Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Ανακαλύφθηκε εις την Αίγυπτο τάφος ενός ιατρού των Φαραώ


Η φωτογραφία λήφθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2013 και δείχνει τα ιερογλυφικά στον 4.000 ετών τάφο, που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Αμπουσίρ, κοντά την αιγυπτιακή πρωτεύουσα, Κάιρο



Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα τάφο 4.000 ετών έξω από την αιγυπτιακή πρωτεύουσα που περιέχει, όπως πιστεύουν, τα υπολείμματα ενός εξέχοντος ιατρού των Φαραώ, όπως δήλωσε  εκπρόσωπος του υπουργείου πολιτισμού της Αιγύπτου.


Ο τάφος είναι μήκους 21 μέτρων, πλάτους 14 μέτρων και έχει ύψος τέσσερα μέτρα. Βρίσκεται στην περιοχή Αμπουσίρ, νοτιοδυτικά του Καΐρου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Αλί αλ Ασάφ.

«Πρόκειται για μια σημαντική ανακάλυψη, ενός τάφου ιατρού από τους μεγαλύτερους της εποχής των πυραμίδων που είχε στενή σχέση με το Φαραώ», είπε ο υπουργός αρχαιοτήτων Αλί Ιμπραχίμ.

Ο Αλί αλ Ασάφ είπε ότι στην περιοχή στην οποία βρέθηκε ο τάφος, έχουν ανακαλυφθεί πολλά ταφικά μνημεία,  και η τσέχικη ομάδα αρχαιολόγων  που εντόπισε τον τάφο, αναζητά τώρα μούμιες ή συγγενείς.

Η περιοχή Αμπουσίρ είναι μια τεράστια νεκρόπολη που χρονολογείται από το Βασίλειο της Παλαιάς Αιγύπτου, όπου βρίσκονται οι πολλές πυραμίδες των Φαραώ της 5ης δυναστείας, η οποία άρχισε να βασιλεύει στην Αίγυπτο λίγο μετά το 2.500 π.Χ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου