Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Το αλχημιστικό χειρόγραφο Splendor Solis (Η λάμψη του Ήλιου) -Il manoscritto alchemico Splendor Solis (Il bagliore del Sole) - non è tradotto in sito web - The alchemical manuscript Splendor Solis (The Sunshine) - there is a translator on the website



Το αλχημιστικό χειρόγραφο Splendor Solis
Το έργο Splendor Solis («Η Λάμψη του Ήλιου») είναι αλχημιστικό χειρόγραφο με 22 εξαίρετες εικόνες που ερμηνεύονται ως αλχημιστικοί συμβολισμοί. 

Γράφτηκε στις αρχές του 16ου αιώνα στα γερμανικά και σήμερα σώζεται σε 20 αντίτυπα, το σημαντικότερο εκ των οποίων βρίσκεται στο Βρεταννικό Μουσείο. Περισσότερα για το θέμα βλ. https://en.wikipedia.org/wiki/Splendor_Solis
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
http://seliniartemisekati.blogspot.gr/- Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου