Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ο μικρός Αμαζόνιος των Πυρηναίων, Gourgue d’Asque ! - The little Amazon of the Pyrenees, Gourgue d'Asque!



Ο μικρός Αμαζόνιος των Πυρηναίων, Gourgue dAsque !
Βράχια και δέντρα καλυμμένα με βρύα και λειχήνες, νερά που τρέχουν και υπέροχα τοπία βλέπουν οι επισκέπτες του Gourgue d’Asque, μιας τοποθεσίας 

που θυμίζει τροπικό δάσος σε κάποιο σημείο του Ισημερινού, αλλά το βρίσκουν στη Γαλλία, κοντά στα ισπανικά σύνορα. Ακριβώς νότια της ομώνυμης κοινότητας, το φαράγγι σχηματίστηκε μετά από χιλιάδες χρόνια διάβρωσης από τον ποταμό Άρος. 
Η έντονη υγρασία στην κοιλάδα είχε ως αποτέλεσμα την πλούσια φύση του αναπτύχθηκε εκεί, λαμβάνοντας το ψευδώνυμό του, ο «μικρός Αμαζόνιος των Πυρηναίων».
Εκτός από την κάλυψη των βράχων και των δέντρων, οι λειχήνες κρέμονται από κλαδιά, προσθέτοντας μια “ανάγλυφη” αίσθηση στο τοπίο. 
Το δάσος περιλαμβάνει σφένδαμνους, καστανιές και σημύδες, ενώ η πυκνότητά τους προστατεύει το φαράγγι από τη ζέστη. 
Πολλοί είναι οι επισκέπτες που απολαμβάνουν εδώ την πεζοπορία τους, σε μια προστατευόμενη φυσική περιοχή σπουδαίας πανίδας και χλωρίδας.
Πηγή : http://perierga.gr/2017/07/gourgue-dasque-%ce%bf-%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%81%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%b6%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%80%cf%85%cf%81%ce%b7%ce%bd%ce%b1%ce%af%cf%89%ce%bd/

http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου