Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Το μεγαλύτερο Kήτος στη γη κατά τους Υπερβόρειους – ερμηνεία του Όμηρου Ερμείδη - The Biggest Kite on Earth vs. the Hyperboreans - interpretation by Homer Ermidis - there is a translator on the website



Το μεγαλύτερο Kήτος στη γη κατά τους Υπερβόρειους – ερμηνεία του Όμηρου Ερμείδη
Γνωστό ακόμη και από τον αρχαίο αστερισμό του Κήτους - ένας από τους μεγαλύτερους στο ορατό ουρανό μας.

Ο Ελληνικός μύθος αφηγείται την ιστορία ενός τρομερού τέρατος που αποστέλλονται κατά της Αιθιοπίας  στη χώρα του βασιλιά Κηφέα ως τιμωρία για τα απρόσεκτα λόγια της συζύγου του για την αξεπέραστη ομορφιά τους.
Αυτό το ψάρι θα έπρεπε να φάει την τρώει  την Ανδρομέδα, την κόρη του Κηφέα.
Αλλά ο ήρωας Περσέας θα την διασώσει από τον επικείμενο θάνατο της,  την όμορφη αυτή γυναίκα (Ανδρομέδα).
Ο Δίας απαθανάτισε καταστερίζοντας όλους τους συμμετέχοντες σε αυτή την ιστορία στον ουρανό, όπως υπήρχαν και στις εκδηλώσεις των Υπερβορείων στη Γη.
Σύμφωνα με την αρχαία Βεδική παράδοση, μια φορά κατά τη διάρκεια ενός τελετουργικού λουτρού πήρε στα χέρια του ο Manu - Μανού Ρίσι ένα μικρό ψάρι.
  Υποσχέθηκε Μανού, ότι αν θα το επιστρέψει εκεί που ζούσε, αυτό το ψάρι, μια μέρα στο μέλλον θα του σώσει τη ζωή του. Έτσι επέστρεψε και κυκλοφόρησε με τα άλλα ψάρια.
 Αργότερα, αυτό μεγάλωσε και τότε τον προειδοποίησε τον Manu – Μανού  για τον επερχόμενο κατακλυσμό.
  Επιπλέον, τον συμβούλεψε να χτίσει ένα μεγάλο πλοίο. Σύντομα ήρθε μάλιστα η πλημμύρα.
  Φεύγοντας από αυτόν, ο Μανού - Manu έφτιαξε το πλοίο απέπλευσε για τη διάσωσή του, μαζί με τα ίδια τα ψάρια (στη φωτογραφία).
  Μαζί έπλευσαν μετά το τέλος της πλημμύρας σταμάτησε το πλοίο του επάνω στο μεγάλο βουνό.
Σταδιακά, το νερό άρχισε να φεύγει, να υποχωρεί, παίρνοντας μαζί του όλη τη ζωή. Ο Μανού - Manu ήταν μόνος.
  Σύμφωνα με το μύθο, η σύζυγος του Μανού - Manu προέκυψε από το γάλα και το βούτυρο, η οποία ονομάζετο Eli - Ila – Ελί ή Ίλα [ή Ύλα εκ της ελληνικής λέξεως ύλης ; ].
Από τον Μανού - Manu Rishi και η σύζυγός του Ila Ίλα [Ύλα ; ] δημιουργήθηκαν όλες οι σύγχρονες ανθρώπινες φυλές - «Ρόουντ Manu».
Στη Βόρεια Ουράλια είναι «το μεγάλο βουνού» - Manaraga, σε ένα σημείο κοντά στην κορυφή ρέει ακόμη και σήμερα ένα ποτάμι όπου έχει και σήμερα το όνομα της γυναίκας του ίλας- Ila (Ilych= Υλίκη ; ).
Αυτή η αξιοσημείωτη ιστορική και γεωγραφική πραγματικότητα την παρατήρησε πρώτα η Σβετλάνα Zharnikova.
Στα σανσκριτικά, η λέξη Manu Ρίσι, Μανού είναι το κήτος και η λέξη «Ρίσι» σημαίνει το Ζωδιακό, αυτό που κοσμεί τον ουρανό σήμερα.
Οι ερευνητές  των Υπερβόρειων - Hyperborea ISU – λέγουν ότι μέσα από τις παραδόσεις ο το ψάρι ΚΙΤ – κήτος είναι αυτό που έσωσε τους ανθρώπους κατά την πλημμύρα – κατακλυσμό.
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου