Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι κατέσχεσαν χάλκινη σφραγίδα του Σολομώντος - The Turks believe they seized copper stamp of Solomon - I turchi credono di aver sequestrato bronzo sigillo di Salomone



Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι κατέσχεσαν χάλκινη σφραγίδα του Σολομώντος

Ένα εύρημα, που μένει να αποδειχθεί ότι είναι όντως τόσο μεγάλης ιστορικής σημασίας, έχουν στα χέρια τους οι τουρκικές Αρχές.
Σύμφωνα με τη Daily Sabah, μονάδες της τουρκικής χωροφυλακής έκαναν έφοδο σε σπίτι στην περιοχή Χαμαμιόζιου (Hamamözü), που βρίσκεται στην επαρχία της Αμάσειας, και κατέσχεσαν έντεκα ιστορικά αντικείμενα ενώ προχώρησαν και σε μία σύλληψη για αρχαιοκαπηλία.
Ένα από τα αντικείμενα είναι μια χάλκινη σφραγίδα που θεωρείται ότι μπορεί να ανήκει στον βασιλιά Σολομώντα.
Τα υπόλοιπα αντικείμενα είναι χρυσές πινακίδες (δύο πεντασέλιδες και τρεις τετρασέλιδες), ένα χρυσό αγαλματίδιο ταύρου, και ένα χρυσό φυλαχτό – όλα είναι εγχάρακτα με εβραϊκά σύμβολα. Επίσης κατασχέθηκε ένα εξασέλιδο μεταλλικό πινάκιο που θεωρείται ότι είναι μία Τορά (στον Ιουδαϊσμό είναι ο Νόμος), και δύο μεταλλικά αντικείμενα που εκτιμάται ότι ήταν θήκες φυλαχτών.
Οι Τούρκοι πιστεύουν ότι κατέσχεσαν χάλκινη σφραγίδα του Σολομώντα
Ο κυβερνήτης της Αμάσειας Οσμάν Βαρόλ δήλωσε πως οι ειδικοί θα προσδιορίσουν την ακριβή ιστορική περίοδο στην οποία ανήκουν τα αντικείμενα, τα οποία χαρακτήρισε «αρχαία». Την επιβεβαίωση της αυθεντικότητας των αντικειμένων, αλλά και τη χρονολόγησή τους, έχει αναλάβει το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμάσειας, ενώ οι αστυνομικές Αρχές ανακρίνουν τον συλληφθέντα προκειμένου να διαπιστώσουν πώς βρέθηκαν στην κατοχή του.
http://pirforosellin.blogspot.gr/  - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου