από 70χλμ .
 

Πιθανώς το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους ειδικούς μας από στην Αίγυπτο , καθώς και τους επισκέπτες από όλο τον κόσμο , συμπεριλαμβανομένης της Ernie παραπάνω ήταν τα λεγόμενα « χαι [υψηλό] μπλοκ . " Από τις μετρήσεις που διέκρινε ότι δεν υπάρχουν μόνο δύο που να είναι ακριβώς το ίδιο μέγεθος , αλλά και το καθένα έπρεπε να έχουν γίνει ξεχωριστά . Αυτό ρίχνει την ιδέα ότι ήταν μαζικής παραγωγής χρησιμοποιώντας ένα καλούπι κάποιου είδους .
Ο Anthony έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε αυτήν την πέτρα η οποία έχει κοπεί μια ακριβή υποδοχή σε αυτό το σημείο, σαν από ένα λέιζερ , σε ομοιόμορφα κατανεμημένες γεωτρήσεις . Το αξιοσημείωτο και το συναίσθημα για το Puma Punku είναι ότι αν και οι περισσότεροι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι έγινε για θρησκευτικούς λόγους , από τους ανθρώπους του Tiwanaku , αλλά είναι πιο πιθανό ότι απλά ανακυκλώνονται αυτά που βρέθηκαν εκεί . Η αρχική λειτουργία μπορεί να είχε  βιομηχανικό 
χαρακτήρα.

Εδώ πάνω, ο Anthony , και  ο Στίβεν Τάιλερ αναζητούν σε ένα τέλεια
διαμορφωμένο πέτρινο πιθανότατα αρκετές εκατοντάδες μέτρα από την αρχική του θέση
. Το λυπηρό γεγονός για το Puma Punku / των Tiwanaku είναι ότι αμέσως μετά την
αναχώρηση του πολιτισμού των Tiwanaku περίπου το 900 μ.Χ.  άρχισαν τις πέτρες αυτές να τις χρησιμοποιούν για
διάφορες εργασίες ακόμη και  οι μεταγενέστεροι  άνθρωποι , συμπεριλαμβανομένων της Ισπανίας ,
που έφτασαν τον 16ο αιώνα . Το πέτρινο κρεβάτι του τοπικού σιδηροδρομικού
κατασκευάστηκε από πέτρα της περιοχής , ανατινάχτηκε με τη χρήση δυναμίτη .

Πρόσφατες ανασκαφές αποκάλυψαν τα θεμέλια της Puma Punku . Κατασκευασμένο από σφιχτά λίθους και κονίαμα ελεύθερου joints , εξακολουθεί να είναι εκπληκτικά μέσα σε 1 ή 2 βαθμούς είναι απολύτως οριζόντια επίπεδο . Το ποσό της κόκκινης λάσπης που έπρεπε να απομακρυνθεί, προκειμένου να αποκαλύψει αυτές τις πέτρες δείχνουν ότι θάφτηκαν οφείλεται σε μια καταστροφική ροή των αδρανών υλικών , ή απόρροια του περάσματος χιλιάδων ετών  ή και τα δύο .
  

Ο Anthony ο οποίος εργάζεται στα ορυχεία της Αυστραλίας ήταν έκπληκτος από όλες τις διαφορετικού σχήματος πέτρες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην Puma Punku . Αντί για την τέχνη ή μια άλλη αισθητική , η οποία φαίνεται ότι είναι οι διαμορφωμένες επιφάνειες που είχαν κάποια ρεαλιστική και ίσως δονητική λειτουργία . Στην Βολιβία, την Νότια Αμερική ή ακόμα και τον κόσμο, δείχνει
ακριβώς το ίδιο είδος των εργασιών σχεδιασμού , καθιστώντας το Puma Punku ένα «αυτόνομη»
μυστήριο από το μακρινό παρελθόν .

πηγή : http://hiddenincatours.com/experts-of-megalithic-egypt-visit-puma-punku-in-bolivia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου