Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Την αρχαία Ελληνική πόλη του Ανεμουρίου την σκέπασε η θάλασσα [ΤΟΥΡΚΙΑ]


  Η αρχαία ελληνική πόλη Ανεμούριον, στην περιοχή της Μερσίνης, έχει καταστραφεί από τη θάλασσα, καθώς τμήματα της αρχαίας πόλης όπως κίονες και σαρκοφάγοι κάθε μέρα παρουσιάζονται στην παραλία. 

  Την πόλη Ανεμούριον ( η ετυμολογία της, πιθανόν να προέρχεται από το «ούριος άνεμος») οι Τούρκοι την αποκαλούν Εσκί Ανεμούρ (παλαιό Ανεμούριο) και παρουσιάζεται στις ιστορικές πηγές από τον 4ο αιώνα π.Χ. 


  Η πόλη έχει γίνει αγαπημένος τόπος των αρχαιοκάπηλων, αντί να προστατευθεί και να γίνει κίνητρο για τον τουρισμό στην περιοχή, όπως σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα. 
  Από την αρχαία πόλη σώζονται μέχρι σήμερα τα αρχαία τείχη της, τα λουτρά της, το Ωδείο και η Παλαίστρα που συναρπάζουν ακόμη και σήμερα τους επισκέπτες. 
  Εκθαμβωτικά είναι, επίσης, τα ψηφιδωτά που έχουν ανακαλυφθεί σε διάφορα μέρη της αρχαίας πόλης. 

  Το Ανεμούριον καταλήφθηκε περί το 260 από τους Σασσανίδες. 
  Τον 4ο και τον 5ο αιώνα η πόλη λεηλατήθηκε από τους πειρατές και εγκαταλήφθηκε μετά την αραβική εισβολή το 650 μ.Χ. 
  Το Ανεμούριον χωρίζεται σε δύο πόλεις, την Κάτω και την Άνω. Το Κάτω Ανεμούριον φέρεται να καταστράφηκε από τα κύματα της θάλασσας ή την άνοδο των θαλάσσιων υδάτων. 
 -- © mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης του ιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr 





http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου