Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Νομισματικές εικόνες απεικονίζουν - Monetary images depict the life of the Galatians - translation Homer Ermedy - there is a translator on the website την ζωή των Γαλατών - μετάφραση Ομήρου Ερμείδη
Εικόνες σε νομίσματα με την ζωή των Γαλατών
Με πρωτόγονα στοιχεία ή εκφράσεις μιας μεταβαλλόμενης κοινωνίας
Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας.

Διατριβή η οποία είναι διαθέσιμη δωρεάν (TEL Διατριβές en Ligne) η οποία είναι η διδακτορική διατριβή του Heloise Schomas στο Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας το 2011, στην οποία αναλύει την εικονογραφία των νομισμάτων από τους αρχαίους ανθρώπους Γαλάτες.

 


Η μελέτη βασίζεται σε περίπου 600 νομισματικές. Νομισματικές εικόνες αποτελούν το μεγαλύτερο εικονογραφικό σύνολο το οποίο παρέχεται από τους Κέλτες.
Η απουσία των κειμένων της Γαλατικής πηγής δυσχεραίνει κατά ένα μέρος την επί μέρους κατανόηση
 


Τα θέματα που καλύπτονται από τις εικόνες έχουν σαφή σχέση με τη θρησκεία, την κοινωνία και την αριστοκρατία,  της Εποχής του Σιδήρου.
  Η διεπιστημονική προσέγγιση, δηλαδή αρχαιολογικά, λογοτεχνικά και καλλιτεχνικά από αυτό το έργο συμβάλλει ώστε μέσα από αυτήν την νομισματική απεικόνιση των Κελτών να γίνουν κατανοητές λειτουργίες της τότε κοινωνίας.
http://pirforosellin.blogspot.gr/  -  Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.270

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου