Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Οι γεννήσεις σε σπήλαιο στην αρχαιότητα και τον Χριστιανισμό, του Όμηρου Ερμείδη/ Nascite in una caverna nell'antichità e nel cristianesimo, da Omero Ermeidis


 Οι γεννήσεις σε σπήλαιο στην αρχαιότητα και τον Χριστιανισμό, του Όμηρου Ερμείδη/ Nascite in una caverna nell'antichità e nel cristianesimo, da Omero Ermeidis
 
[εις την εικόνα ανωτέρω το οποίο είναι μαρμάρινο αναθηματικό ανάγλυφο υπάρχουν ο Παν και οι Νύμφες, ο Ερμής το οποίο κατασκευάστηκε υπό του Νεοπτόλεμου του Μελιτέως, 330 π.Χ. (ευρίσκεται εις την Στοά του Αττάλου - Αθήνα)]
Ελληνική προϊστορία
Οι γεννήσεις σε σπήλαιο των Ζηνός, Διονύσου, Ερμού, Απόλλωνος και άλλων αρχαίων θεών
  Ο Πατέρας των Θεών Ζεύς είχε γεννηθεί εις ένα σπήλαιο [Ιδαίον άντρον] εις το όρος Ίδη, της Κρήτης. Ο Κιθαιρώνιος Ζεύς εις τον Κιθαιρώνα εντός σπηλαίου, ο Θεός Απόλλων, ο Διόνυσος Αγρεύς, ο Διόνυσος Ζαγρεύς, ο Νυκτέλιος Διόνυσος εις τα όρη τις Ελευσίνος εντός σπηλαίου  όπως και πολλοί άλλοι Θεοί του Ελληνικού Πανθέου.
  Τα σπήλαια συνδέονται και με τα όργια της μαιναδικής λατρείας. Η μνήμη του προέρχεται από την μυητική λειτουργία του Σπηλαίου, το οποίο είναι και ο τόπος παλιγγενεσιακών μυητικών τελετών, κυρίως από την σχέση του με την Μητέρα Θεά, η οποία είναι η μορφή της ως Πύλη. Αν το εκάστοτε θεϊκό βρέφος γεννιέται σταθερά εντός του σπηλαίου, είναι διότι εις τα σπήλαια εγεννούντο άλλοτε τα ανθρώπινα βρέφη.
  Σε γλυπτό το οποίο υπάρχει εις το μουσείο Αγοράς των Αθηνών και το οποίο είναι χρονολογημένο, είναι του 4ου αιώνος π.Χ. Όπου διακρίνεται μια φάτνη, εις την οποίαν υπάρχουν, ο Ερμής ο οποίος παρέδιδε το θείο βρέφος Διόνυσο εις τις Νύμφες κάτω από το βλέμμα του Διός, του Πανός, του Απόλλωνος και της Δήμητρος.  
Χριστιανική ιστορία
Η γέννηση του Ιησού σε σπήλαιο (φάτνη)
  Η Γέννηση του Ιησού Χριστού εγέννετο εις σπήλαιο ή φάτνη της Βηθλεέμ. Όπου Βηθλεέμ σημαίνει «Οίκος του Άρτου, εκεί υπήρχε πανάρχαιος ναός του Αδώνιδος και οποίος λειτουργούσε ακόμη και την εποχή των Αντωνίνων, δηλαδή μέχρι τον 2ο μ.Χ. αιώνα.
 [Ηρωολόγιον Αγιολόγιον το διάβα των ηρώων στον Χριστιανισμό, του Ομήρου Ερμείδου, Εκδόσεις Γεωργιάδης 1998, σελ. …, ..]
Η βιβλιογραφία αποκρύπτεται μέχρι κυκλοφορίας του βιβλίου, επειδή αναπαράχθηκαν άρθρα του συγγραφέως άνευ αναφοράς του ονόματός του, της ιστοσελίδος αλλά και του βιβλίου μέρος α που αναφέρεται κάτωθι.
Απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέως Ομήρου Ερμείδη με τον τίτλο «Αναμνήσεις από το μέλλον του χθες» υπότιτλο «Ηρωολόγιον Αγιολόγιον», μέρος β,  [μέρος α, 1998 εκδόσεις Γεωργιάδης] υπό έκδοσιν
http://pirforosellin.blogspot.gr/  - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου