Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Οι δοθείσες ονομασίες των ζώων από τον Αδάμ καιτον Επιμηθέα, στην αρχαιότητα και τον Χριστιανισμό, του Όμηρου Ερμείδη - The given names of the animals from Adam and Epithema, in antiquity and Christianity, by Homer Ermedy - Los nombres de los animales de Adán y Epithema, en la antigüedad y el cristianismo, por Homer Ermedy - Данные имена животных из Адама и Эпитемы, в древности и христианстве, Гомера Эрмеди - I nomi dati degli animali di Adamo ed Epithema, nell'antichità e nel cristianesimo, di Homer Ermedy




[ η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : http://iliactida.blogspot.gr/2015/03/blog-post_19.html   ]
Οι δοθείσες ονομασίες των ζώων κατά την δημιουργία του κόσμου από τον Αδάμ αντί των δοθεισών ονομασιών των ζώων από τον Επιμηθέα



Χριστιανική ιστορία
Οι δοθείσες ονομασίες των ζώων κατά την δημιουργία του κόσμου.
  Εις την Παλαιά Διαθήκη και το βιβλίο της Γενέσεως εις το .ο κεφάλαιο και εις τους στίχους ..-.. μας αναφέρει πως εδόθησαν οι ονομασίες :
.. κα πλασεν Θες τι κ τς γς πάντα τ θηρία το γρο κα πάντα τ πετειν το ορανο κα γαγεν ατ πρς τν ᾿Αδάμ, δεν τί καλέσει ατά. κα πν ἐὰν κάλεσεν ατ ᾿Αδμ ψυχν ζσαν, τοτο νομα ατ.
.. κα κάλεσεν ᾿Αδμ νόματα πσι τος κτήνεσι κα πσι τος πετεινος το ορανο κα πσι τος θηρίοις το γρο· τ δ ᾿Αδμ οχ ερέθη βοηθς μοιος ατ.
Ελληνική μυθολογία, προκατακλυσμιαία ιστορία
Οι δοθείσες ονομασίες των ζώων κατά την δημιουργία του κόσμου.
  Ο Πλάτων δια στόματος Σωκράτους λέγει : «πιο ευχάριστο λοιπόν μου φαίνεται, να σας διηγηθώ έναν μύθο είπε. Ήτο κάποτε μια εποχή, που υπήρχον θεοί αλλά δεν υπήρχον θνητά γένη. 
  Όταν έφτασε ο πεπρωμένος χρόνος δημιουργίας τους, σχηματίζουν τα γένη οι θεοί και προστάζουν τον Προμηθέα και τον Επιμηθέα να τα κοσμήσουν και να κατανείμουν τις δυνάμεις όπως αρμόζει εις το καθένα. Ο Επιμηθέας τότε, παρακαλεί τον Προμηθέα να κάνει ο ίδιος τη μοιρασιά. Μόλις τα μοιράσω είπε, να τα εξετάσεις. Έτσι λοιπόν τον έπεισε και μοίρασε δυνάμεις. Κατά δε την διανομή σε άλλα προσέδιδε δύναμη χωρίς ταχύτητα, ενώ τα πιο αδύναμα εφοδίαζε με ταχύτητα. Σε άλλα έδινε όπλα, ενώ σε άλλα πρόσφερε φύση άοπλη και σχεδίαζε γι’ αυτά άλλη δύναμη για την σωτηρία τους..».
  Όπου δίδει εις την συνέχεια πολλές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες του διαχωρισμού των έμβιων όντων, ανάλογα με τις ιδιαίτερές τους, ιδιότητες. Ο αδελφός λοιπόν του Προμηθέως, ο Επιμηθέας, με υπομονή μελετώντας συμπληρώνει με διάφορα χαρίσματα και βοηθά έτσι τη δύναμη της επιβιώσεώς τους, και παρατηρώντας τα χαρίζει στο καθ’ ένα ιδιότητες και όνομα όπου είναι άμεσα συνδεδεμένο με αυτές. Δηλαδή δεν είναι ένα όνομα άσχετο με τις ιδιότητές του.
  Η εξιστόρηση, αποκαλείται από τον Σωκράτη «μύθος», που σημαίνει ότι επί των ημερών του η άποψη αυτή, ήτο τόσο παλαιά, ώστε αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι των πανάρχαιων ελληνικών μύθων και αναφορών.
[Πηγές: Apollonius Sopf….,..  Plato Phil. Protagoras …c.]
Η βιβλιογραφία αποκρύπτεται μέχρι κυκλοφορίας του βιβλίου, επειδή αναπαράχθηκαν άρθρα του συγγραφέως άνευ αναφοράς του ονόματός του, της ιστοσελίδος αλλά και του βιβλίου μέρος α που αναφέρεται κάτωθι.
Απόσπασμα από το βιβλίο του συγγραφέως Ομήρου Ερμείδη με τον τίτλο «Αναμνήσεις από το μέλλον του χθες» υπότιτλο «Ηρωολόγιον Αγιολόγιον», μέρος β,  [μέρος α, 1998 εκδόσεις Γεωργιάδης] υπό έκδοσιν
http://pirforosellin.blogspot.gr/  - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.93.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου