Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

Κλεμμένα στο πόλεμο από το Γερμανό επικεφαλής των SS Χάινριχ Χίμλερ σπάνια βιβλία αποκρυφισμού και μαγείας, βρέθηκαν στην Τσεχία ! - Gestohlen im Krieg durch den deutschen SS-Chef Heinrich Himmler seltene Bücher von Okkultismus und Magie in der Tschechischen Republik gefunden! - Stolen in the war by German SS chief Heinrich Himmler rare books of occult and magic found in the Czech Republic! - ¡Robado en la guerra por el jefe de las SS alemanas Heinrich Himmler, libros raros de magia oculta encontrados en la República Checa!


Κλεμμένα από το Γερμανό επικεφαλής των SS Χάινριχ Χίμλερ  σπάνια βιβλία αποκρυφισμού και μαγείας, βρέθηκαν στην Τσεχία !

Μια σπάνια βιβλιοθήκη με βιβλία για μάγισσες και αποκρυφισμό που συγκεντρώθηκαν από τον επικεφαλής των SS Χάινριχ Χίμλερ στον πόλεμο, ανακαλύφθηκε στην Τσεχική Δημοκρατία.
Ο Χίμλερ είχε εμμονή με τον αποκρυφισμό και τον μυστικισμό, πιστεύοντας ότι τα βιβλία μαγισσών ήταν το κλειδί για την Άρεια υπεροχή στον κόσμο. Τα βιβλία – μέρος μιας ισχυρής συλλογής 13.000 τόμων βρέθηκαν σε μια αποθήκη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Τσεχίας κοντά στην Πράγα που δεν έχει προσεγγιστεί από τη δεκαετία του 1950.
The 13,000 volume library was discovered in a depot of the Czech National Library (pictured) close to Prague
Ο Νορβηγός μασονικός ερευνητής Bjørn Helge Horrisland δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang ότι μερικά από τα βιβλία που προέρχονται από τη βιβλιοθήκη της νορβηγικής τάξης των Ελευθερομασόνων στο Όσλο, κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας.
Το 1935 ο Χίμλερ ίδρυσε την «Η Sonderkommando» – Το H δηλώνει το hexe, τη γερμανική λέξη για τη μάγισσα – ώστε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό για τη μαγεία, τον αποκρυφισμό και το υπερφυσικό.
Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής ονομαζόταν «Βιβλιοθήκη Μαγισσών» και επικεντρώνεται στις μάγισσες και τις διώξεις τους στη μεσαιωνική Γερμανία.
Μία από τις θεωρίες του Χίμλερ ήταν ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία προσπάθησε να καταστρέψει τη γερμανική φυλή μέσα από το κυνήγι των μαγισσών.
Ανακάλυψε επίσης ότι μια από τους δικούς του προγόνους, κάηκε ως μάγισσα.
Ο Αδόλφος Χίτλερ ποτέ δεν μοιραζόταν τον ενθουσιασμό για τον αποκρυφισμό που είχε ο συνεργάτης του, αλλά του έδωσε το ελεύθερο .
Η ογκώδης βιβλιοθήκη ανακαλύφθηκε σε μια αποθήκη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Τσεχίας (φωτογραφία) κοντά στην Πράγα.
Τα βιβλία επρόκειτο να αποθηκευτούν στο Κάστρο Wewelsburg στη δυτική Γερμανία, το «Μαύρo Camelot» του ναζισμού, όπου ο Χίμλερ είχε δημιουργήσει ένα δικαστήριο των «ιπποτών» των SS κατά το πρότυπο του θρύλου του Βασιλιά Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης.
Το κάστρο σήμερα είναι μουσείο . Το βαμμένο με τη σβάστικα ταβάνι του δωματίου, όπου συναντιόταν με τους ιππότες του, αποτελεί το επίκεντρο της έκθεσης.
Οι ιστορικοί θα αναλύσουν τη Βιβλιοθήκη των Μαγισσών και μια νορβηγική τηλεόραση θα κάνει ένα ντοκιμαντέρ για το εύρημα.
Δείτε τα βίντεο, 1ου


http://pirforosellin.blogspot.gr/  - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου