Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Οι αινιγματικές σήραγγες Erdstall της Ευρώπης



Το erdstall είναι ένα είδος σήραγγας που βρίσκεται σε όλη την Ευρώπη, κυρίως στο νοτιοανατολικό γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας και της Αυστρίας.

Τα Erdstalls πιστεύεται ότι έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, αν και μερικοί ισχυρίστηκαν ότι αυτές οι σήραγγες χρονολογούνται στην Εποχή του Λίθιου.Εκείνοι που τάσσονται υπέρ της ιδέας ότι χρονολογούνται στην εποχή των λίθων είναι της άποψης ότι αυτές οι δομές είναι ένα δίκτυο υπόγειων περασμάτων που εκτείνονταν από τη Σκωτία μέχρι την Τουρκία. Κατασκευή Η λέξη «erdstall» προέρχεται από τη γερμανική γλώσσα και μπορεί να μεταφραστεί σχεδόν ως «σταθερή γη» ή «σήραγγα εξόρυξης».

Ενώ είναι γνωστό ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι υπόγειων σηράγγων σε όλο τον κόσμο, οι erdstalls έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που τα διακρίνουν από άλλα συστήματα υπόγειων διαδρόμων. Γενικά, ένα δίκτυο erdstall αποτελείται από πολύ χαμηλές και στενές σήραγγες οι οποίες έχουν κανονικά οβάλ σχήμα και ευθυγραμμίζονται είτε κάθετα είτε οριζόντια. Έχει επίσης βρεθεί ότι αυτές οι σήραγγες συνήθως εκτείνονται σε μια απόσταση μεταξύ 20 και 50 μέτρων.
Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό του erdstall είναι το 'schlupf' (που σημαίνει 'slip out'). Αυτές είναι εξαιρετικά στενές τρύπες (συνήθως περίπου 40 εκ. Σε διάμετρο) που χρησιμεύουν ως σημεία μετάβασης μεταξύ των σηράγγων που βρίσκονται σε διαφορετικά υψόμετρα. Ο άνθρωπος που εξερευνά ένα οριζόντιο πέρασμα ή «ολισθαίνει» σε ένα erdstall (GFDL) Τοποθεσίες Επί του παρόντος, είναι γνωστό ότι υπάρχουν περίπου 2000 στην Ευρώπη.
Ο κύριος όγκος τους μπορεί να βρεθεί στο γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας, όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 700 από αυτά τα δίκτυα σήραγγας. Στη γειτονική Αυστρία μπορούν να βρεθούν περίπου 500 ακόμη εκτάσεις. Τέτοια υπόγεια περάσματα βρέθηκαν επίσης σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία. Σήραγγες προς τον ήλιο: Εξερευνώντας τις μυστηριώδεις σήραγγες Ravne στη Βοσνία Εκτεταμένα Αρχαία Υπόγεια Δίκτυα που ανακαλύφθηκαν σε όλη την Ευρώπη Κατεβαίνοντας στον υπόκοσμο του Teotihuacan: Λαβυρίνθοι σήραγγες και ποτάμια του υδραργύρου Erdstall σήραγγες στην Αυστρία. Αριστερά: (CC BY-SA 3.0) Δεξιά: (CC BY-SA 3.0)
Εικασίες σχετικά με τη λειτουργία τους Ο σκοπός για τον οποίο κατασκευάστηκαν τα erdstalls είναι ακόμα ένα μεγάλο μυστήριο. Για μερικούς ντόπιους, αυτές οι υπόγειες σήραγγες έχουν συνδεθεί με θρυλικά πλάσματα, όπως τα ξωτικά ή τα ξωτικά, τα οποία λέγεται ότι τα έχτισαν ή πιστεύεται ότι ζουν σε αυτά. Σε μερικά μέρη, έχουν δοθεί φανταχτερά ονόματα στα erdstalls για να αντανακλούν τη σύνδεσή τους με την τοπική λαογραφία. Αυτές περιλαμβάνουν το «Schrazelloch» («τρύπα goblin») και «Alraunenhöhle» («σπήλαιο mandrake»). Άλλοι έχουν υποθέσει ότι οι εκβολές συνδέθηκαν με τα κάστρα και χρησίμευαν ως μυστικές διαδρομές διαφυγής, όπως αναφέρθηκαν σε μερικά σαγάδες.
Το πρόβλημα με αυτή την ερμηνεία, ωστόσο, είναι ότι οι erdstalls είναι γνωστό ότι έχουν μόνο ένα σημείο εισόδου και εξόδου, που θα τους καθιστούσε ακατάλληλους για το σκοπό αυτό. Ένας χάρτης των erdstalls που δείχνει τυπικό σχεδιασμό αδιέξοδο (CC BY-SA 2.0) Άλλοι υποστήριξαν ότι οι σήραγγες χρησιμοποιήθηκαν ως κρησφύγετα. Η στενότητα αυτών των διαδρόμων, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ροή του αέρα μέσω των σηράγγων είναι σχεδόν ανύπαρκτη (λόγω της μονής εισόδου-εξόδου), θα την καθιστούσε μάλλον δυσάρεστο και δυσάρεστο κρησφύγετο. Μια άλλη εικασία είναι ότι οι erdstalls χρησιμοποιήθηκαν για λόγους αποθήκευσης.Για άλλη μια φορά, η στενότητα αυτών των σηράγγων τις καθιστά ανέφικτες για το σκοπό αυτό.
Επιπλέον, πολλές από τις εκβολές βρίσκονται κάτω από την ίσαλο γραμμή και είναι γνωστό ότι γεμίζουν με νερό από καιρό σε καιρό, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ως εκ τούτου, είναι απίθανο ότι οι erdstalls χρησιμοποιήθηκαν για σκοπούς αποθήκευσης. Ποια γίγαντα κτήνη έβγαζαν αυτές τις νότιες αμερικανικές μεγα-σηράγγες; Ο Αστικός Μύθος επιβεβαιώθηκε αληθινός καθώς οι αρχαιολόγοι ανακαλύπτουν τις κρυμμένες σήραγγες στο Μεξικό Υπόγειες πόλεις και δίκτυα σε όλο τον κόσμο - Ανακαλύψεις (Μέρος 2) Πλοήγηση μέσω ενός "schlupf" ενός erdstall (CC BY-SA 3.0) Ένα από τους πιο περίεργους ισχυρισμους σχετικά με τα erdstalls είναι ότι αποτελούν μέρος ενός τεράστιου, διασυνδεδεμένου δικτύου υπόγειων περασμάτων που εκτείνονται από τη Σκωτία στα δυτικά μέχρι την Τουρκία στο νότο.
Επιπλέον, έχει υποστηριχθεί ότι αυτό το υπόγειο δίκτυο χρονολογείται στην Εποχή του Λίθιου, και είναι 12000 ετών, πολύ αρχαιότερο από τη συμβατική εκτίμηση ότι είναι από τον Μεσαίωνα. Έχει αναφερθεί ακόμη ότι αυτές οι σήραγγες λειτουργούσαν ως ένα είδος "αρχαίας υπόγειας λεωφόρου" που επέτρεπε στους ανθρώπους να ταξιδεύουν με ασφάλεια από το ένα μέρος στο άλλο, ανεξάρτητα από το τι συνέβαινε πάνω από το έδαφος. Υπάρχουν διάφορα προβλήματα με αυτή τη θεωρία. Για παράδειγμα, ενώ υπάρχουν χιλιάδες erdstalls, δεν συνδέονται στην πραγματικότητα μεταξύ τους. Ένα άλλο σημείο είναι ότι, ενώ μεγάλες υπόγειες πόλεις έχουν ανακαλυφθεί στις περιοχές της Καππαδοκίας της Τουρκίας, αυτές είναι πολύ διαφορετικές από της Ευρώπης.
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου