Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ο έρωτας της Ιέρειας και του Τραγουδιστή των Φαραώ, πριν 4.400 χρόνια από σήμερα





Η ιέρεια είχε την ονομασία Μερετίτη και ο σύντροφός της, τραγουδιστής,  είχε το όνομα Καχάι και τραγουδούσε στο παλάτι των Φαραώ, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα ιερογλυφικά της εποχής.

Έζησαν πριν από 4.400 χρόνια, την εποχή που κτίζονταν οι πυραμίδες στην Αίγυπτο. Η ασυνήθιστη ζωγραφική στον τάφο τους αντικατοπτρίζει την αγάπη τους, μια ζωγραφική που τα χρώματά της, κατά παράξενο τρόπο, έχουν ακόμη τη φυσική ζωντάνια τους.

Ο τάφος τους βρίσκεται στη Σακκάρα και έχει δημιουργηθεί προφανώς από τα παιδιά τους ή τα εγγόνια τους, όπως αξιολογούν αρχαιολόγοι  του  αυστραλιανού πανεπιστημίου (Macquarie University's Australian Center for Egyptology).
Το εντυπωσιακό είναι ότι το ζευγάρι κοιτάζει το ένα τα μάτια του άλλου και το χέρι της Μερετίτης είναι πάνω στο ώμο του Καχάι.

Μια τέτοια ένδειξη της αγάπης είναι εξαιρετικά σημαντική για την εποχή της δημιουργίας των Πυραμίδων.

«Μόνο λίγα παραδείγματα αγκαλιάς, πρόσωπο με πρόσωπο, έχουν διασωθεί από το παλαιό Βασίλειο (2649 έως 2150 π.Χ.), κατά την περίοδο που το ζευγάρι έζησε όταν δημιουργούνταν οι πυραμίδες στην περιοχή», είπε ο Lashien Miral, ερευνητής του αυστραλιανού Πανεπιστημίου.

«Νομίζω ότι αυτό δείχνει μια ιδιαίτερη επαφή», δήλωσε ερευνητής προς  το LiveScience.

--


ΠΗΓΗ =  http://www.mikres-ekdoseis.gr/2013/11/4400.html

 
http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου