Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Βρέθηκε ο θρόνος του Αγαμέμνονος άλλη μια φορά επαληθευεται ότι η μυθολογία είναι προιστορία μας


«Η γεωφυσική έρευνα και συστηματική ανασκαφή του Κάτω Πόλη των Μυκηνών αποκάλυψε ένα εκτεταμένο μυκηναϊκό οικισμό έξω από την ακρόπολη», αναφέρει ο καθ.Μαγγίδης  «, το οποίο προστατεύεται από ένα εξωτερικό οχυρωματικό τείχος με πύλες, καθώς και υπερκείμενες δομές και κτίρια
που χρονολογούνται στην Πρώιμη Σιδήρου Ηλικία και την αρχαϊκή εποχή, δημιουργώντας έτσι για πρώτη φορά μια συνεχή, καλά-στρωματοποιημένη κατάληψη των Μυκηνών σε όλες τις διαδοχικές περιόδους από τον 13ο αιώνα π.Χ. έως τον 6ο αι. π.Χ. «*
 Το τμήμα του θρόνου βρέθηκε στην κοίτη του αρχαίου ποταμού Χάβου.  
Ένα μεγάλο μέρος από το βασιλικό θρόνο που βρισκόταν πριν από τρεις χιλιετίες στο ανάκτορο της Ακρόπολης των Μυκηνών  ανακάλυψαν Έλληνες και Αμερικανοί αρχαιολόγοι.
Σύμφωνα με την «Real News» το τμήμα του βασιλικού θρόνου βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από την Ακρόπολη των Μυκηνών. Το βάρος του ξεπερνά τα 50 κιλά και χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ.
Η ακρόπολη και δεξιά ο Χάβος ποταμός
Το τμήμα του θρόνου, το οποίο βρίσκεται κρυμμένο ενάμιση χρόνο στις αποθήκες του Αρχαιολογικού Μουσείου των Μυκηνών, βρέθηκε τυχαία τον Ιούνιο του 2014 στο περιθώριο της ανασκαφής της Κάτω Πόλης των Μυκηνών.
Οι ανασκαφές στην Κάτω Πόλη
ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ Ο ΘΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΟ
Η σημασία του ευρήματος είναι ανεκτίμητη γιατί πρόκειται για τον πρώτο θρόνο μυκηναϊκού ανακτόρου που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα στον ηπειρωτικό χώρο  της Ελλάδας.
Από τις ανασκαφές στην Κάτω Πόλη
Η σπουδαία ανακάλυψη για την οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Real News» έχει ενημερωθεί το υπουργείο Πολιτισμού, ενδέχεται να αναδειχθεί σε ένα από τα πιο λαμπρά κληροδοτήματα του μυκηναϊκού πολιτισμού.
Από τις ανασκαφές στην Κάτω Πόλη
Από τα ευρήματα στην Κάτω Πόλη
Από τα ευρήματα στην Κάτω Πόλη

Από τον χώρο των ανασκαφών που βρήκαν στοιχεία του θρόνου



           

http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου