Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017

Οι Αμαζόνες της Έδεσσας της Φρυγίας, του Γ. Εχέδωρου - The Amazons of Edessa of Phrygia, by G. Echedorou - there is a translator on the website

Ο στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Σέλευκος Νικάτωρ Ι, ίδρυσε την πόλη Έδεσσα στον παλαιό οικισμό Ούρφα της Φρυγίας,  όπου μεγαλούργησε κάτω από τη δυναστεία των Σελευκιδών από 312 έως το 132 π.Χ., γράφει η τούρκικη επίσημη ιστοσελίδα της  σημερινής πόλης Σανλιούρφα- αρχαίας Έδεσσας.

 
Ο πόλη εμπλουτίσθηκε με την ελληνική παράδοση και τα πολιτιστικά ελληνικά στοιχεία, όπως είναι τα περίφημα ψηφιδωτά της που ήρθαν στο φως από τους αρχαιολόγους.

Τα ψηφιδωτά τα οποία είναι αξιοθαύμαστα, έχουν παραστάσεις από τις Αμαζόνες, τις γυναίκες πολεμίστριες της αρχαιότητας.
Υπάρχουν απαράμιλλές παραστάσεις της βασίλισσας των Αμαζόνων Ιππολύτης, της Αντιόπης, της Πενθεσίλειας, της Μελανίπης,  που είναι έφιππες και παρίστανται σε σκηνή κυνηγιού, όπου από πάνω τους φέρουν τα ονόματά τους  γραμμένα στα ελληνικά, σημειώνει το δημοσίευμα.Στα ψηφιδωτά υπάρχουν ακόμη παραστάσεις του θεού Άρη και του Ηρακλή με τις Αμαζόνες.
Τέτοια σημαντικά στοιχεία της ελληνικής μυθολογίας, όπως είναι οι Αμαζόνες της Έδεσσας δεν υπάρχουν πουθενά και αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά για την σύγχρονη πόλη Σανλιούρφα, σημειώνει το δημοσίευμα.© mikres-ekdoseis- Γιργος  χέδωρος
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου