Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Τα μεγαλιθικά μνημεία του όρους Shoria στην νότια Σιβηρία του Ιβάν Petricevic - μετάφραση Ομήρου Ερμείδη



Βαθιά στα όρη της Σιβηρίας, έχουν ανακαλυφθεί πολλά αρχαία μεγαλιθικά μνημεία. Βρίσκονται στο όρος Shoria στην νότια Σιβηρία, αυτή η ιστοσελίδα περιέχει εξαιρετικό αριθμό τεραστίων  ογκόλιθων με επίπεδες επιφάνειες, ορθές γωνίες, αιχμηρές γωνίες και μοιάζουν με κυκλώπεια λιθοδομή. 

Οι τεράστειοι ογκόλιθοι βρέθηκαν και φωτογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον Γκεόργκι Sidorov. Η περιοχή εξερευνήθηκε για πρώτη φορά το 2013.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκθέσεις, εκτιμάται ότι μερικά από αυτά τα γιγαντιαία μπλοκ γρανίτη ζυγίζουν περίπου 3-4000 τόνους. Τι κάνει όλα αυτά ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι εξαιρετικά βαρύς ογκόλιθοι στιβάζονται μέχρι 40 μέτρα ύψος. 
 
Η συμβατική αρχαιολογία στην πραγματικότητα δεν εξηγεί αυτές τις παράξενες δομές. Ούτε τις μεθόδους προελεύσεως, τον σκοπό και η κατασκευή τους είναι άγνωστη, αλλά η ομορφιά, η ακρίβεια και η σημασία τους θα εξακολουθήσει να αποτελεί αντικείμενο συζητήσεως στα χρόνια που έρχονται.
 
  Θα μπορούσε αυτή η ρωσσική θέση να είναι η απόδειξη ενός αρχαίου πολιτισμού που η ιστορία δεν γνώριζε;

Οι δομές και μόνο είναι ένα μυστήριο, αλλά είναι ακόμη πιο μυστηριώδη ότι κατά τη διάρκεια μιας από τις αποστολές στην περιοχή, πυξίδες των γεωλόγων συμπεριφέρθηκε πολύ παράξενα και για κάποιο άγνωστο λόγο τα βέλη τους είχαν παρεκκλίνει από τις μεγαλιθικά μνημεία. (πηγή)
 
Αυτές οι δομές αποτέλεσμα έξυπνης μεθόδους κατασκευής στην αρχαιότητα του ανθρώπου; Ή είναι το αποτέλεσμα της απίστευτης κατασκευές της μητέρας φύσεως. 
Ο πλανήτης μας έχει απίστευτες τοποθεσίες που αποδίδονται στη φύση, τους σχηματισμούς που αρχικά μπορεί να μοιάζει με το αποτέλεσμα των εργασιών της ανθρωπότητας είναι 
 
στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα των παράξενες αλλά όμορφα αποτελέσματα της μητέρας φύσεως. 
 
Υπάρχουν πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν, αλλά η ομορφιά και η ακρίβεια αυτών των μπλοκ σίγουρα θα προσελκύσει περισσότερους ερευνητές σε αυτήν την ρωσική ιστοσελίδα, με την ελπίδα να απαντήσει τι είναι αυτές οι δομές. 
 
Γεωλογικών ερευνών του χώρου είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της έρευνας και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ μέχρι να δοθούν απαντήσεις.
 
Οι λίγοι επιστήμονες που έχουν χρόνο να ερευνήσουν αυτό τα μεγαλιθικά, η ιστοσελίδα προτείνει ότι αυτός ο σχηματισμός βράχων είναι το αποτέλεσμα των γεωλογικών διεργασιών που συνδέονται με την έντονη αποσάθρωση των βράχων που καλύπτεται αρκετό μέρος από τις ορεινές περιοχές Shoriya.
 
Εδώ είναι η ιδιωτική έκθεση του Αρχαιολόγου Ιωάννη Jensen:
 
Οι υπερ ογκόλιθοι βρέθηκαν και φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά από τον Γκεόργκι Sidorov σε μια πρόσφατη εκστρατεία στα βουνά της νότιας Σιβηρίας.
Δεν υπάρχουν μετρήσεις δεδομένο, αλλά από την κλίμακα που απεικονίζεται από τις ανθρώπινες μορφές, οι ογκόλιθοι είναι πολύ μεγαλύτερες (όσο 2 έως 3 φορές μεγαλύτερο) από τις μεγαλύτερες γνωστούς ογκόλιθους στον κόσμο. (Παράδειγμα: η  πέτρα του Μπάαλμπεκ, στο Λίβανος που ζυγίζει περίπου 1.260 τόνους). Μερικά από αυτά τα μεγαλιθικά μνημεία θα μπορούσε εύκολα να ζυγίζει πάνω από 3.000 έως 4.000 τόνους.
 
Εδώ είναι οι εικόνες του χώρου (πίστωση):
Wikipedia
Ιβάν Petricevic
Ιβάν Petricevic είναι ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του www.ancient-code.com και www.svemironline.com αυτός είναι επίσης ένας συγγραφέας πελάτης ancient-origins.net
Έχει ένα πάθος για την Ιστορία, Αρχαιολογία και Διαστήματος. Ιβάν μιλάει 4 γλώσσες.
http://www.ancient-code.com

-  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.102

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου