Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ -

 



ΥΛΙΚΑ

1 κουπα βιταμ
1 1/2 κουπα ζαχαρι μαυρη
1/2  κουπα γαλα εβαπορε
4 μηλα
3 αυγα
1/2 κουπα καρυδια
1/2 κουπα σταφιδες
1 κουταλακι του γλυκου κανελα
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
αλευρι που φουσκωνει (κοκκινη φαρινα) περιπου 600 γρ.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ





Σε ενα μεγαλο μπωλ χτυπαμε καλα με το μιξερ στην μεσαια ταχυτητα το βουτυρο με την ζαχαρη ,προσθετουμε τα αυγα και το γαλα συνεχιζοντας το χτυπημα στην χαμηλη ταχυτητα.προσθετουμε την κανελα τις σταφιδες το ξυσμα πορτοκαλιου και τα καρυδια χονδροκομενα και συνεχιζουμε για να λιγο ακομα με το μιξερ.Στην συνεχεια προσθετουμε τα μηλα που τα εχουμε καθαρισει και κοψει σε καρεδακια οχι πολυ μικρα και ανακατευουμε με μια σπατουλα κουζινας το μιγμα ελαφρια και προσθετουμε λιγο λιγο το αλευρι ανακατευοντας συνεχεια μεχρι να γινει μια αρκετα πηχτη ζυμη (αυτο επειδη τα μηλα θα βγαλουν αρκετα υγρα )και αλοιφουμε μια μεγαλη φορμα για κεικ η τρεις  μικρες μακροστενες φορμες απο αλουμινιο με βουτυρο και πασπαλιζουμε με αλευρι ελαφρια για να μην μας κολησει το κεικ.ψηνουμε στον φουρνο στους 180 βαθμους C για περιπου 50 λεπτα.



Σημειωση:

1)Μπορουμε να αντικαταστησουμε τις σταφιδες με οποιοδηποτε αποξηραμενο φρουτο της αρεσκειας μας πχ κρανμπερυ η δαμασκηνα.
2)Μπορουμε να βαλουμε περισσοτερη κανελα για περισσοτερο αρωμα.
3)Μπορουμε να βαλουμε ελαιολαδο αντι για βιταμ.
4)Μπορουμε να βαλουμε 1/2 κουπα γιαουρτι η κανονικο γαλα αντι για εβαπορε.
5)Μπορουμε να βαλουμε κανονικη ζαχαρη αν δεν εχουμε μαυρη ...αλλα δεν θα πετυχουμε το καστανο χρωμα και την ιδιαιτερη  καραμελενια γευση της μαυρης ζαχαρης.
ΠΗΓΗ : http://geystikesdiadromes.blogspot.gr/2014/10/blog-post.html?spref=fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου