Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ (ΠΕΜΠΤΟκαιΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)



 Εσείς όχι, όχι δεν είσθε ποιμένες, ούτε οδηγοί του φωτός, αλλά λύκοι και η έδρα του σκότους είσθε, ώ ψεύτες και υποκριταί ! ! !
Μέχρι πότε η αμάθεια θα σας καλύπτει την μιαρά ψυχή σας με το ένδυμα τής υποκρισίας;

E ! ! ίσως κανείς από αυτούς πάλι αποκριθεί ότι: << πώς να κηρύξωμεν επ` άμβωνος τα τοιαύτα ! δέν δυνάμεθα φοβούμεθα >> - Άι ! δούλε άπιστε της Εκκλησίας (....) δεν απαρνήθηκες εσύ τον κόσμο όταν φόρεσες τα ρούχα της ιεροσύνης ;  Δεν έταξες εσύ, ψεύτη και πλάνε, να θυσιάσεις την ψυχή σου για την σωτηρία των προβάτων σου ; Αλλά εγώ δεν ζητώ τόσο από την δειλή σου ψυχή και επειδή εσύ δεν τολμάς επ` αμβώνος να λαλήσεις την αλήθεια, όπως δικαιολογείσαι, πέστην ιδιαιτέρως στους τόσους που εξομολογείς, δίδαξε τους το ανθρώπινο είναι, δίδαξε τους την αληθινή πίστη των Χριστιανών (......) Μάθε τους ποιών είναι απόγονοι, απόδειξε τους πόσα κακά επιφέρει η τυραννία και σταμάτα αυτήν την μονολογία λέγοντας σ`όλους τα ίδια, πάντα νηστεία και ελεημοσύνη ! !
Παύσατε τέλος πάντων, από τη λύσσα της φιλαργυρίας για να αξιωθείται από την αιώνια μακαριότητα. Το αντίθετο δε οι γραφές... και όλοι οι πατέρες σας προμηνύουν την αιώνια κόλαση και αλίμονο σε σάς διότι τόσοι και τόσοι εξαιτίας σας τιμωρούνται.  Αλλά ίσως όχι αργά θα σας δώσουν αυτοί οι ίδιοι τον αρραβώνα της μέλλουσας σας κόλασης με την εκδίκηση που θα κάνουν εναντίον σας μόνοι τους.
Ω ! ! αδελφοί μου Έλληνες, ίσως δεν καταλαβαίνεται πόσο επηρεάζουν τα λόγια των καλόγερων και ιερέων στις ψυχές των απλών ανθρώπων.  Πόσο πιο γρήγορα θα θέλαμε να ελευθερωθούμε από τον Οθωμανικό ζυγό, αν αυτοί δεν ήταν τέτοιοι όπως είναι και αν δίδασκαν στην εξομολόγηση με λόγια την αλήθεια και την αρετή, την ελευθερία και την ομόνοια και όλα τα μέσα της ανθρώπινης ευτυχίας.
Αλλά πώς να φωτίσουν οι σκοταδιστές και να διδάξουν οι αμαθείς; Ας σωπάσουν τότε αφού δεν ξέρουν τι να πουν.
 Και εσείς , ω επίσκοποι και αρχιεπίσκοποι, παύσατε επιτέλους από το να αρπάζεται πλέον, διότι όσα έχετε σας φθάνουν να ζήσετε όπως ο Χριστός αγαπά.
( το εδάφιο 190 πετσοκόβεται..... επόμενο ήταν..)
Μάλιστα δε Σύ, ω πατριάρχη που σαν κεφαλή της εκκλησίας σέβεσαι από όλους, προσπάθησε να διορθώσεις τα κακά που προξένησε η αμέλεια σου.  (.!..!..!..!...!...!..)
Διάλεξε αρχιερείς τους σοφούς και ενάρετους.    (..;;;;;;;;;)
Κατεδάφισε όλα τα μοναστήρια.   ( ! ! ! !..)
Για να λιγοστέψεις τα βάρη του λαού, (.....) διόρθωσε μερικές συνήθειες της θρησκείας που σήμερα βλάπτουν φανερά κατα πολύ τους Χριστιανούς.  (; ; ; ; )
Υποχρέωσε όλους τους καλόγερους να πάνε  να σπουδάσουν στα σχολεία.  (; ; ; ; )
Και να ασχοληθούν εκείνον τον χρόνο που ξοδεύουν στο να πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι διαβάζοντας τους σοφούς της εκκλησίας και τον όρθο λόγο.  (; ; ; ; ; )
Η κτήση του παντός είναι αρκετή να; αποδείξει σε κάθε άνθρωπο την παντοδυναμία του ο Θεός, χωρίς να έχει ανάγκη από τα ψευδολογήματα των καλόγερων.  (..!..!..!!)
( το εδάφιο 193 είναι κουτσουρεμένο, θα τους σέρνει πολλά φαίνεται....)
Τότε θα αποκατασταθεί η ευτυχία και η παρηγοριά των πιστών όχι η τυραννία και η λύπη. Και τότε, που είναι το πιό αναγκαίο θα λάμψει στην Ελλάδα το φωτεινό άστρο της ελευθερίας.
(.........;;;;;;;;;;;...........)
Ιδού λοιπόν, Ω Έλληνες, που αρκετά απεδείχθη πόσο το σημερινό ιερατείο (της Ορθοδοξίας ) εμποδίζει και κρύβει την οδό της ελευθερώσεως των Ελλήνων και αυτή είναι η πρώτη και μεγαλύτερη αιτία και που μέχρι σήμερα βρισκόμαστε υπό της οθωμανικής τυραννίας.
(........;;;;;;;;;...........;;;;;;;;...)
Και ποιός να εκτελέσει αυτό το χρηστό έργο όταν εσείς λείπετε;
Ποιός να ομιλήσει στις συνελεύσεις - όπου σήμερα συνηθίζουν στην Ελλάδα να κάνουν οι προεστοί της κάθε πολιτείας ως επί το πλείστον στην μητρόπολη - και να διορθώσει τις τόσες αδικίες που κάνουν;
Ποιός λέω, να αποκριθεί τον μητροπολίτη όταν ξαπλωμένος στην κορυφή του οικίσκου και χαϊδεύοντας τα γένια του εκφωνεί κανέναν αρχιεπισκοπικό παραλογισμό και οι υπόλοιποι ομόφωνα λένε αμέσως ναι, αν εσείς λείπετε;
Ω αγαπητοί μου γιατί δεν το σκέφτεστε;
Την παρουσία σας, την συνεργασία σας ζητεί (η πατρίδα σας ) Ω Έλληνες.....
Οι ερμηνείες σας και οι σωστές σας σκέψεις θα απομακρύνουν από τα κεφάλια των Ελλήνων την δεισιδαιμονία (......) οι συμβουλές σας θα αποδείξουν στους συμπατριώτες μας την ύπαρξή τους.
Οι Έλληνες, εσείς το ξέρετε, δεν είναι ούτε Σκύθες, ούτε βάρβαροι, που να χρειαστούν πολλά χρόνια για να καταλάβουν το είναι τους. Αρκεί μόνον να τους δείξεις το χρέος τους και αμέσως το εκτελούν. Αλλά έχουν ανάγκη από αληθινούς δασκάλους φιλέλληνες, από ανθρώπους προκομμένους τέλος πάντων, και εσείς μόνον είσθε εκείνοι.
(.....;;;;;.....     ..... )
Αλλά άν οι αλλογενείς, στερημένοι από πατρίδας έρωτα, δέν σας καταφρονούν, όχι όμως οι ίδιοι Έλληνες τους μιμούνται, αυτοί θα σας αναθεματίζουν από τώρα και εις το εξής και θα σας νομίζουν με κάθε δίκαιο εχθρούς της πατρίδας.
ΠΑΡΑΚΙΝΕΊ ΤΗΝ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ
Ο ήχος της σάλπιγγας του Άρη ξύπνησε από τους τάφους των προγόνων μας τους Ήρωες.
Ιδού ο Λυκούργος βλέπει άλλους Σπαρτιάτες, τους Σουλιώτες και Μανιάτες.
Ο Μέγας Λεωνίδας ακούει τα τύμπανα της νίκης και ευφραίνεται.
Ηγγικεν (έφθασε) η ώρα, Ω Έλληνες της Λευτεριάς της Πατρίδος μας, το τέλος των τυράννων είναι, αδελφοί μου, φανερό.
Όλοι από τον θρόνο τους θα πάνε στον Άδη με βίαιο θάνατο και δεν θα μείνει από αυτούς τίποτ’ άλλο μόνον το βρομερό τους όνομα για να γνωρίζουν οι μεταγενέστεροι από ποιούς ελευθερωθήκαμε.
Ω Έλληνες ! Οι ποταμοί αίματος των συγγενών μας και φίλων μας που χάθηκαν από το οθωμανικό σπαθί ζητούν βοήθεια ! !  Αλίμονο λοιπόν σ’ αυτούς που δεν το προέχουν αυτό και μακάριοι αυτοί που συμμετείχαν.
Ναι, αγαπητοί μου αδελφοί, ακόμα μια φορά για πάντα σας το θυμίζω ότι ο καιρός της δόξας έφθασε και κάθε μικρή αναβολή είναι επιζήμιος πολύ για μας.
Ας τρέξουμε λοιπόν όλοι μας, ναι όλοι μας για να ωφεληθούμε όλοι μας και να αισθανθούμε την χαρά του Θεμιστοκλή ή του Επαμεινώνδα ! !
Αχ πόσο γλυκό πράγμα είναι να μιλά κανείς την αλήθεια ! !
Πιό γλυκό όμως είναι κατά πολλά να φέρει στο φως της αλήθειας αυτά που ωφελούν. Αυτό εγώ προσπάθησα αγαπητοί μου να κάνω και ελπίζω να πέτυχα τον σκοπό μου. Διότι γνωρίζοντας την αληθινή ασθένεια της Ελλάδος μας γι’ αυτήν και μόνο αποφάσισα και μίλησα στους Έλληνες αδελφούς μου.
Απέδειξα τι είναι ελευθερία, φανέρωσα πόσο αναγκαία είναι στον άνθρωπο, ότι μόνο αυτή κάνει άξιο το όνομά του, γι`αυτό και ο δούλος είναι τιποτένιος πιό πολύ κι από τα ζώα.
Τα λίγα παραδείγματα που ανέφερα από την αναρίθμητη ποσότητα που η ιστορία διηγείται, απέδειξαν πόσων μεγάλων κατορθωμάτων είναι δημιουργός η Ελευθερία.
Δεν παρέλειψα να σας υπενθυμίσω το χρέος που έχει ο άνθρωπος να προστατέψει την πατρίδα του και την ελευθερία του.
Τέλος  πάντων, αγαπητοί μου προσπάθησα να σας αποδείξω πόσο εύκολα είναι η επανόρθωση της Ελλάδος.
Βασίστηκα στον χαρακτήρα μας, στην παράδοση και τα ήθη μας, στο πλήθος των υποστηρικτών μας και στην αποφυγή της δεισιδαιμονίας και αμάθειάς μας.
Με λίγα λόγια έδειξα του καθενός πού βρίσκεται η ευτυχία του.
Εμπρός λοιπόν όλοι μας να ξεκινήσουμε προς την συνάντησή της και να αξιωθούμε γρήγορα να δοξάσουμε το όνομα της Ελλάδος και να κουνηθούμε, για να αλλάξουμε πλέον.
ΖΉΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΆ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ
<<....προς απόδειξη αυτών, ας πάρουμε στα χέρια μας την Ιστορία των προγόνων μας.  Αυτή είναι ένας καθρέφτης των ανθρωπίνων πραγμάτων, μ`αυτήν φωτίζεται ο αμαθής, και ο διορατικός μ`αυτήν προβλέπει σχεδόν όλα τα μελλοντικά, επειδή οι άνθρωποι όταν βρίσκονται στις ίδιες περιστάσεις, πάντοτε όλοι κάμνουν τα ίδια πράγματα.  Ας λάβουν στα χέρια τους οι δύσπιστοι τον Πλούταρχο και τον Ξενοφώντα για να μάθουν πόσα ο ανθρώπινος νους μπορεί να κάνει όταν είναι σε ελεύθερη πολιτεία και να δουν από αυτό ότι όσα φαίνονται αδύνατα στους δούλους είναι κατορθωτά στους ελεύθερους....>>
Παρα ανωνύμου του Έλληνος Εν Ιταλία 1806
Από το βιβλίο  ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΝΟΜΑΡΧΊΑ  Β` έκδοση 1948 του εκδοτικού οίκου Βαγιονάκη Ιπποκράτους 15 Αθήνα.
(Μετάφραση από την καθαρεύουσα στην Νεοελληνική, δική μου, καθώς και τα (...;;;; !!!!) δικά μου.
ΝΊΚΟΣ ΠΑΖΑ'Ι'ΤΗΣ
Nikos Pazaitis
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου