Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ευρέθει πολιτισμός προ Ίκνα εις την βόρειο επαρχία Piura του Περού


[Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα συγκρότημα που ανήκει στον πολιτισμό Tallan. Πηγή: El Comercio]

 
  Οι αρχές στην περιοχή της βόρειας ακτής της Piura ισχυρίζονται ότι έχουν αποκαλύψει μια σημαντική θέση προ-Inca, που χτίστηκε από τον πολιτισμό Tallan, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
  Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι το συγκρότημα, το οποίο ανακάλυψαν στο δήμο της La
Arena, ήτο διοικητικό κέντρο του πολιτισμού των Tallan, και το οποίο αναπτύχθηκε μεταξύ 700-1400 μ.Χ. και το οποίο επεκτείνετο έως τις σημερινές περιοχές του Εκουαδόρ.
  Μεταξύ των ευρημάτων της ανασκαφής υπάρχουν περιδέραια, με κεραμικά και άλλα κτερίσματα.


Επικεφαλής αρχαιολόγος είναι η María Elena Nuñera η οποία είπε το συγκρότημα το οποίο  ανακάλυψαν πιστεύει ότι η αποθήκη με χώρους διαμονής είναι από τον πολιτισμό των Tallan . Οι Tallan ήσαν κυρίως αγγειοπλάστες .
  Η εφημερίδα «El Comercio» η οποία έχει και τις δηλώσεις τις προαναφερθείσας αρχαιολόγου μεταξύ των άλλων λέγει,  ότι εις την αποθήκη ευρέθησαν επίσης μεγάλες  ποσότητες καλαμποκιού, βαμβάκι και πολλά από τα  προϊόντα που παρέχει η περιοχή ακόμη και σήμερα. Η οποία πιστεύει ακράδαντα ότι με τα στοιχεία που έχει ότι εκεί έζησαν μόνο Tallan.
  Το 2008 , οι ανασκαφές λίγο νοτιότερα πλησίον του Chiclayo στο Huaca El Loro , με επικεφαλής τον αρχαιολόγο  Izumi Shimada , είχαν φέρει στο φως ηλικίας 1000  ετών μια μούμια Tallan, από κάποιο ευγενή διότι ήτο θαμμένη σε ένα πλούσιο τάφο Sican .
  Το Περού είναι περισσότερο γνωστό για την πλούσια ιστορία των Ίνκας επειδή εξιστορείται από τους Ισπανούς που ήρθαν τον 16ο αιώνα , αλλά ήταν στην πραγματικότητα η έδρα πολλών επιφανών αλλά και η επιρροή των κοινωνιών πριν από την κατάκτησή τους από τους Ίνκας . Από αυτά το πιο σημαντικό περιλαμβάνουν την Chavin , Moche και Wari .
  Η Adela Castillo , είναι μια κοινότητα όπου τεκμηριωμένα είναι αντιπροσωπευτικό  δείγμα του πολιτισμού των Tallan , υπάρχουν μια σειρά από πολλά αρχαιολογικά κατάλοιπα στη γύρω περιοχή, αλλά οι αρχές όμως χρήματα δεν διαθέτουν ώστε να χρηματοδοτήσουν τις ανασκαφές εις την περιοχή.

  Το τοπικό γραφείο τουρισμού έχει επενδύσει περίπου 30.000 σόλες (περίπου $ 11.000 ) ώστε να προωθούν τις νέες ανακαλύψεις για τους  Tallan σε ιστοσελίδες στην Piura . Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων η περιοχή περιλαμβάνει περίπου τέσσερα εκτάρια ( περίπου 10 στρέμματα ) .
  Ένας ντόπιος ο Καστίγιο αναφέρει εις την εφημερίδα «El Comercio» ότι πολλοί τάφοι έχουν συληθεί από αρχαιοκαπήλους, καταστρέφοντας τις περιοχές προ – Ίνκας αναζητώντας έργα τέχνης για την πώληση τους εις την προσοδοφόρα αγορά αρχαιοτήτων από αρχαιοκάπηλους.

Πηγή και ημέρα αναρτήσεως  : May 20, 2014 2:18 pm

http://www.peruviantimes.com/20/authorities-find-pre-inca-site-in-northern-piura-region/22181/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου