Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τα κλεμμένα βιβλία των Γερμανών επί Κατοχής, και ο «Γερμανικός υπερεθνικισμός», γράφει ο Βασ. Α. Κόκκινος, Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου - The stolen books of the Germans on Occupation, and "German ultranationalism", writes Vas Kokkinos, Honorary President of the Supreme Court - there is a translator on the website - I libri rubati dei tedeschi sull'occupazione e "l'ultranazionalismo tedesco", scrive Vas Kokkinos, Presidente Onorario della Corte Suprema - c'è un traduttore sul sito web - Украденные книги немцев о оккупации и «немецкий ультранационализм», пишет Ваз Коккинос, Почетный президент Верховного суда - на сайте есть переводчик




[ η φωτογραφία προέρχεται από την ακόλουθη ιστοσελίδα : https://plus.google.com/108521294495432277665 ]
Τα κλεμμένα βιβλία των Γερμανών επί Κατοχής, και ο «Γερμανικός υπερεθνικισμός», γράφει ο Βασ. Α. Κόκκινος,
Επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

* Η τελευταία νίκη της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδος της Γερμανίας κατά της Βραζιλίας απεκάλυψε ότι οι νέοι Γερμανοί έχουν κληρονομήσει τη μεθοδικότητα και τη μαχητικότητα των προγόνων τους. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν διαφοροποιηθεί από εκείνους, τουλάχιστον ως προς το σεβασμό των πνευματικών αξιών και τη συμπεριφορά έναντι των συνανθρώπων τους.
Σε εμπεριστατωμένο άρθρο του καθηγητού Ευτύχιου-Πέτρου Τσακπουνίδη, στο Περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» περιγράφονται χαρακτηριστικά γεγονότα της συμπεριφοράς των Γερμανών τις παραμονές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και κατά τη διάρκεια αυτού. Το Μάιο του 1933 οι φοιτητές των Πανεπιστημίων έκαυσαν περισσότερους από 25.000 τόμους μη γερμανικών βιβλίων, όπως του Ομήρου και άλλων συγγραφέων.
Σε όλες τις πανεπιστημιακές πόλεις της Γερμανίας και της Αυστρίας οι φοιτητές παρήλαυναν στους δρόμους με λαμπάδες εναντιούμενοι στις μη γερμανικές ιδέες. Στο Βερολίνο 40.000 και πλέον άνθρωποι άκουσαν το Γιόζεφ Γκαίμπελς να λέει «Τέρμα στην κατάπτωση και ηθική διαφθορά». Στις 20 Μαρτίου του 1939, στο προαύλιο του πυροσβεστικού σώματος του Βερολίνου, οι Γερμανοί έβαλαν φωτιά σε 1.004 πίνακες και 3.852 γκραβούρες και βιβλία. Το 1945 οι Αμερικανοί συνεκέντρωσαν πάνω από 2.500.000 βιβλία και προσεπάθησαν να τα επιστρέψουν στους νομίμους ιδιοκτήτες τους. Πολλά από τα βιβλία παραδόθηκαν και σε μουσεία ή βιβλιοθήκες στη Γερμανία.
Οι Γερμανοί, κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, έκλεψαν κυριολεκτικά οτιδήποτε μπόρεσαν, από τις χώρες που κατέλαβαν. Εκατομμύρια βιβλία βρέθηκαν στην Γερμανία το 1945 σε ορυχεία άλατος και σε σπηλιές, που προσέφεραν την κατάλληλη υγρασία και θερμοκρασία.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα SPIEGEL, κάθε μεγάλη γερμανική βιβλιοθήκη σήμερα (2008) έχει στην κατοχή της βιβλία, που άρπαξαν οι γερμανικές οργανώσεις, καθώς επίσης και χιλιάδες Γερμανοί στρατιώτες. Κανείς δεν γνωρίζει πόσα κλεμμένα βιβλία ευρίσκονται σε διάφορες γερμανικές βιβλιοθήκες. Ειδικοί στην κλοπή των βιβλίων τα υπολογίζουν άνω του 1.000.000. Οι αρχές της βιβλιοθήκης της Βαυαρίας ουδέποτε εγνωστοποίησαν πού και πώς απέκτησαν τα κάτωθι βιβλία:
- 193 χειρόγραφα ελληνικά βιβλία από το 800 μ.Χ. μέχρι το 1560 μ.Χ., όπως το χειρόγραφο του Γιόζεφ Φλάβιους, De bello judaico σελ. 622, που στη δεύτερη σελίδα γράφει: «της θείας Βασιλικής Μονής Μετεώρων» και στην ενάτη φέρει σφραγίδα της Βασιλικής Μονής Μετεώρων.
- Το βιβλίο του Βασιλείου της Καισαρείας, Enaracio priri profetam in salam, που στην πρώτη σελίδα γράφει «Επιστολαί εξωννημέναι του Αγίου Παύλου».
- Και πολλά άλλα σημαντικά βιβλία, που μνημονεύονται και περιγράφονται στο άνω αξιόλογο άρθρο.
Όπως είναι γνωστό, η γερμανική κυβέρνηση, μετά την καταδίκη του Μέρτεν, αξίωσε από την ελληνική να παραδοθεί ο καταδικασθείς στους Γερμανούς, για να εκτίσει την ποινή του στη Γερμανία, με την υπόσχεση της επενδύσεως στην Ελλάδα σημαντικών ποσών για την ανάπτυξή της. Μία εβδομάδα μετά την άφιξή του στη Γερμανία, ο Μέρτεν αφέθηκε ελεύθερος. Και ερωτάται: Η Γερμανία, μετά την καταστροφή της από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς των Αγγλοαμερικανών και των Ρώσων, πώς κατόρθωσε να ανοικοδομήσει σχεδόν αμέσως τις πόλεις της Δυτικής Γερμανίας και στη συνέχεια να έχει και τη δυνατότητα να προβαίνει σε επενδύσεις σε κράτη νικητών;
Η εξήγηση, ότι αυτά επετεύχθησαν δια των χρημάτων του Σχεδίου Μάρσαλ, δεν είναι πειστική. Το γερμανικό θαύμα δεν οφείλεται μόνον στην εργατικότητα των Γερμανών και τα χρήματα του Σχεδίου Μάρσαλ, αλλά και στην εκμετάλλευση του πλούτου των χωρών, που κατέλαβαν οι Γερμανοί και εν συνεχεία λεηλάτησαν.
Ήδη αυτό το οποίον δεν επέτυχαν δια των όπλων, έχουν επιτύχει δια του οικονομικού πολέμου. Οι περισσότεροι Γερμανοί ιθύνοντες είναι απόγονοι στελεχών του Χίτλερ. Και η νοοτροπία των εκπροσώπων της Γερμανίας σε διάφορα πόστα, δεν διαφέρει εκείνης των ναζί. Η Γερμανία υπεράνω όλων! Deutschland, Deutschland liber alles! Γι’ αυτό και δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη των χωρών, που ενισχύουν, αλλά τουναντίον για την εξουθένωση των βιομηχανικών μονάδων τους ώστε να είναι μόνιμοι πελάτες των γερμανικών επιχειρήσεων.
Η σπατάλη του «ετσιθελισμού» των τροϊκανών μεταδόθηκε και στην ελληνική κυβέρνηση. Η επίταξη των δικηγόρων της ΔΕΗ Α.Ε., ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και ΔΕΒΗΕ Α.Ε. δια της τελευταίας αποφάσεως του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενεργείας, κατ' εξουσιοδότηση ομοίας του κ. Πρωθυπουργού, είναι υπερβολική. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών δικαίως διαμαρτύρεται για την επίταξη αυτή, η οποία ήταν εντελώς περιττή, αφού οι δικηγόροι ως επιστήμονες παρέχουν νομικές υπηρεσίες στα πρόσωπα που εκπροσωπούν και δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε τη γνώση για να διακόψουν τη λειτουργία της ΔΕΗ.
http://pirforosellin.blogspot.gr/  - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου