Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Ησίοδος, ο μέγας μύστης και θεολόγος των αρχαίων Ελλήνων (βίντεο) καλεσμένος ο Α. Γονιδέλλης - Φρυκτώριες -Hesiod, the great master and theologian of the ancient Greeks (video), guest A. Gondelli - Frytocora - there is a translator on the website



Ησίοδος, ο μέγας μύστης και θεολόγος των αρχαίων Ελλήνων – Απόστολος-Απολλώνιος Γονιδέλλης

Οι ΦΡΥΚΤΩΡΙΕΣ παρουσιάζουν την συνέντευξη του συγγραφέα, ερευνητή και τακτικού μέλους της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
κου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ-ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΓΟΝΙΔΕΛΛΗ,
με θέμα: "ΗΣΙΟΔΟΣ, Ο ΜΕΓΑΣ ΜΥΣΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ",
ο οποία παραχωρήθηκε στην εκπομπή των Φρυκτωριών και της Αρσινόης Δεληγιάννη "Φιλοσοφικές αναζητήσεις".
Η συνέντευξη μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Radio1d, στις 20/6/2017.
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα προσκεκλημένου
Ο Απόστολος Ε. Γονιδέλλης γεννήθηκε στα Λουτρά της Λέσβου και ασχολείται πολλά χρόνια με τα γράμματα, έχοντας εκδώσει την πρώτη του ποιητική συλλογή σε ηλικία 17 ετών. Έχει γράψει διηγήματα, παιδικά παραμύθια, λαογραφικά κείμενα και πεζογραφήματα.
Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την μελέτη της Αρχαίας Ελλάδας και συγκεκριμένα με την Ελληνική Προϊστορική Παράδοση και το Ελληνικό Κοσμογονικό και Θεογονικό σύστημα.
Τα τελευταία 7-8 χρόνια όμως, ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την αρχαία ιστορία της Λέσβου.
Το έργο του έχει αναγνωρισθεί τόσο απ΄ το αναγνωστικό κοινό όσο και από πανεπιστημιακούς δασκάλους και σοβαρούς μελετητές, ως μία αξιόλογη εργασία, η οποία αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ως προς την παρουσίαση της Προϊστορικής μας Παραδόσεως. Θεωρείται δε ένας από τους λίγους εξειδικευμένους ερευνητές των έργων του Ησιόδου. Έχει επίσης παρουσιασθεί από πολλούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς των Αθηνών, της Μυτιλήνης και του εξωτερικού καθώς και από περιοδικά και εφημερίδες.
Είναι τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ.. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες και έχει δώσει, και συνεχίζει να δίνει, μεγάλο αριθμό διαλέξεων σε πολιτιστικούς συλλόγους της Αθήνας και άλλων, επαρχιακών πόλεων, προωθώντας θέματα που αφορούν τον ελληνισμό, ενώ παράλληλα διδάσκει σε σειρά σεμιναρίων το Ελληνικό Κοσμογονικό και Θεογονικό σύστημα.
Εκτός όλων αυτών είναι ενεργό μέλος σε διάφορους πολιτιστικούς και φιλανθρωπικούς συλλόγους και οργανισμούς.
Μέχρι σήμερα, έχει εκδώσει 13 βιβλία, με έναν πρωτότυπο τρόπο, με πίνακες και σχε­διαγράμματα και με την συλλογή όλων των πληροφοριών από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, για τα θέματα που γράφει, τα εξής:
Με τον γενικό τίτλο "Η ΓΕΝΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ":
ΘΕΟΓΟΝΙΑ – ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ
ΤΙΤΑΝΕΣ – ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ
ΟΥΡΑΝΙΔΕΣ – ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ – Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΚΟΡΗ
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ – ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΝΥΚΤΑΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΓΑΙΑΣ-ΠΟΝΤΟΥ
ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΕΡΙΔΟΣ
ΤΕΚΝΑ ΦΟΡΚΥΟΣ-ΚΗΤΟΥΣ
ΤΕΚΝΑ ΩΚΕΑΝΟΥ-ΤΗΘΥΟΣ – ΠΟΤΑΜΙΟΙ ΘΕΟΙ
ΤΕΚΝΑ ΩΚΕΑΝΟΥ-ΤΗΘΥΟΣ – ΩΚΕΑΝΙΔΕΣ
ΤΕΚΝΑ ΥΠΕΡΙΩΝΟΣ-ΘΕΙΑΣ – ΗΛΙΟΣ - ΣΕΛΗΝΗ - ΗΩΣ
Με τον κύκλο "ΗΣΙΟΔΟΣ", όλα τα γνωστά έργα του ποιητή, σε μία πρωτότυπη έκδοση που καλύπτει πλήρως την ζωή και το έργο του:
ΘΕΟΓΟΝΙΑ
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ
ΑΣΠΙΣ ΗΡΑΚΛΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ
Με τον κύκλο "ΑΡΧΑΙΑ ΛΕΣΒΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ" και με τις εκδόσεις Αιολίδα έχει εκδώσει τα παρακάτω βιβλία:
ΔΑΦΝΙΣ & ΧΛΟΗ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
ΤΕΡΠΑΝΔΡΟΣ ΑΝΤΙΣΣΑΙΟΣ
Ευχαριστούμε τον ραδιοφωνικό σταθμό Θεσσαλονίκης Radio1d για την συνεργασία του.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία, παρακαλώ, ενημερώστε μας στην κεντρική ιστοσελίδα: http://www.fryktories.net
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου