Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Οι Πυραμίδες του Αμαζονίου, ένας αρχαίος πολιτισμός χαμένος στο χρόνο (φωτό, βίντεο) - Le piramidi dell'Amazzonia, un'antica civiltà persa nel tempo (foto, video)



Οι Πυραμίδες του Αμαζονίου, ένας αρχαίος πολιτισμός χαμένος στο χρόνο (φωτό, βίντεο)

Στην πυκνή ζούγκλα του Αμαζονίου υπάρχουν πολλά μυστήρια που θα μπορούσαν ίσως να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε πώς οι αρχαίοι πολιτισμοί ζούσαν στο μακρινό παρελθόν.
Γνωρίζουμε τόσα λίγα για τον πλανήτη μας, και οι ερευνητές δεν γνωρίζουν τα πιθανά ευρήματα που μπορεί να ανακαλυφθούν στον Αμαζόνιο. Καθώς η τεχνολογία προχωρά και εργαλεία όπως το Google Earth γίνονται δημοφιλή, πολλοί άνθρωποι δοκιμάζουν την τύχη τους, ελπίζοντας να κάνουν μια ανακάλυψη που κανείς άλλος δεν έχει κάνει στο παρελθόν.
Το Google Earth έχει γίνει ένα βασικό εργαλείο που πολλοί αρχαιολόγοι χρησιμοποιούν, προσφέροντας τεράστια αποτελέσματα που βοηθούν τους ερευνητές με πολλούς τρόπους.
Μιλάμε για τις πυραμίδες Παρατοάρι, που συνήθως αναφέρονται ως «οι τελείες», και φαίνονται σε δορυφορικές εικόνες από τη NASA.
Ενώ αρκετοί ερευνητές πιστεύουν ότι οι Πυραμίδες της Παρατοάρι είναι κορυφογραμμή, η οποία μπορεί να λάβει τη μορφή φυσικών πυραμίδων, υπάρχουν πολλοί άλλοι ερευνητές που πιστεύουν ακράδαντα ότι οι δομές αυτές χτίστηκαν στο μακρινό παρελθόν από έναν πολιτισμό που δεν έχει γίνει γνωστός.
Εκδρομείς στην περιοχή βρήκαν πολλά στοιχεία κατοίκησης των Ίνκας στην περιοχή, όπως πετρογλυφικά, ασφαλτοστρωμένους δρόμους, και πλατφόρμες.
Οι μυστηριώδεις πυραμιδικές δομές εντοπίστηκαν για πρώτη φορά μέσω δορυφορικών φωτογραφιών της NASA  με αριθμό C-S11-32W071-03, που κυκλοφόρησαν το 1976. Οι εικόνες προκάλεσαν πολλούς ερευνητές να βγουν στην περιοχή Manu των πυκνών τροπικών δασών στο νοτιοανατολικό Περού, με την ελπίδα να διαπιστώσουν κατά πόσον αυτές οι δομές ήταν στην πραγματικότητα χτισμένες από έναν αρχαίο πολιτισμό, που χάνεται στο χρόνο.
Ενώ οι αρχαιολόγοι έχουν αρνηθεί να λάβουν υπόψη τις πυραμίδες και την τεχνητή προέλευσή τους, άλλοι ερευνητές προτείνουν ότι ο συμμετρικός χώρος μεταξύ τους και το ομοιόμορφο σχήμα των δομών δείχνουν ότι δεν πρόκειται για φυσικούς σχηματισμούς ψαμμίτη, όπως πρότειναν ορισμένοι.
Την ίδια συζήτηση μπορεί να δει κανείς στις «πρόσφατα» ανακαλυφθείσες Πυραμίδες στη Βοσνία. Ενώ πολλοί ερευνητές προτείνουν ότι οι δομές στο Visoko είναι απλοί φυσικοί σχηματισμοί, άλλοι ερευνητές επισημαίνουν το γεγονός ότι οι δομές στη Βοσνία είναι τεχνητής προέλευσης, ακριβώς όπως και οι πυραμίδες της Παρατοάρι.
Πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμα και σήμερα,, στον εικοστό πρώτο αιώνα, υπάρχουν μέρη στη Γη, ακόμη ανεξερεύνητα και η ζούγκλα του Αμαζονίου είναι μια από τις πιο ανεξερεύνητες περιοχές.
Οι Πυραμίδες της Παρατοάρι είναι συμμετρικά τοποθετημένες δομές που δεν θα μπορούσαν να είναι φυσικοί σχηματισμοί, αλλά προϊόν ανθρώπινης κατασκευής.
Κοιτάζοντας τα πράγματα από ιστορική άποψη, γνωρίζουμε ότι η περιοχή της Madre de Dios έχει οριστεί από πολλούς ερευνητές στο παρελθό,ν ως ο τόπος όπου οι Ίνκας κρύφτηκαν μετά την προέλαση των Ισπανών κατακτητών προς το Κούσκο το 1533. Δεν θα ήταν λογικό οι Ίνκας να δημιούργησαν μνημεία σε αυτή την περιοχή; Είναι σίγουρα δυνατό, αν έχουμε ανοικτό μυαλό για να καταλάβουμε ότι υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά θαμμένα κάτω από άμμο, ζούγκλες και ωκεανούς σε όλο τον κόσμο.
Το μυστήριο των Πυραμίδων της Παρατοάρι σίγουρα συνεχίζεται και ίσως μια μέρα, θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα για τι πραγματικά πρόκειται.
http://pirforosellin.blogspot.gr/  - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.380.409. 452.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου