Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε ελληνιστικός τάφος με κεραμικά αγγεία στην Αλεξάνδρεια - Egypt: A Hellenistic tomb with ceramic vases discovered in Alexandria by GIORGOU ECHEDOROU - there is a translator on the website - Egitto: la tomba ellenistica scoperto con ceramiche ad Alessandria d'GEORGE ECHEDOROU - è tradotto nel sito



Αίγυπτος: Ανακαλύφθηκε ελληνιστικός τάφος με κεραμικά αγγεία στην Αλεξάνδρεια
Από την «Ahram Online»

Κατά την εκσκαφή σε περιοχή της συνοικίας Ελ Σάτμπι της Αλεξάνδρειας, Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τάφο που χρονολογείται  στην ελληνιστική περίοδο (323-30 π.Χ.)
Ο Μαχμούντ Αφίφι, επικεφαλής  του υπουργείου των Αρχαίων Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων, δήλωσε  στην «Ahram Online» ότι οι μελέτες σχετικά με την αρχιτεκτονική και τα διακοσμητικά στοιχεία του τάφου, των κεραμικών και των όπλων, που βρέθηκαν στο χώρο, δείχνουν ότι ο τάφος χρονολογείται από την ελληνική κατοχή της Αιγύπτου.
Ο τάφος αποτελείται από τέσσερις αίθουσες με διακοσμημένους ταφικούς άξονες με γεωμετρικά έγχρωμα σχέδια καθώς και επιτύμβιες προσευχές γραμμένες στην αρχαία ελληνική γλώσσα.
Ο Μουσταφά Ρουσντί, γενικός διευθυντής των Αρχαιοτήτων του Δυτικού Δέλτα και της Αλεξάνδρειας, δήλωσε ότι η αρχαιολογική αποστολή συγκέντρωσε περίπου 300 ευρήματα  από τη μεγάλη αίθουσα του τάφου. Μεταξύ των αντικειμένων είναι κεραμικά, άγαλμα από τερακότα και λάμπες από πηλό.

Κατά την επόμενη αρχαιολογική περίοδο, η αποστολή σχεδιάζει να μελετήσει τις ταφικές εκφράσεις που είναι γραμμένες στα ελληνικά για να προσδιορισθούν οι ιδιοκτήτες του.
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου