Κυριακή 4 Ιουνίου 2017

Καθαρισμός των αγγείων με σκόρδο και λεμόνι, μια υπέροχη συνταγή!! - ΤΗΣ Μικροβιολόγου, αναπληρώτριας καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Αθηνών Αγγελικής Πιττίδη-Τριανταφύλλου

Η μικροβιολόγος και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγγελική Πιττίδη-Τριανταφύλλου εξαίρει τις ευεργετικές ιδιότητές του και προτείνει μια απλούστατη συνταγή με σκόρδο και λεμόνι για τον καθαρισμό των αγγείων: 

  «Το σκόρδο είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων για τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό. Όλοι ξέρουμε ότι βοηθάει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, αλλά ίσως δε γνωρίζουμε τόσο καλά την ισχυρή αποτοξινωτική του δράση. Είναι λοιπόν ωφέλιμο σε όσους πάσχουν από εκζέματα, ακμή, ψωρίαση και άλλες δερματικές παθήσεις».
  Είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό και παλιά συνιστούσαν σε όσους έπασχαν από πνευμονική φυματίωση, αλλά και χρόνια βρογχίτιδα, να τρώνε καθημερινά αρκετά σκόρδα. Ως φάρμακο κατά της γρίππης διαφημίστηκε πολύ στην επιδημία του 1918.
 Πολύ ωφέλιμο είναι επίσης για όσους έχουν παράσιτα στο έντερο και μάλιστα για τους οξύουρους, όπου συνιστώνται και υποκλυσμοί με χυμό σκόρδου», υπογραμμίζει η γιατρός. Τι γίνεται με τη μυρωδιά; «Η άσχημη μυρωδιά του είναι πρόβλημα, γι΄ αυτό ένας καθηγητής μας, μας σύστηνε να το τρώμε προ του φαγητού και μάλιστα καλύτερα το βράδυ και να τρώμε κάτι γλυκό από πάνω. Κάτι επίσης που συνήθιζαν οι παλιοί ήταν να ψιλοκόβουν ένα σκόρδο κάθε βράδυ και να το τρώνε, σχεδόν να το καταπίνουν, με γιαούρτι».
  Πώς καθαρίζουν τα αγγεία «Το σκόρδο θεωρείται πολύ ωφέλιμο και για τον καθαρισμό των αγγείων από την αθηρωματική πλάκα.
  Γι΄ αυτό σας παραθέτω μια συνταγή: Πάρτε έξι λεμόνια, πλύνετέ τα και ρίξτε τα ολόκληρα σε ζεστό νερό να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια κόψτε τα σε κομμάτια και βάλτε τα στο μίξερ με τριάντα σκελίδες σκόρδο. Ανακατέψετε τα όλα μαζί με μισό λίτρο βραστό νερό. Φυλάξτε το μείγμα στο ψυγείο και κάθε βράδυ, καλύτερα προ φαγητού, τρώτε μια κουταλιά της σούπας για είκοσι μέρες. Διακόψτε έναν μήνα και επαναλάβετε άλλες είκοσι μέρες. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μια φορά τον χρόνο».
  Και καταλήγει: «Τρώτε λοιπόν αρκετά σκόρδα και θα διαπιστώστε ότι, εκτός από αντιβιοτικές και καθαρτικές ιδιότητες, μπορούν να φροντίσουν και την ομορφιά σας!». Η “τροφή”, έχει φροντίσει και έχει εξασφαλίσει για τους φίλους της Πυκνογενόλη: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια), με τζίνγκο μπιλόμπα (κυκλοφορικό, μέχρι και τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου) και εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού (σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά) σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγεία των αγγείων, της καρδιάς και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.
  Για περισσότερες πληροφορίες για την δράση τους και για να την αποκτήσετε επικοινωνήστε στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com
  Επίσης, αν ψάχνετε ΚΑΘΑΡΌ σκόρδο ως συμπλήρωμα διατροφής με όλα του τα οφέλη στο ΑΚΈΡΑΙΟ, για θεραπευτικούς ή προληπτικούς λόγους σε ειδική τιμή, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο παραπάνω μέιλ.
  Πηγή: filenades.gr
  Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.
http://pirforosellin.blogspot.gr/ - Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του περιεχομένου της ιστοσελίδας εφόσον αναφέρεται ευκρινώς η πηγή του και υπάρχει ενεργός σύνδεσμος(link ). Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. 14497

1 σχόλιο:

  1. Πρόσφατα, Ρώσοι ερευνητές έχουν δείξει ενδιαφέρον για το Ganoderma Lucidum. Βρήκαν ότι εκτός από τα καρδιαγγειακά οφέλη, παρουσιάζει σημαντική προληπτική και θεραπευτική δράση ενάντια της πλάκας,!! ενός είδους λίπους που αποτελείται από έναν συνδυασμό οξειδωμένης χοληστερόλης, ασβεστίου και εκφυλισμένων λευκοκυττάρων, το οποίο επικάθεται στα τοιχώματα των αρτηριών και τα φράσει.

    Πηγή: http://kafesganoderma.blogspot.com/2016/06/ganoderma-kardiagiaka-nosimata.html#ixzz4GfdQ2EU4

    ΑπάντησηΔιαγραφή