Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

θα αναβιώσει μαμούθ και θα ζήσει στο Πλειστόκαινο πάρκο της Σιβηρίας - ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ : Όμηρος Ερμείδης



Ο τόπος ονομάζεται Πλειστόκαινο πάρκο και σήμερα παρουσιάζει τις ίδιες συνθήκες, στην οποία έζησαν τα προϊστορικά μαμούθ.
   Μια επιστημονική ομάδα σχεδιάζει να κλωνοποιήσουν ένα εξαφανισμένο είδος μαμούθ 27 χιλιάδες χρόνια πριν, από τα γονίδια ενός δείγματος κατεψυγμένα σε εξαιρετικές συνθήκες. Βιότοπος για την εκτροφή κλωνοποιημένων μαμούθ είναι ήδη επιλεγμένος. 

   Είναι το Πλειστόκαινο πάρκο στη Σιβηρία, μια περιοχή που διαθέτουν σταθμούς του επιστημονικού εργαστηρίου και ένα περιβάλλον που είναι παρόμοια με εκείνο που χρησιμοποιούσαν για να κατοικήσουν την αρχαία αυτά είδη, κατά τη στιγμή της εξαφάνισής τους. Το πάρκο, με έκταση μόλις 16 τετραγωνικών χιλιομέτρων, βρίσκεται στην ακραία ανατολικά της Ρωσία, σε άμεση γειτνίαση με το πορθμό του Μπέρινγκ και της θάλασσας της Σιβηρίας.
Το  μαμούθ,  ανακαλύφθηκε από μια επιστημονική αποστολή, το 2013. Έκτοτε, και μετά από πολλές ειδικές εξετάσεις του αίματος τα συνολικά στοιχεία δίνουν μια πολύ δυνατή και σίγουρη δηλαδή 
κλωνοποίηση. Διότι όλο το: "το σώμα" είχε διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση επειδή ήταν κολλημένο στον καθαρή πάγο", όπως εξήγησε ο Σεμιόν Grigoriev, διευθυντής του Μουσείου του μαμούθ και αρχηγός της αποστολής. 
   «Το αίμα που βρέθηκε σε κοιλότητες του πάγου κάτω από την κοιλιά του μαμούθ ήταν αυτό το ανέλπιστο, σου συγκεντρώνει όλες τις προυποθέσεις για μια πετυχημένη κλωνοποίηση.
   Ενώ μια επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ με μια μέθοδο που είναι μέρος της συμπερίληψης των κυττάρων του μαμούθ ελέφαντα, οι σύγχρονοι αυτοί ερευνητές μαζί με το μουσείο φυσικής ιστορίας στη Στοκχόλμην,  θα καταφέρουν να αποκωδικοποιήσουμε το γονιδίωμα των δύο μαμούθ.

ΠΗΓΗ =  https://www.facebook.com/alertachilesismos/photos/a.1512260415657090.1073741827.1512260138990451/1643022739247523/?type=1&theater




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου