Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Οι υπόγειες πόλεις, η λαξεμένη πόλη Πέτρα στους βράχους της Ιορδανίας (μέρος 5ον)/ Le città sotterranee, la città scolpita di Petra sulle rocce della Giordania (parte 5)Οι υπόγειες πόλεις, η λαξεμένη πόλη Πέτρα στους βράχους της Ιορδανίας (μέρος 5ον)/ Le città sotterranee, la città scolpita di Petra sulle rocce della Giordania (parte 5)

Η λαξεμένη πόλη Πέτρα στους βράχους της ερήμου
Η αρχαία πόλη Πέτρα στα βουνά της νότιας Ιορδανίας θεωρείται ότι κατοικείται από τους προϊστορικούς χρόνους και έφτασε στο απόγειό της πριν από 2.000 χρόνια, όταν οι αρχαίοι Ναβαταίοι σμίλεψαν στους βράχους μια εντυπωσιακή συλλογή από τάφους, αίθουσες και ναούς. Ένα από τα εξαίσια κτίσματα είναι το Al Khazneh ή «ο θησαυρός», που περιλαμβάνει μια διακοσμημένη πρόσοψη η οποία εκτείνεται σε μήκος πολλών μέτρων.
Η Πέτρα θεωρείται πως μπορεί να στέγασε έως και 20.000 ανθρώπους στο απόγειό της, αργότερα όμως, γύρω στον 7ο αιώνα, εγκαταλείφθηκε και δεν έγινε γνωστή στους Ευρωπαίους παρά μόνο τον 18ο αιώνα. Ανασκαφές στο σημείο βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και θεωρείται πως το μεγαλύτερο κομμάτι της βρίσκεται ακόμη κάτω από τη γη.
Πηγή : http://www.volcanotimes.com/2017/11/blog-post_369.html              
http://pirforosellin.blogspot.gr/   -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.3400. 
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου