Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ο Ηρόδοτος για τις πυραμίδες, αναφέρει ποιοι τις έχτισαν...



alt
O Ηρόδοτος αναφερόμενος στον λαβύρινθο της Αιγύπτου λέει οτι τις πυραμίδες τς εκτισαν Ελληνες αρχιτέκτονες!!!!!
alt
« ... .....Ετσι λοιπον κατασκευάσαν τον λαβύρινθο, λίγο πιο πάνω απο την λίμνη Moeris, κοντα στην πόλη που καλειται πόλη των κροκοδείλων.
Τον είδα ο ίδιος και έμεινα κατάπληκτος. 


Ήταν μιά εντυπωσιακή Αρχιτεκτονική εργασία καί σίγουρα ξοδεύτηκαν πολύ περισσότερα χρήματα από ότι στις πυραμίδες και στα άλλα θαυμαστά κτίρια.
Ο ναός της Εφέσου, ο ναός της Σάμου καθώς και οι μεγάλες πυραμίδες, όλα είναι έργα των Ελλήνων, είναι σίγουρα πολύ καταπληκτικές κατασκευές, αλλά ο  λαβύρινθος τα ξεπερνά όλα ...» 
(Εδώ έχουμε μία σαφή δήλωση από τον Ηρόδοτο ότι τις πυραμίδες τις έκτισαν Έλληνες  αρχιτέκτονες και αυτό είναι το πιο αξιοπρόσεκτο.)
Σχόλιο:Αυτό είναι μια ακόμη απάντηση στους Χριστιανούς απολογητές οι οποίοι κατηγορούν τους προγόνους μας ότι τα έκλεψαν όλα από τους ....Αιγύπτιους!!Να  προσθέσω ότι όταν ο Φαραώ ζήτησε να μετρήσουν το ύψος των πυραμίδων οι Αιγύπτιοι σήκωσαν τα χέρια ψηλά!!Την λύση την έδωσε ο Θαλής ο Μιλήσιος που τους είπε να μετρήσουν την σκιά της πυραμίδας!!Αυτά όλα τα κρύβουν απο τους Έλληνες για να μην μάθουν το ένδοξο παρελθόν τους!!Απολλώνιος


Πηγή: diadrastiko: I )ρόδοτος γιp τvς πυραμίδες. Λέει ποιοι τις έχτισαν... http://diadrastiko.blogspot.com/2014/07/blog-post_716.html#ixzz38zA1afvr 
ΠΗΓΗ 
http://apollonios.pblogs.gr/2014/07/hrodotos-tis-pyramides-sthn-aigypto-tis-ektisan-ellhnes-arhitekt.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου