Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Νομισματικές εικόνες απεικονίζουν την ζωή των Γαλατών - μετάφραση Ομήρου Ερμείδη - Monetary images depict the life of the Galatians - translation of Homer Ermedy - there is a translator on the website - Le immagini monetarie rappresentano la vita dei Galati - traduzione di Omero Ermeidis - c'è un traduttore sul sito web - Денежные образы изображают жизнь Галатам - перевод Гомера Эрмеди - на сайте есть переводчик



Εικόνες σε νομίσματα με την ζωή των Γαλατών
Με πρωτόγονα στοιχεία ή εκφράσεις μιας μεταβαλλόμενης κοινωνίας
Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας.

Διατριβή η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν (TEL Διατριβές en Ligne) η οποία είναι η διδακτορική διατριβή του Heloise Schomas στο Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας το 2011, στην οποία αναλύει την εικονογραφία των νομισμάτων από τους αρχαίους ανθρώπους Γαλάτες.

 

Η μελέτη βασίζεται σε περίπου 600 νομισματικές. Νομισματικές εικόνες αποτελούν το μεγαλύτερο εικονογραφικό σύνολο το οποίο παρέχεται από τους Κέλτες.
Η απουσία των κειμένων της Γαλατικής πηγής δυσχεραίνει κατά ένα μέρος την επί μέρους κατανόηση
 


Τα θέματα που καλύπτονται από τις εικόνες έχουν σαφή σχέση με τη θρησκεία, την κοινωνία και την αριστοκρατία,  της Εποχής του Σιδήρου.
  Η διεπιστημονική προσέγγιση, δηλαδή αρχαιολογικά, λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά από αυτό το έργο συμβάλλει ώστε μέσα από αυτήν την νομισματική απεικόνιση των Κελτών να γίνουν κατανοητές λειτουργίες της τότε κοινωνίας.
ΠΗΓΗ    http://archaeoethnologica.blogspot.com.es/2014/05/imagens-monetarias-dos-gauleses-tese-on.html  ..

http://pirforosellin.blogspot.gr/   -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.270.283.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου