Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Σπάνια ευρήματα σε μυκηναικό τάφο στην Άμφισσα !!! ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΕΧΕΔΩΡΟΥ -Rare finds in a Mycenaean tomb in Amfissa !!! OF GIORGOS ECHEDOROS - there is a translator on the website -



Σε άθικτο τάφο του μυκηναϊκού πολιτισμού που βρέθηκε στην Άμφισσα, στην Κεντρική Ελλάδα, οι επιστήμονες έχουν βρει ειδώλια, χρυσά κοσμήματα και ζωγραφισμένα αγγεία. 
  Οι αρχαιολόγοι διαπίστωσαν ότι ο τάφος χρησιμοποιήθηκε από τον XIII έως τον XI αιώνα π.Χ. 

  Μέχρις στιγμής έχει πραγματοποιηθεί μόνο μια προκαταρκτική ανάλυση των ευρημάτων. 
  Εκτός από τα οστά, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στον τάφο 44 ζωγραφισμένα αγγεία και δύο χάλκινα. Ανάμεσα στα ευρήματα υπάρχουν χρυσά δακτυλίδια, θραύσματα από ημιπολύτιμους λίθους, χάλκινα κουμπιά, χάλκινο ξίφος, ειδώλια, σχέδια που απεικονίζουν ζώα, τη βλάστηση με γραμμικά μοτίβα. 
  Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα ευρήματα θα βοηθήσουν να ρίξουν φως στο μυστηριώδη μυκηναϊκό πολιτισμό. 
  Ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός είναι γνωστός για τη μοναδική τέχνη και την αρχιτεκτονική του. 
  Οι Μυκηναίοι είχαν, επίσης, γραφή και όπως αποδείχθηκε μιλούσαν την ελληνική γλώσσα, αλλά ο πολιτισμός τους έσβησε μεταξύ των 13ου και 12ου αιώνων π.Χ. 
 Ανάμεσα στις πολλές εξηγήσεις που έχουν γραφεί για την κατάρρευση του μυκηναϊκού πολιτισμού, η πιο γνωστή είναι ότι εισέβαλαν στις περιοχές τους οι Δωρικές φυλές. 
  Επίσης, οι επιστήμονες δεν αποκλείουν την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές που ακολούθησαν εκείνη την εποχή, που ενδέχεται να οδήγησαν στην εξαφάνιση του πολιτισμού, γράφει το ρωσσικό δημοσίευμα. 
-- © mikres-ekdoseis- Γιῶργος Ἐχέδωρος


http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου