Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Ενέσεις με σκόρδο αντιμετωπίζουν θανατηφόρες ασθένειες δέντρωνΕνέσεις με σκόρδο σε δέντρα
Σκόρδο για αρρώστιες των δέντρων
 
Στη Βρετανία, οι ειδικοί εμβολιάζουν τα δέντρα με μια συμπυκνωμένη μορφή σκόρδου, κάτι που τα προστατεύει από θανάσιμες ασθένειες.
Σε πειραματικό στάδιο το αυτό το διάλυμα του σκόρδου έχει αποδειχτεί τόσο αποτελεσματικό που η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή για μαζικούς εμβολιασμούς δέντρων στο Northamptonshire.
Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιβακτηριδιακά και αντιμυκητιακά προϊόντα της φύσης.
Το συμπυκνωμένο διάλυμα έχει αποδειχτεί ότι καταστρέφει πλήρως κάποιες ασθένειες που προσβάλλουν τα δέντρα. Επειδή είναι φυσικό συστατικό, το δέντρο δεν το αποβάλλει, ούτε καταστρέφει τις φυσικές του λειτουργίες.
Η θεραπεία δείχνει να έχει ποσοστό επιτυχίας 95%.
Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιβακτηριακά και αντιμυκητιακά φάρμακα της φύσης. Περιέχει μια ένωση που ονομάζεται αλλισίνη (allicin), για την οποία οι επιστήμονες ενδιαφέρονται για την εμπορική αξιοποίηση της.
Ενέσεις με σκόρδο για άρρωστα δέντρα
Η πειραματική συσκευή ένεσης αποτελείται από ένα υπό πίεση θάλαμο και οκτώ σωλήνες «χταπόδι». Η έγχυση γίνετε με πίεση μέσα από τους ειδικούς σωλήνες. Οι βελόνες τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο για να πάρει αλλισίνη ομοιόμορφα γύρω το δέντρο. Τη στιγμή που το δραστικό συστατικό φτάνει την ασθένεια την καταστρέφει. Το φάρμακο είναι οργανικό και δεν απορρίπτετε από το δέντρο.
Η διαδεδομένη χρήση της διαδικασίας της έγχυσης όμως είναι μη πρακτική και δαπανηρή. Αλλά θα μπορούσε ενδεχομένως να βοηθήσει να σώσει δέντρα που έχουν ιστορική ή συναισθηματική αξία.
Στα τελευταία 4 χρόνια περισσότερα από 350 δέντρα σε προχωρημένο στάδιο ασθενείας έχουν θεραπευτεί με τις αυτές τις ενέσεις σκόρδου.
Πηγή: www.bbc.com
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου