Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Οι Δρυάδες των Κρουσίων –The Dryades of the Cruces - there is a translator on the website



Όταν το λαμπερό φεγγάρι ακουμπά στις κορυφές του βουνού, ασημένιες δροσοσταλίδες γλιστρούν από τις φυλλωσιές του δάσους, πέφτουν στο χώμα και μεταμορφώνονται σε πανέμορφες  αέρινες κόρες, τις Δρυάδες.

Το κελάρυσμα των πηγών μετουσιώνεται σε μουσική, το απαλό θρόισμα του ανέμου γίνεται μαγευτικό τραγούδι της αγάπης.
Οι κόρες του δάσους, οι πανέμορφες θεϊκές Δρυάδες, αρχίζουν το τραγούδι της αγάπης, κάνοντας τα δέντρα να λικνίζονται και να τεντώνονται στον ουρανό, τις πηγές να αναβλύζουν ζωηρότερα, τις καρδιές των ανθρώπων να χτυπούν σαν τρελές.
Οι μελωδικές φωνές τους ταξιδεύουν σε κάθε βουνοκορφή, αναγγέλλοντας τη χαρά, την αγάπη, την ευτυχία, την ομορφιά της ζωής.
Όταν το λαμπερό φεγγάρι ακουμπά στις κορυφές των Κρουσίων, θεϊκές κόρες ξεπηδούν από το δάσος  να μιλήσουν στην καρδιά μας, γιατί γνωρίζουν ότι μόνο στις ψυχές των ανθρώπων το ταξίδι τους είναι ατέλειωτο στο χρόνο.
Γιώργος Εχέδωρος
(Θέμα της Σχολής Μπαλέτου «Ματίνας Κουρσάρη» στην ετήσια παράσταση της,  στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς, το Σάββατο 1 Ιουλίου 2017)
Αναρτήθηκε από mikres-ekdoseis στις 3:30 μ.μ.
Giorgos Echedoros
Πηγή  :
http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου