Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Εισαγωγή στην Πυθαγόρεια Αριθμολογία, της Λίλιαν Σίμου - Introduction to Pythagorean Numerology, by Lilian Simou - there is a translator on the site - Introduzione alla numerologia pitagorica, di Lilian Simou - c'è un traduttore sul sito - Введение в пифагорейскую нумерологию, Лилиан Симоу - на сайте есть переводчик



Εισαγωγή στην Πυθαγόρεια Αριθμολογία, της  Λίλιαν Σίμου 

Η γνώση των αριθμών έχει την αρχή της στα βάθη των αιώνων. Εκείνο που είναι σίγουρο είναι πως ο μεγάλος δάσκαλος της φιλοσοφικής σκέψης  και μαθηματικός, ο Πυθαγόρας ο Σάμιος, πίστευε στην δύναμη και τον συμβολισμό των αριθμών. Αφιέρωσε το έργο της ζωής του σ’ αυτούς και στον Κρότωνα δίδαξε τα μεγαλύτερα ονόματα της εποχής του. Το έργο του πολεμήθηκε και η σχολή του έκλεισε κάποια στιγμή. Εκείνος έφυγε από την ζωή πικραμένος, αλλά η μαθηματική σκέψη των αιώνων που ακολούθησαν βασίστηκε στο διασωθέν κομμάτι των μελετών του. Οι Αριθμοί έχουν την εσωτερική και την εξωτερική τους διάσταση ως συμβολισμοί. Στην εσωτερική τους πλευρά, έχουμε φιλοσοφικές αντιστοιχίες και στην εξωτερική τους διάσταση, η Αριθμολογία μπορεί να λειτουργήσει σαν μαντική τέχνη, αφού προσμετράται το ονοματεπώνυμό μας και η ημερομηνία γέννησης. Λειτουργεί κατά κάποιον τρόπο σαν την αστρολογία, μόνο που δεν χρειάζεται την ώρα και τον τόπο γέννησης.
Θα αναφερθούμε λοιπόν και στις δύο διαστάσεις, την εσωτερική (όσο πιο απλά και αντιληπτά μπορεί να γίνει) και στην εξωτερική της. Αν και η Αριθμολογία συνδυάζει κυρίως τις διδασκαλίες του μεγάλου μύστη Πυθαγόρα, στην πορεία του χρόνου οι αριθμολόγοι προσάρμοσαν τις διδασκαλίες με τις ανάγκες της εκάστοτε εποχής, επομένως έχουμε μικρότερες ή μεγαλύτερες αποκλίσεις από την πρώτη εκείνη περίοδο.
Θα ξεκινήσουμε με μία πρώτη προσέγγιση για να μας μείνει στο νου η κεντρική ιδέα κάθε αριθμού, ενώ στην πορεία σε άλλο άρθρο θα αναφερθούμε σε καθένα ξεχωριστά, δίνοντας την εικόνα τους και την χρήση τους στην καθημερινότητά μας
ΑΡΙΘΜΟΣ 1
Σημειοδοτεί την έναρξη, την πρωτοπορία, την ανεξαρτησία, την αρχηγία και την δυναμική αρχή., σαν ένα πρώτο βήμα για ένα νέο κεφάλαιο της ζωής. Έχει θάρρος, δύναμη και εφευρετικότητα. Είναι η παρουσία του «είμαι», «υπάρχω». «εγώ». Στην αρνητική του μορφή θα αναδείξει ένα σκληρό και άκρατο ανταγωνισμό, όπως και ένα τυραννικό πρόσωπο.
ΑΡΙΘΜΟΣ 2
Δημιουργεί την αίσθηση της συνέχειας, της αρμονίας, της συντροφικότητας και της διπλωματίας. Φέρνει συνεταιρισμούς, ταίριασμα, ζευγάρωμα ή ομαδοποίηση. Γενικά έχει αγάπη από ζεστασιά και φροντίδα, επομένως προβάλει συναίσθημα.Στην αρνητική πλευρά δίνει ένα υπερβολικό συναισθηματικό, κριτική και αυστηρή διάθεση, απάθεια και αδιαφορία.
ΑΡΙΘΜΟΣ 3
Παράγεται από την ένωση του 1 και του 2 και φέρνει ισορροπία, επικοινωνίας, αυτό-έκφραση και δημιουργικότητα. Με θετική σκέψη, γίνεται φιλικό, αγαπητό και δημοφιλές. Έλκεται από τις διασκεδάσεις, τα χρώματα και την χαρά.
Στην αρνητική του εκδοχή θα μπορούσε να περιέχει στοιχεία υποκρισίας, αρνητική κριτική και τάσεις φυγής από την πραγματικότητα.
ΑΡΙΘΜΟΣ 4
Αφορά την τάξη και την οργάνωση, για να υπάρχει εργασία μέσα από πρακτική κάλυψη αναγκών και πειθαρχία. Δείχνει την επιμονή και την υπομονή, την μεθοδικότητα και την αξιοπρέπεια.Στην αρνητική του μορφή δημιουργεί περιορισμούς και εμπόδια, ενασχόληση με λεπτομέρειες άνευ ουσίας. Ρουτίνα και απαισιοδοξία από στενοκεφαλιά.
ΑΡΙΘΜΟΣ 5
Είναι η ανάγκη για αλλαγή, περιπέτεια, χαρά και δημιουργία. Μέσα από αυτόν έχουμε τα ταλέντα και την ευφυΐα. Παρέχει γοητεία, έλξη, ικανότητα να αρέσει, αλλά και να χαίρεται τη ζωή.Στην αρνητική του πλευρά, αναδεικνύει ανευθυνότητα, αναβλητικότητα και τάση για υπερβολή ή καταχρήσεις.
ΑΡΙΘΜΟΣ 6
Η ομορφιά, η αγάπη , η υπευθυνότητα, η κοινωνική προσφορά και η οικογένεια θα φανούν στον αριθμό αυτό. Δημιουργεί σταθερότητα, αρμονία, ομόνοια και δικαιοσύνη. Του αρέσει η θαλπωρή του σπιτιού και δίνει εύκολα βοήθεια. Στην αρνητική του πλευρά γίνεται καταπιεστικός, παρεμβατικός, ίσως συντηρητικός.
ΑΡΙΘΜΟΣ 7
Δίνει την ικανότητα για ανάλυση, πνευματικές ασχολίες, σοφία και αναζήτηση της γνώσης. Αγαπά την έρευνα, έχει ποιότητα και πιστότητα. Δηλώνει υπομονή, επιμονή, θάρρος, λεπτότητα και ψυχραιμία.Στην αρνητική του διάσταση θα προσδώσει ειρωνεία, μελαγχολία, ύπουλη συμπεριφορά και μπέρδεμα.
ΑΡΙΘΜΟΣ 8
Στόχοι και σχέδια για υλική επιτυχία και ικανότητα για ολοκλήρωση. Η οικονομική άνεση σαν ελευθερία παίζει ρόλο και υπάρχει δυναμική ενεργητικότητα. Πρακτική τάση, εξυπνάδα και εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Στην αρνητική του πλευρά υπάρχει αδιαλλαξία, μισαλλοδοξία, δολιότητα.
ΑΡΙΘΜΟΣ 9
Ολοκλήρωση των βασικών αριθμών. Αφορά την κατανόηση, την ανιδιοτέλεια, την προσφορά, την διαίσθηση, την συναισθηματική έκφραση. Δίνει δημιουργικότητα και υπευθυνότητα, μέσα από τάσεις ανθρωπιστικές. Στην αρνητική του διάσταση είναι αστάθεια, πικρία, εγωκεντρισμός και αδιακρισία.
Αυτά είναι μόνο η πρώτη εικόνα σε λίγες λέξεις. Θα ασχοληθούμε στη συνέχεια αναλυτικά και θα δώσουμε τα στοιχεία του προσωπικού αριθμού.
Πηγή :
http://pirforosellin.blogspot.gr/  - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου