Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Από το 2400 π.Χ. χρονολογείται ο «τάφος του Μάγου Μέρλιν», στο Ηνωμένο Βασίλειο – Dal 2400 aC la "Merlina" è datata, nel Regno Unito




Μυστήριο αποτελεί ο λοφίσκος στο Μάρλμπορο του Ουιλτσάιρ
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ο τάφος όπου λέγεται ότι είναι θαμμένος ο θρυλικός μάγος Μέρλιν, σε λόφο στο Μάρλμπορο Κόλετζ στο Γουΐλτσιρ, χρονολογείται από το 2400 π.Χ.
Χρονολόγηση που έγινε με ραδιενεργό άνθρακα από δείγματα άνθρακα που ελήφθησαν από τον λόφο του Μάρλμπορο, βρήκαν ότι ο λόφος χρονολογείται από το 2.400 π.Χ.
Ο 19 μέτρων λόφος αποτελούσε ένα παζλ για ιστορικούς και αρχαιολόγους. Ορισμένοι πίστευαν πως χρονολογείτο από το 600 μ.Χ.
Η υπηρεσία της Αγγλικής Κληρονομιάς δήλωσε ότι «πρόκειται για μια πολύ συναρπαστική στιγμή για την προϊστορία της Βρεττανίας».
Ο επικεφαλής αρχαιολόγος, Τζιμ Λίρι, μίλησε για μια «μοναδική ανακάλυψη». «Ο λόφος του Μάρλμπορο αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του Γουέσεξ» είπε.
«Εδώ και αιώνες οι άνθρωποι αναρωτιούνταν εάν είναι «το μικρό αδελφάκι» του Σίλμπουρι» είπε, αναφερόμενος στον λόφο του Σίλμπουρι, έναν τεχνητό λόφο περίπου πέντε μίλια μακριά από το Μάρλμπορο, το οποίο χρονολογείται επίσης από το 2400 π.Χ.
Η περιοχή είναι μία από εκείνες που υποστηρίζουν ότι είναι τόπος ταφής του μάγου Μέρλιν, βασική μορφή του μύθου του Αρθούρου.
Newsroom ΔΟΛ


http://pirforosellin.blogspot.gr/  - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου