Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ανακαλύφθηκε οχύρωση 7000 ετών στη Βουλγαρία



Η ξηρασία που πλήττει τη Βουλγαρία κατά τους τελευταίους δύο μήνες, 'βοήθησε' σε μια απρόσμενη αρχαιολογική ανακάλυψη. 
Υπολείμματα ενός αμυντικού τείχους ηλικίας 7.000 ετών αναδύθηκε μέσα από τα νερά της λίμνης Τίχα, κοντά στην πόλη Σούμεν στο βορειοανατολικό τμήμα της  χώρας.

Το τείχος είναι κάτι περισσότερο από πέντε μέτρα ύψος και είναι κατασκευασμένο από λίθους που είναι χτισμένοι με πηλό. Το τείχος φαίνεται να είναι καλύτερο από άλλες οχυρώσεις που χρονολογούνται κατά την ίδια περίοδο σε άλλα μέρη της Ευρώπης, όπως είπε ο ιστορικός Στέφαν Τσοχαντζίεφ από το Πανεπιστήμιο του  Βέλικο Τάρνοβο, σύμφωνα με τη βουλγαρική τηλεόραση.

Στη νότια προσέγγιση του λόφου, η οχύρωση είναι καλύτερη με τρεις παράλληλες γραμμές άμυνας καθώς χτίστηκε, όπως φαίνεται,  για την απώθηση των επιτιθεμένων.

Οι κάτοικοι του οχυρού φαίνεται να είχαν συχνές επιθέσεις από ξένους, γιατί αυτό δηλώνουν τα αμυντικά ευρήματα, αντί μιας τάφρου που συνήθως κατασκεύαζαν για ασφάλεια, είπε ο Τσοχαντζίεφ.

Στην έσω πλευρά του οχυρώματος βρέθηκαν αντικείμενα μαρμάρινα αλλά και κοσμήματα από νεφρίτη καθώς και στρατιωτικός εξοπλισμός που επιβεβαιώνουν την υπόθεση ότι πρόκειται για στρατιωτικό οχυρό.

Το τείχος είχε ξαναχτιστεί τουλάχιστον μία φορά, πριν καταρρεύσει προς το εσωτερικό του, ίσως από έναν σεισμό, αφού εντοπίστηκαν και αρκετά τοιχία σπιτιών στο εσωτερικό του φρουρίου, τα οποία ήταν κατεστραμμένα από ισχυρές πιέσεις, ίσως, ενός σεισμού.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  τουιστολογίου παραγωγής- http://www. mikres-ekdoseis.gr
ΠΗΓΗ http://www.mikres-ekdoseis.gr/2013/09/7000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου